Hoppa till innehållet

Seniorträning och aktiviteter

  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Vi har alltid haft många äldre som tränat hos oss och eftersom antalet 65-plussare ökar hela tiden satsar vi därför nu ännu mer på dig som senior.

Vi har utökat antalet förmiddagspass och infört ett nytt förmånligt autogiro för dig som är pensionär. Med AG Senior är du flexibel och kan träna när du vill. Du bokar själv de pass du vill gå på och detta gäller alla pass på vårt ordinarie gruppträningsschema. Du har också möjlighet att utan kostnad frysa ditt kort i tre månader per år samt att du självklart har nära till läkare och fysioterapeuter.

Vi värnar även om den sociala samvaron, att mötas utanför träningen. Därför anordnar vi kringaktiviteter, t ex teaterbesök, studiebesök, föreläsningar, basket- hockeymatcher m.m. Årligen anordnar vi en seniormedlemskväll där lite extra festligheter ingår.

Våra medlemsrådgivare svarar gärna på de frågor och funderingar du kan tänkas ha, maila gärna eller kom in och prata med oss på plats.


Detta kan du välja mellan:

MEDELGYMPA
Kondition, styrka och rörlighet i intervallform till härlig musik. Hopp kan ingå, men du kan välja att köra utan.

LÄTTGYMPA
Ett gympapass i lugnare tempo och intensitet. Vi arbetar upp pulsen med stora rörelser (inga hopp) som inledning och tränar sedan styrka och balans. Allt detta till medryckande musik.

STYRKEGYMPA
Ett pass där vi använder redskap, t ex viktplatta, gummiband eller stepbräda. Vi jobbar igenom kroppens stora muskelgrupper. Inga hopp. Du anpassar vikterna efter egen förmåga.

CIRKELPASS
Flertal stationer där du jobbar med t ex viktplatta, pinnat, stepbräda eller bara den egna kroppen. Innehållet varierar och du jobbar efter egen förmåga.

INDOOR WALKING
Effektiv, säker och enkel konditionsträning där hela kroppen tränas på en form av crosstrainer. Skonsamt för knän och höfter.

OLDBOYS
Ett pass där alla kan vara med och vi tränar framför allt för att vi tycker att det är kul. Innehållet varierar och du jobbar efter egen förmåga.

STARK & SMIDIG
Styrke- och rörlighetsträning för hela kroppen. Med rätt övningar och rätt belastning har alla, oavsett ålder, förmågan att bli starkare av träning. Stark & Smidig är ett pass där vi ger oss tid till rätt träning med rätt vila mellan övningarna. Efter varje moment arbetar vi sedan upp smidigheten i den tränade muskeln.

VATTENGYMPA
Skonsam och effektiv träning som inriktar sig på styrka, kondition och rörlighet.

GYMTRÄNING
Egen styrke- och konditionsträning i gymmet. Utbildad fystränare och instruktör finns på plats för att hjälpa dig och svara på frågor.  

SENIORFIKA
Torsdagar (8.30 - 10.00) och fredagar (9.30 - 11.00)  bjuder vi alla som har seniormedlemskap på fika i vår cafédel. Sitta ner en stund efter träningen och umgås.

FRUKOST
På tisdagar kan man njuta större frukost till en kostnad av 70 kronor. Frukosten står uppdukad från klockan 07.30 - 9.30. 

Länk till veckoschema förmiddagsträning

Ledning och ekonomi

Peter Backman
Peter Backman
Affärsutvecklare
Affärsutvecklare

Vårdgivare – fysioterapeuter

Lars Lundgren
Lars Lundgren
Fysioterapeut, ansv. idrottsmedicin, gruppträningsinstr
Fysioterapeut, ansv. idrottsmedicin, gruppträningsinstr

Spinning, Powercore, Mage/rygg och IW.

Jag är sjukgymnast och Specialist i Fysisk aktivitet och Idrottsmedicin sedan 2000.

Jag arbetar främst med patienter som är hindrade att bedriva motion,idrott och arbete pga olika åkommor eller smärta. 

Mitt specialområdet är bedömning och rehabilitering efter hjärnskakning. 

Instruktörer, massörer, personliga tränare

Eva Brolin
Eva Brolin
Seniortränare, massör
Seniortränare, massör

Jag har jobbat som hälsocoach och instruktör i snart 35 år. Fortfarande är det lika roligt att inspirera andra till träning, att uppleva rörelseglädje.

Är utbildad hälsocoach och PT. Kompletterat mina kunskaper i gruppträning såsom vatten-golvgympa, styrketräning, stavgång, ryggympa, MAQ träning.

Som seniortränare på Hermelinen är min strävan att deltagarna alltid ska känna glädje och styrka efter passet. Att känna utveckling i styrkan och rörligheten, att våga flytta sina egna gränser.

Som seniormedlem på Hermelinen finns det alltid alternativ till kroppsrörelser.

Den egna träningen följer årstiderna, vinter är det skidåkning och på barmarkstiden blir det löpning och cykling. Allt detta varvat med funktionell styrka för att kunna göra dessa aktiviteter.

I skog och mark får jag kondition, inspiration och meditation.

Min filosofi är att:

” Träna kroppen så att den inte begränsar mina intressen.”

Ingrid Persson
Ingrid Persson
Gruppträningsansvarig, kostrådgivare, gruppträningsinstruktör
Gruppträningsansvarig, kostrådgivare, gruppträningsinstruktör

Vattengympa, Spinning, BodyPump, Powercore och seniorpass

Britt-Marie Morin
Britt-Marie Morin
Gruppträningsinstruktör
Gruppträningsinstruktör

Medelgympa

By Formsmedjan. Powered by Yago