Hoppa till innehållet
4 maj 2021

Sömnskola

Behöver du hjälp med din sömn?

Välkommen att delta i en sömnskola med Åsa Öhman från KBTkompassen. Sömnskolan är uppdelad på fem tillfällen med digitala träffar onsdagar klockan 18.30-20.00. 

Start 5 maj. 

 

Träff 1: Uppstart och presentation av kursinnehållet. Genomgång av sömndagbok, beteendedagbok och aktivitetsdagbok samt analys av din sömn och orsaken till dina sömnproblem. Funktionella analyser av sömnen. Vid varje tillfälle har du möjlighet av prova olika avslappningstekniker som du sedan kan öva på mellan träffarna.

 

Träff 2: Genomgång av sömnrestriktion och sömneffektivitet. Granska dina sömnvanor och arbeta med att känna att sängen är en plats för vila och återhämtning genom stimuluskontroll. Om vi sover dåligt förknippar vi ofta sängen med obehag och stress inför att ännu en natt ha svårt att somna eller ligga vaken.

 

Träff 3: Under denna träff ligger fokus på att hitta olika sätt att varva ner och slappna av. Vi kommer att prova olika tekniker för medveten närvaro och även prova på ett kortare qigongpass. Dessutom får du tips på enkla andningsövningar och autogen träning. Vi kommer även att prata om fysisk aktivitet och vilken av rörelse för en god sömn.

 

Träff 4: Här kommer vi att se mer på tankarnas betydelse för vår sömn och gå igenom olika tekniker för att hantera och förhålla sig till tankar på ett mer hjälpsamt sätt och konkreta tips som du kan använda i din vardag.

 

Träff 5: Sammanfattning och utvärdering av kursen. Du kommer även att få med dig en vidmakthållandeplan för att kunna bibehålla det du lärt dig under kursen. Målet är att du ska få en ökad kunskap om hur din sömn ser ut idag och vad du kan göra för att förebygga dålig sömn eller förbättra din sömn.

 

Pris 1 250 kr

Anmäl dig här

Med kraft genom klimakteriet
Med kraft genom klimakteriet
17 maj 2021

För många kvinnor händer det mycket i kroppen under klimakteriet och det kan upplevas som en tuff...

Morsdag 30 maj
Morsdag 30 maj
17 maj 2021

Söndag 30 maj är det morsdag och här kommer ett tips på en morsdagspresent. Köp ett presentkort...

Ny energi till midsommar!
Ny energi till midsommar!
18 maj 2021

Häng på PT-Malin du också och ladda upp batterierna inför sommaren! Vi tränar tillsammans 2ggr/v,...

Kontakta Vårdcentral Kontakta Specialistsjukvård Chatta med Specialistsjukvård
By Formsmedjan. Powered by Yago