Hoppa till innehållet
16 oktober 2023

Frisörer - ta hand om er hälsa!

Sedan 1 april 2020 har alla behöriga och obehöriga frisörer som arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal rätt till en hälsoundersökning vart tredje år. 

Denna undersökning är avsedd att förebygga ohälsa hos frisörer, och den kan vara skillnaden mellan att trivas i sitt yrke och att drabbas av de påfrestningar som den fysiska och kemiska arbetsmiljön kan medföra.

Frisörarbete är en kreativ och givande bransch, men det kan också vara fysiskt krävande. Långa arbetsdagar, repetitiva rörelser och exponering för kemikalier kan ta ut sin rätt på hälsan över tid. Därför är det viktigt att ta del av den hälsoundersökning som erbjuds. Den är utformad för att upptäcka och förebygga eventuella hälsoproblem i tid, vilket kan ge ett längre och mer hälsosamt arbetsliv.

Vår hälsoundersökning följer Frisörföretagarnas och Handels krav på innehåll i en hälsoundersökning. Det ingår dessutom några viktiga parametrar för att på ett tidigt stadium upptäcka risk för ohälsa samt ett hälsosamtal kring livsstil utifrån dessa mätvärden.

  • Funktionsanalys - Denna funktionella bedömning hjälper till att identifiera dina styrkor och eventuella brister i din fysiska status. Genom att få insikt i din fysiska hälsa kan du göra förebyggande åtgärder för att förbättra och bibehålla din arbetsförmåga.
  • Syreupptagningstest - en god kondition är av högsta värde för att både orka med sin arbetsdag och ha ork kvar efter arbetsdagens slut. Ett högre konditionsvärde gör oss bland annat mer stresståliga och stärker också hjärtat, vilket på sikt minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Tips på övningar och rörelser som är anpassade för ditt yrke. Dessa övningar kan hjälpa dig att stärka de muskler och leder som är mest utsatta i din arbetsvardag och därmed förebygga skador och obehag.
  • Spirometri - lungfunktionsmätning
  • Stressanalys - görs via hälsosamtal
  • Hudbesvär och allergier – vi undersöker om du är mottaglig eller har anlag för att få hudbesvär/allergi
  • Blodprover - Blodsocker, blodfetter och blodvärde
  • Blodtryck, längd/vikt
  • Anamnes och rådgivning kring kontrollerade värden

Kontakta Företagsservice för bokning

Hermelinen söker sjuksköterska
Hermelinen söker sjuksköterska
28 november 2023

Välkommen till Hermelinen Vårdcentral i Luleå!  Vi på Hermelinen är stolta över att vara en...

Hållbar företagskultur för en attraktiv arbetsplats
Hållbar företagskultur för en attraktiv arbetsplats
15 november 2023

Hur arbetar du medvetet och aktivt med företagskultur i ert företag? Vi vet att det är en...

Fysioterapeut till Hermelinen Sävast
Fysioterapeut till Hermelinen Sävast
3 oktober 2023

Är du vår nästa kollega och medarbetare på Hermelinens nyöppnade vårdcentral och hälsonav i...

By Formsmedjan. Powered by Yago