
Allmänkirurgi
Våra kunder
Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare
Betala Själv
Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.
Företag
Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.
Försäkring
Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.
Regionfinansiering
Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.
Hos oss jobbar allmänkirurger som utreder och behandlar sjukdomar som till exempel:
- Mag- och tarmbesvär
- Buksmärta
- Blod i avföringen
- Hemorrojder
- Ljumsk- och navelbråck
- Gallbesvär
- Förstoppning
Vi kan utföra en mängd olika undersökningar och operationer hos oss. Läs om dessa i flikarna nedan.
Önskar du boka en tid till någon av våra kirurger kan du göra det via knappen ovan. Har du några frågor eller önskar boka en konsultation för operation är du välkommen att ta kontakt via vår digitala plattform.
Bråckoperationer
Våra kirurger utför olika typer av bråcksoperationer bland annat navelbråck, ljumskbråck och ärrbråck.
Pris: Från 28 000 kr
Bråck i bukväggen är en vanlig åkomma som normalt ger upphov till smärta, obehag och en begränsningar i livet speciellt vid idrott och motion. Bråck försvinner inte av sig själv utan måste alltid opereras om det är till besvär.
En bråckoperation kan göras via en öppen operation eller ibland som en titthålsoperation. En öppen operation är ett vanligt och säkert ingrepp och patienten återhämtar sig fort.
Vid dessa operationer används ett nät av konstgjort material för att lappa den försvagade bukväggen, på så sätt blir inte den egna vävnaden för spänd och blodcirkulationen försämras inte. Återfall är sällsynta efter bråckoperationer.
Mer information om bråckoperationer får du vid din konsultation.
Manlig sterilisering/vasektomi
Vår kirurg utför manlig sterilisering (vasektomi).
Pris: Konsultation 700 kr. Operation från 16 000 kr
Testiklarna är kvar och potensen påverkas inte av en sterilisering. Du har samma sexuella kapacitet, känslighet och könshormoner som innan.
Operationen görs i lokalbedövning och du kan återgå till arbete relativt snabbt. Det kan kännas svullet och ömt några dagar efter och du bör vänta med bad och simning i ungefär en vecka efter operationen men duscha går bra.
3 månader efter steriliseringen får du lämna spermaprov för att vara helt säker på att operationen lyckats och att det inte kommer några spermier med i utlösningen.
På konsultationen får du mer information angående operationen.
Boka tid för konsultation via vår digitala plattform.
Koloskopi
Koloskopi är en undersökning där läkaren undersöker tjocktarmen med ett koloskop. Det är en mjuk slang som förs in genom ändtarmsöppningen. Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer. Undersökningen ordineras av läkare här på Hermelinen eller via remiss från din hälsocentral.
INSTRUKTIONER TILL DIG SOM SKA GENOMGÅ KOLOSKOPI
Anmäl dig i god tid i receptionen på bottenvåningen.
Var gärna på plats cirka 30 minuter innan undersökningen.
För att undersökningsresultatet ska bli bra måste din tarm vara ren.
Därför ska du tömma tarmen med hjälp av laxermedel, Laxabon som du får utskrivet på recept och hämtar på apoteket. Du får ett sms när receptet på Laxabon är utskrivet. Följ föreskrifterna längst ner på sidan nedan noga.
Om du står på blodförtunnande medicin, med undantag för Trombyl, måste du ta kontakt med oss innan din planerade undersökning. Kontakta oss gärna via kontaktformulären eller chatten på hemsidan. Har du redan har fått instruktioner om utsättande av medicinen behöver du inte ta kontakt med oss.
Järntabletter ska inte tas veckan före koloskopi.
Vid undersökningen får du smärtstillande medicin och du får därför inte köra bil härifrån.
Föreskrifter för Plenvu före kl 12
Föreskrifter för Plenvu efter kl 13
Gastroskopi
Gastroskopi är en undersökning där läkaren undersöker magens inre med ett gastroskop. Det är en mjuk slang som leds ner till magsäcken genom munnen. Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer i magen.
Undersökningen ordineras av läkare här på Hermelinen eller via remiss från din hälsocentral.
INSTRUKTIONER TILL DIG SOM SKA GENOMGÅ GASTROSKOPI
Anmäl dig i god i receptionen på entréplan.
Du ska vara fastande 6 timmar innan undersökningen. Har du din undersökning efter kl 13:00 går det bra att äta en flytande frukost tidigt på morgonen.
Om du står på blodförtunnande medicin, med undantag för Trombyl, måste du ta kontakt med din förskrivande läkare innan din planerade undersökning.
Kontakta oss via våra kontaktformulär. Har du redan har fått instruktioner om utsättande av medicinen behöver du inte ta kontakt med oss.
Du kan eventuellt få lugnande eller smärtstillande medicin vid undersökningen och du får därför inte köra bil härifrån.
Rektoskopi
Rektoskopi ordineras och utförs av läkare på Hermelinen.
Rektoskopi är en enkel metod för att undersöka ändtarmen. Undersökningen görs för att se om det finns några sjukliga förändringar i nedersta delen av tarmen.
Rektoskopi ordineras och utförs av läkare.
INSTRUKTIONER TILL DIG SOM SKA GENOMGÅ REKTOSKOPI
En timme före din undersökning ska du ta ett läkemedel som heter Microlax och finns att köpa receptfritt på apoteket. Detta för att nedersta delen av tarmen ska vara ren.
Lipom
Lipom är, som aterom, små rundade knölar som kan dyka upp under huden utan särskild anledning. Knölarna är ofarliga, men om de sitter obekvämt till kan man välja att ta bort dem med ett enkelt ingrepp.
Om du har en knöl under huden består den oftast av antingen:
- fettvävnad, och kallas då lipom.
- talg, och kallas då aterom.
Båda sorternas knölar uppstår i en hårsäck och kan förekomma var som helst på kroppen. Vanligast är de dock där det finns gott om hårsäckar, som i hårbotten eller på ryggen.
Fettknölar i huden består av fettvävnad och är ofarliga. Fettknölar kan uppstå i underhudsfettet men även i djupare fettväv. De är oftast mjuka på armarna och benen, men kan vara lite fastare på ryggen och i nacken. Fettknölar är vanligast i åldersspannet 40 till 60 år, och de brukar sitta livet ut om man inte tar bort dem.
De flesta fettknölar är små och ger inga besvär, men ibland kan de bli större, upp till någon centimeter. Om de sitter illa till kan de göra ont eller kännas obehagliga. De kan sitta i vägen för kläder, eller de kan vara iögonenfallande.
Ytliga fettknölar kan tas bort under lokalbedövning om de orsakar besvär. Djupare liggande fettknölar kan behöva utredas vidare och vid behov opereras bort.
Pris: från 4500 kronor.
Sigmoideoskopi
Undersökningen ordineras av läkare här på Hermelinen eller via remiss från din hälsocentral.
Sigmoideoskopi är en undersökning där läkaren undersöker ändtarmen och nedre delen av tjocktarmen med ett koloskop. Det är en mjuk slang som förs in genom ändtarmsöppningen.
Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer.
Instruktioner inför sigmoideoskopi
Anmäl dig i god tid i receptionen på entréplanet.
För att undersökningsresultatet ska bli bra är det viktigt att nedre delen av din tarm är ren. Du ska därför ta laxermedel Klyx cirka en timme innan du åker hemifrån.
Du kan köpa Klyx receptfritt på apotek.
Åderbråck
Har du åderbråck? Besväras du bl.a. av tyngdkänsla, värk och lider av synliga kärl. Då kan vi hjälpa dig.
Åderbråck eller varicer är en mycket vanlig sjukdom som till viss del kan vara ärftlig, men även bero på stigande ålder, övervikt, graviditet med mera. Åderbråck/varicer är vidgade, slingriga ytliga vener som kan ge symtom som svällda fötter och anklar, spänningskänsla, klåda och ibland smärta i och på benen.
Riktigt svåra åderbråck/varicer kan ge dålig blodcirkulation som leder till bensår.
Vid en konsultation gör vår kirurg en ultraljudsundersökning på det aktuella området för att kartlägga benets djupa och ytliga vensystem. Detta för att kunna bedömma vilka åtgärder som bör göras.
Hos oss kan du boka en tid för en konsultation hos vår kärlkirurg. I samband med konsultationen får du ett behandlingsförslag på åtgärder som gäller just för dig.
Behöver du opereras kan vi operera dig på Hermelinens operationsavdelning.
Det finns olika metoder att behandla åderbråck. Vi utför både lokal exstirpation av kärl men även radiofrekvensbehandling.
Här nedanför kan du läsa om de två olika metoderna och eftervården.
Information till dig som ska opereras för åderbråck
Information till dig som ska opereras för åderbråck med RF
Pris för konsultation: 800 kr.