Privata behandlingar

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Artroskopi
Pris: Från 24 500 kr

Du är inte i behov av kryckor efter operationen och du får remiss till sjukgymnast för hjälp med rehabilitering och träningsråd.

Genom att undersöka knäleden med titthålsteknik kan man kartlägga leden och dess inre strukturer såsom menisker, korsband, ledytor mm. Ofta åtgärdas en del av skadorna direkt under operationen. I regel sker operationen i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande läkemedel.

Hudsnitten är små och tejpas, inga stygn behöver tas bort utom i undantagsfall. Det inre förbandet skall sitta kvar ca 1 vecka, lindan avlägsnas dagen efter din operation.
Lokal smärta kan förekomma över ingångskanalerna, viss ledsvullnad har du under några dagar efter operationen. Ett kluckande ljud kan uppstå och beror på att leden spolats med vätska och att det finns kvar lite i leden.

Efter din operation är det bra att belasta benet till smärtgränsen, detta minskar svullnaden i knäleden och ökar blodcirkulationen. Det är även bra att böja och sträcka på benet regelbundet för att få igång rörligheten . du är inte i behov av kryckor efter din operation. Du får en remiss till sjukgymnasten för att få hjälp med rehabilitering och träningsråd.

Om problem uppstår, gällande smärta eller tecken på infektion, feber, rodnad och ökad värme runt knäleden måste du vända dig till Hermelinen eller till din hälsocentral.

Operation artroskopi (titthål) bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Blodfetter/kolesterol
Pris: 795 kronor

Hjärt- och kärlsjukdom är en av de vanligaste folksjukdomarna idag. Höga blodfetter är en riskfaktor för att utveckla hjärt- och kärlsjukdom på lång sikt. Dessa kan ofta påverkas med kost och motion och därför är det viktigt att hålla kolla på dina blodfetter.

Analyser: Triglycerider, LDL, HDL, kolesterol total, Apo A1, Apo B och Apo kvot.

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.  

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

Detta test är till för dig som vill veta om du är i riskzonen för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar.

Bråckoperationer
Pris: Från 28 000 kr

Bråck i bukväggen är en vanlig åkomma som normalt ger upphov till smärta, obehag och en begränsningar i livet speciellt vid idrott och motion. Bråck försvinner inte av sig själv utan måste alltid opereras om det är till besvär.

En bråckoperation kan göras via en öppen operation eller ibland som en titthålsoperation. En öppen operation är ett vanligt och säkert ingrepp och patienten återhämtar sig fort.

Vid dessa operationer används ett nät av konstgjort material för att lappa den försvagade bukväggen, på så sätt blir inte den egna vävnaden för spänd och blodcirkulationen försämras inte. Återfall är sällsynta efter bråckoperationer.

Mer information om bråckoperationer får du vid din konsultation.

Konsultation 300 kronor.

 

Våra kirurger utför olika typer av bråcksoperationer bland annat navelbråck, ljumskbråck och ärrbråck.

Hallux valgus-operation
Pris: Från 26 000 kr

I en fotblockad med lokalbedövning genomförs i regel ingreppet. Leden förskjuts och stortån rätas upp och slutligen fixeras med stift och suturer. Det är som att bryta stortån och sedan fixera den åter, därför är det lång konvalescenstid.

Fotblockaden ges på tre insticksställen vilket ger en mycket bra bedövning som sitter i ca 12-24 timmar. Det kombineras med smärtstillande och lugnande mediciner via en nål i armvecket. 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av Hallux valgus bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Hammartåoperation
Pris: Från 12 500 kr

Hammattå kan även kallas klotå. Det innebär att en eller flera tår brevid stortån är krökta i lednen så att de liknar en Hammare eller en klo. Dessa kan göra ont och vara till besvär när man har skor på sig då det ofta bildas en förhårdnad på tåns ovansida även kallad liktorn.

En ortoped hos oss kan se om du är hjälpt av en operation.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Du som har konstaterats ha behov av en hammartåoperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Handledsganglion
Pris: Från 14 000 kr

Ganglion är en vätskefylld svullnad som ofta sitter på handen eller handleden och utgår från en led eller senskida. Den är godartad och kan ibland försvinna av sig själv.

Ganglion ger sällan smärta utan är mer ett kosmetiskt besvär. Orsaken till varför gangilon uppstå är oftast okänt men kan bero på en broskförändring i leden eller som en följd av en tidigare skada, men är oftast åldersbetingad.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Du som har konstaterats ha behov av en handledsganglionoperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Hälsa bas
Pris: 1150 kronor

Prover för dig som vill undersöka dina värden av glukos (socker i blodet), järnvärdet, blodfetter, blodvärdet och njurvärden. Är du kvinna tas ett prov på sköldkörteln och är du man så kollar vi ditt PSA-värde. Du får även kontrollera ditt blodtryck.

De blodprover som ingår är följande:

Blodstatus: Kontrollerar blodkroppar för att veta om du lider av blodbrist samt få indikation på immunförsvarets funktion.

Järn, Ferritin, Magnesium: Värdena kan påverkas av kosten. Varierad kost är viktig för att få i sig vitaminer och mineraler i den mängd som kroppen behöver.

Blodfetter: Här kontrolleras Triglycerid, LDL, Kolesterol. Höga blodfetter är en riskfaktor för att utveckla hjärt- och kärlsjukdom på sikt. Dessa kan ofta påverkas med kost och motion.

CRP: En hög nivå av CRP kan tyda på infektion eller inflammation i kroppen.

Njurfunktion: Genom kontroll av Natrium, Kalium och Kreatinin får du svar på hur salt och vätskebalansen ser ut i kroppen.

Leverfunktion: ASAT, ALAT, ALP kontrolleras. Leverns uppgift är att bryta ner och bygga upp ämnen i kroppen.

Glukos: Blodsockernivå kan du själv påverka genom att äta näringsriktig kost och motionera. Risk att utveckla Typ 2 diabetes påverkas av livsstilen.

TSH (sköldkörtelstimulerande hormon): Sköldkörteln kontrollerar ämnesomsättningen i kroppen. Testet visar om din sköldkörtel fungerar normalt, eller om du har en under- eller överaktivitet.

PSA (prostataspecifikt antigen): Tas för att kontrollera tecken på prostatacancer eller andra sjukdomar i prostata.

 

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.    

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

För dig som vill få en övergripande bild av hela hälsan.

Hälsointyg

Vi utfärdar många olika friskintyg/hälsointyg, till exempel inför utlandsstudier, au pair eller om du ska teckna en försäkring.

Ta kontakt med oss för att få en prisuppgift för just ditt intyg.

Vi utfärdar många olika friskintyg/hälsointyg, till exempel inför utlandsstudier, au pair eller...

Hälsokontroll privatperson
Pris: Från 4700 kronor

Hermelinen kan erbjuda hälsokontroll som du betalar själv eller via din sjukvårdsförsäkring. Klicka på knappen "Ditt ärende" eller "Boka" för att boka en tid

Hälsokontroll

Pris 4700 kronor

I en privat hälsokontroll så träffar du först en sköterska som tar din längd, vikt och räknar ut ditt BMI. Du får även göra ett vilo-EKG och blodtrycksmätning. Du får lämna blodprover där vi kollar glukos (sockervärdet), blodfetter, salter, njur- och levervärden. Är du kvinna kollar vi hur sköldkörteln mår och hos män tas ett PSA-värde. Du får även lämna ett urinprov där vi kan se om det finns bakterier, blod eller socker som kan tyda på diabetes. Du får även lämna ett avföringsprov där vi tittar efter blod i avföringen.

När detta är gjort så får du en läkartid 1-2 veckor efteråt så att läkaren har alla provsvar inför ert besök. Vid besöket går ni igenom provsvaren och råd inför vidare behandling eller bara ett konstaterande att just nu är allt bra.

Skulle det vara något avvikande på dessa prover eller undersökningar som kräver vidare åtgärder eller utredning så skickar läkaren en remiss till din hälsocentral.

Hermelinen kan erbjuda hälsokontroll som du betalar själv eller via din sjukvårdsförsäkring....

Hälsokontroll träning
Pris: 695 kronor

För dig som vill undersöka dina värden av glukos (socker i blodet), blodfetter och din blodstatus. Du får även kontrollera ditt blodtryck.

De blodprover som ingår är följande:

Blodstatus: Kontrollerar blodkroppar för att veta om du lider av blodbrist samt få indikation på immunförsvarets funktion.

Blodfetter: Här kontrolleras Triglycerid, LDL, Kolesterol. Höga blodfetter är en riskfaktor för att utveckla hjärt- och kärlsjukdom på sikt. Dessa kan ofta påverkas med kost och motion.

Glukos: Blodsockernivå kan du själv påverka genom att äta näringsriktig kost och motionera. Risk att utveckla Typ 2 diabetes påverkas av livsstilen.

Träning påverkar provsvar och hälsa. Denna undersökning ger insikt om kroppens tillstånd och eventuellt behov av livsstilsförändringar.

Höftledskirurgi
Pris: Från 96 500 kr

Artros i höftleden är idag en relativt vanlig åkomma när du blir äldre. I vissa fall blir tillståndet så besvärande att en höftledsoperation med konstgjord höftled/höftprotes är den enda lösningen.

Vårdtiden hos oss är två till tre dagar.

Att ha ont i höften påverkar din livssituation på många sätt. Motion, egenvård och hjälp från sjukgymnastik kan lindra din smärta och öka livskvalitén. Om det inte fungerar kan en konstgjord höftled hjälpa dig tillbaka till ett aktivt liv. Här kan du läsa om symptom, smärtlindring och vad en operation innebär.

 

Vad innebär höftledsartros?

Höftledsartros är en sjukdom i ledbrosket. Ett friskt ledbrosk är fast och elastiskt och fungerar som stötdämpare och glidyta för leden. Artros innebär att brosket gradvis tunnas ut och kan till slut försvinna helt. Detta kan leda till ökad stelhet, värk även i vila, vid svårare fall kan man få svårt att gå och man börjar halta. Oftast får man besvär i ena höften men många om drabbas av artros får problem i båda höfterna. Artros förutsätter smärta, stelhet och typiska röntgenfynd. Man kan ha artros förändringar som syns på röntgenbilder utan att de ger egentliga besvär.
Det finns andra sjukdomar och inflammationer som kan ge smärta i höften, men dessa går ofta över efter några veckor eller månader.
Vem drabbas av höftledsartros?
Artros i höftleden är en av de vanligaste ledsjukdomarna i västvärlden. Det finns ingen skillnad mellan män och kvinnor dock ökar risken för artros ju äldre man blir. Av hundra personer över 55 år har ungefär tre personer höftledsartros.
Det är fortfarande till största delen okänt vad som orsakar sjukdomen men det finns sannolikt både ärftliga och belastningsberoende orsaker. En annan trolig orsak är övervikt.

 

Vad kan jag göra själv?

Försök bevara din muskelstyrka och rörlighet så gott det går. Smärtstillande mediciner kan påtagligt lindra smärtan och möjliggöra fortsatt motion (cykling, simning, promenader m.m.)

 

Vad kan Hermelinen göra?

Våra ortopeder kan hjälpa dig ställa rätt diagnos med hjälp av undersökning, röntgen, information, att ordna med träningsprogram och genomgång hos en sjukgymnast. Om din smärta ökar och livskvaliteten blir låg trots dessa insatser kan det finnas förutsättningar för en operation.

 

Vad innebär en operation?

En höftledsoperation innebär att den artros drabbade leden ersätts med en konstgjord led av metall och plast. Beroende på din ålder, vikt, mm finns olika varianter av konstgjorda leder att sätta in, så att du får bästa möjliga förutsättningar för lång och god funktion i din nya led.

 

Hur bra blir jag?

Operationen syftar till att minska smärtan, och som en följd av detta blir funktionen i höften bättre. En konstgjord led kan aldrig fullt ut ersätta en frisk naturlig led. Därför måste man acceptera att leden ibland signalerar obehag och ger lite stelhet efter vila. I allmänhet gäller att för den något äldre patienten bör en ny höftled inte nämnvärt inskränka på normal livsföring.

 

Måste jag vara sjukskriven?

Rehabiliteringsperioden efter en operation är individuell, en snabb förbättring sker de första 2–3 månaderna efter operation. Sjukskrivningen bör därför anpassas efter dina behov, det kan vara allt från en vecka till flera månader. Vid längre sjukskrivningar kommer din läkare att hjälpa dig under sjukskrivningstiden.
Vissa fysiskt tungt belastande yrken kan vara olämpliga efter en höftledsoperation. I övrigt är den nya leden till för att användas!

 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av höftleden bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Influensavaccin

 

RISKGRUPPER

De personer som har ökad risk att drabbas av en svår sjukdom eller avlida om de får influensa, bör årligen vaccinera sig mot säsongsinfluensa. Det är endast riskgrupper som kommer att vaccineras just nu.

Personer som inte tillhör riskgrupp kommer inte att erbjudas möjlighet till vaccination.

De grupper som rekommenderas årlig vaccination mot säsongsinfluensa är:

  • Personer över 65 år.
  • Vuxna med följande sjukdomar eller tillstånd:
    - Kronisk hjärtsjukdom
    - Kronisk lungsjukdom, såsom KOL och svår astma.
    - Andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder).
    - Kronisk lever- eller njursvikt
    - Diabetes mellitus typ 1 och 2
    - Tillstånd som innebär kraftigt nedsatt infektionsförsvar på grund av sjukdom eller behandling.
    - Hushållskontakter till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar
    - Personal inom vård och omsorg som arbetar nära patienter och omsorgstagare med ökad risk för allvarlig influensa 

Personer över 65 år eller om du tillhör riskgrupp får vaccinet gratis.

Du måste vara helt frisk och symtomfri vid vaccineringen. Tänk på att hålla avstånd och att vänta på din tur. Se till att det är lätt att komma åt din överarm för vaccinering. 

OBS! Vi erbjuder endast vaccination mot säsongsinfluensa, inte vaccination mot covid-19.

Vi erbjuder ingen influensavaccinering just nu. Vid behov av vaccin kontakta den hälsocentral du tillhör. Nästa omgång av influensavaccinering startar hösten 2025. Mer information kommer till hösten.

Invaliditetsintyg

Har du fått begäran om invaliditetsintyg från ditt försäkringsbolag så är du välkommen till oss. Väntetiden är cirka 1-2 månader.

Innan du kontaktar oss för bokning av tid behöver du själv inhämta journalkopior från de ställen där du sökt för din skada (sjukhus, klinik, hälsocentral, fysioterapeut). Dessa journalkopior behövs som underlag för ditt intyg.

När du har dina journalkopior är du välkommen att ta kontakt med Specialistvården via knappen ovan. Du kan då när du startar ditt ärende bifoga begäran från försäkringsbolaget. Du kan också skicka begäran med posten eller lämna den i vår reception.

Ingen tid kommer att bokas utan denna begäran.

Vid ditt bokade besök ska du ha med dig begäran från försäkringsbolaget samt journalkopiorna.

Har du fått begäran om invaliditetsintyg från ditt försäkringsbolag så är du välkommen till oss....

Kardiologi

Oroar du dig för din hjärthälsa eller väntar du på en hjärtundersökning? Våra specialister utreder och behandlar ett stort antal tillstånd inom området hjärt/kärlsjukdomar.

De vanligaste är olika former av kranskärlssjukdomar, exempelvis kärlkramp, men även rubbningar av hjärtats rytm, klaffsjukdom, hjärtsvikt eller högt blodtryck.

Vi sköter även eftervård och kontroller efter olika hjärtingrepp som bypassoperationer, ballongvidgningar och klaffoperationer.

Vi tar emot patienter från 18 år. Regiontaxa och frikort gäller. 

 

Andreas Borsiin
Andreas Borsiin
Kardiolog
Kardiolog
Agneta Johansson
Agneta Johansson
Kardiolog
Kardiolog
Jan Haupt
Jan Haupt
Kardiolog
Kardiolog

Oroar du dig för din hjärthälsa eller väntar du på en hjärtundersökning? Våra specialister...

Knäledsoperation
Pris: Från 102 000 kr

Den vanligaste orsaken till att du behöver en ny knäprotes är ledsvikt, artros i knäleden. Med åldern är artros i knäleden relativt vanligt men vi rekommenderar aldrig operation som första behandling. Om dina besvär påverkar din livskvalitet mycket kan dock en operation och en konstgjord led (knäprotes) vara ett alternativ. Symtomen är stelhet samt smärta och värk som påverkar både nattsömn och dagliga rutiner.

Vårdtiden hos oss är två till tre dagar.

Att ha ont i knäet påverkar din livssituation på många sätt. Motion, egenvård och hjälp från primärvården kan lindra din smärta och öka livskvalitén. Fungerar inte det kan en konstgjord knäled hjälpa dig tillbaka till ett aktivt liv. Här kan du bland annat läsa om symptom, smärtlindring och vad en operation innebär. 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av knäleden bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Korsbandsplastik
Pris: Från 52 450 kr

Operationen genomförs i narkos i kombination med lokalbedövning i knäleden. Lokalbedövningen sitter i ett dygn och har oftast god effekt.  

Ingreppet genomförs via titthålsteknik kombinerat med öppen kirurgi. Vid operationen tas två senor från insidan av låret, dessa blir underlag för det nya korsbandet.

Fixeringen av korsbandet sker med en liten metallbricka på lårbenet och en skruv i underbenet. Skruven löses upp efter ca två år och då har senorna växt fast i ditt underben. Det nya korsbandet blir inte stadigare än originalet och risk för ruptur finns alltid.

Samtliga korsbandsplastikoperationer följs via Svenska Korsbandsregistret, därför skall du innan din operation registrera dig och fylla i formuläret, www.ACLregister.nu.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av korsband bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Körkortsintyg
Pris: Från 2300 kronor

Körkortsintyg högre behörighet

Pris 2300 kronor.

Innan vi bokar in en tid för körkortsintyg behöver vi veta om du har någon bakomliggande sjukdom som kräver särskild behörighet hos den som utfärdar intyget. Är du bärare av glasögon ska du ta med dig ett optikerintyg till besöket.

Ta kontakt via knappen "Kontakta Specialistsjukvård" för att starta ditt ärende.

 

Körkortsintyg på grund av alkohol/drogmissbruk

Vid utfärdande av körkortsintyg på grund av alkohol/drogmissbruk bestämmer Transportstyrelsen hur många provtagningar som krävs och därefter utfärdas intyg av läkare.

Första läkarbesöket 2300 kronor 

Provtagning alkohol 1900 kronor per prov

Provtagning droger 1900 kronor per prov

Provtagning alkohol och droger 3150 kronor per prov

Läkarbesök vid utfärdande av intyg 2300 kronor 

 

Ta kontakt via knappen "Kontakta Specialistsjukvård" för att starta ditt ärende.

Körkortsintyg högre behörighet Pris 2300 kronor. Innan vi bokar in en tid för körkortsintyg...

Operation av lipom
Pris: Från 5725 kronor

Lipom är, som aterom, små rundade knölar som kan dyka upp under huden utan särskild anledning. Knölarna är ofarliga, men om de sitter obekvämt till kan man välja att ta bort dem med ett enkelt ingrepp.

Om du har en knöl under huden består den oftast av antingen:

  • fettvävnad, och kallas då lipom.
  • talg, och kallas då aterom.

Båda sorternas knölar uppstår i en hårsäck och kan förekomma var som helst på kroppen. Vanligast är de dock där det finns gott om hårsäckar, som i hårbotten eller på ryggen.

Fettknölar i huden består av fettvävnad och är ofarliga. Fettknölar kan uppstå i underhudsfettet men även i djupare fettväv. De är oftast mjuka på armarna och benen, men kan vara lite fastare på ryggen och i nacken. Fettknölar är vanligast i åldersspannet 40 till 60 år, och de brukar sitta livet ut om man inte tar bort dem.

De flesta fettknölar är små och ger inga besvär, men ibland kan de bli större, upp till någon centimeter. Om de sitter illa till kan de göra ont eller kännas obehagliga. De kan sitta i vägen för kläder, eller de kan vara iögonenfallande.

Ytliga fettknölar kan tas bort under lokalbedövning om de orsakar besvär. Djupare liggande fettknölar kan behöva utredas vidare och vid behov opereras bort.

Pris: från 5500 kronor beroende på antal.

Lipom är, som aterom, små rundade knölar som kan dyka upp under huden utan särskild anledning....

Ortoped privat
Pris: Från 1750 kronor.

Privat konsultation hos ortoped.

Nu kan du själv boka tid och träffa vår ortoped Mats Angerud på en privat konsultation. Besöket kostar 1750 kr. Finns det behov av provtagning eller injektion eller så tillkommer ytterligare avgift. 

Prislista:
Injektion från 850 kronor.
Provtagning från 1000 kronor.
Uppföljande telefonsamtal 850 kronor.
Uppföljande telefonsamtal efter röntgen/MR 850 kronor.
Receptförnyelse 300 kronor.
Brevsvar efter provtagning, röntgen och MR 0 kr.

 

Mats Angerud
Mats Angerud
Ortoped
Ortoped

Jag är specialist i ortopedi sedan 2005. Utbildad i Umeå och Sunderbyn .

Arbetat i Sunderbyn, Piteå, Visby, Skellefteå, Kärnsjukhuset Skövde och Astrid Lindgrens barnsjukhus. Över åren har jag framförallt sysslat med traumatologi, proteskirurgi och allmän ortopedi.  Träffar alla typer av ortopediska patienter inklusive barn.

Hos oss arbetar ortoped som utreder och behandlar besvär med muskler och leder, som till exempel: Artros, knä- och höftledssmärta, nack- och ryggvärk, karpaltunnelsyndrom, hallux valgus, tennisarmbåge och axelbesvär med mera.

Sköldkörtel
Pris: 695 kronor

Sköldkörteln har till uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Symptom på rubbning i sköldkörteln är många och kan variera. Det är därför bra att testa sig om något känns fel i kroppen. Om du upptäcker rubbningen tidigt och påbörjar medicinering, genom att ta konstgjort hormon i tablettform, kan du leva så normalt som möjligt och minska dina besvär. 

Analyser: TSH, T3 och T4.

 

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.  

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

Ett test för dig som vill veta om din sköldkörtel fungerar normalt, eller om du har en under- eller överaktivitet (hypo- eller hypertyreos).

Testosteron och Prostata
Pris: 1150 kronor

Testosteron är ett könshormon hos män. Prostata-testet mäter nivån av PSA (prostataspecifik antigen) i blodet. PSA kan förhöjas i fall av prostatacancer.

Analyser: PSA, Testosteron, LH och SHBG.

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.  

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

Ett test för män som vill veta sin testosteronnivå och få en indikation på prostatans hälsostatus.

Urologi
Pris: Från 1750

Ett mottagningsbesök hos urolog kostar 1750 kronor. Vid provtagning och ytterligare utredning tillkommer extra kostnad.

Hör Hans Netterling berätta om vad en urolog på Hermelinen i Luleå arbetar med och hur han kan hjälpa just dig om du har besvär. Tveka inte att kontakta Hermelinen!

 

För att boka en tid, klicka på knappen "Ditt ärende".

Vår urolog utreder och hjälper till vid besvär med sexuell funktion, vattenkastningsbesvär eller om du vill göra en urologisk hälsokontroll.

Vitaminer och mineraler
Pris: 930 kronor

Varierad kost är viktigt för att du ska få i dig rätt mängd vitaminer och mineraler. Brist kan visa sig som flera olika symptom. Bland annat kan du känna av trötthet, smärta eller slemhinnepåverkan.

Analyser: Järn, ferritin, magnesium, D-vitamin, vitamin B12 och folat. 

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.  

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

Detta test är för dig som vill veta om din kropp får i sig lagom mängd av vitaminer och mineraler.

Åderbråck
Pris: Från 25 000 kr

Har du åderbråck? Besväras du bl.a. av tyngdkänsla, värk och lider av synliga kärl. Då kan vi hjälpa dig.

Åderbråck eller varicer är en mycket vanlig sjukdom som till viss del kan vara ärftlig, men även bero på stigande ålder, övervikt, graviditet med mera. Åderbråck/varicer är vidgade, slingriga ytliga vener som kan ge symtom som svällda fötter och anklar, spänningskänsla, klåda och ibland smärta i och på benen.

Riktigt svåra åderbråck/varicer kan ge dålig blodcirkulation som leder till bensår.

Vid en konsultation gör vår kirurg en ultraljudsundersökning på det aktuella området för att kartlägga benets djupa och ytliga vensystem. Detta för att kunna bedöma vilka åtgärder som bör göras.

Hos oss kan du boka en tid för en konsultation hos vår kärlkirurg. I samband med konsultationen får du ett behandlingsförslag på åtgärder som gäller just för dig.

Behöver du opereras kan vi operera dig på Hermelinens operationsavdelning.

Det finns olika metoder att behandla åderbråck. Vi utför både lokal exstirpation av kärl men även radiofrekvensbehandling.

Här nedanför kan du läsa om de två olika metoderna och eftervården.

Information till dig som ska opereras för åderbråck

Information till dig som ska opereras för åderbråck med RF

 

Pris för konsultation: 900 kr. 

Priser operation:
Ett ben: 26 000 kronor
Två ben: 42 000 kronor
Injektionsbehandling/skumbehandling: 4500kr

Mattias Andersson
Mattias Andersson
Kirurg
Kirurg

Har du åderbråck? Besväras du bl.a. av tyngdkänsla, värk och lider av synliga kärl. Då kan vi...

¨
Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped
Andreas Borsiin
Andreas Borsiin
Kardiolog
Kardiolog
Agneta Johansson
Agneta Johansson
Kardiolog
Kardiolog
Jan Haupt
Jan Haupt
Kardiolog
Kardiolog
Mats Angerud
Mats Angerud
Ortoped
Ortoped

Jag är specialist i ortopedi sedan 2005. Utbildad i Umeå och Sunderbyn .

Arbetat i Sunderbyn, Piteå, Visby, Skellefteå, Kärnsjukhuset Skövde och Astrid Lindgrens barnsjukhus. Över åren har jag framförallt sysslat med traumatologi, proteskirurgi och allmän ortopedi.  Träffar alla typer av ortopediska patienter inklusive barn.

Mattias Andersson
Mattias Andersson
Kirurg
Kirurg
By Formsmedjan. Powered by Yago