Hoppa till innehållet

Operation av karpaltunnelsyndrom

Ditt ärende
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Operation av karpaltunnel bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Pris: Från 9 800 kr

Operationen genomförs i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande mediciner. Via ett hudsnitt i handflatan friläggs nerven och på så sätt minskar trycket. 

Förbandet du får efter din operation skall vara kvar tills det är dags att ta suturerna vilket sker efter två veckor på din vårdcentral. Vid duschning, skydda förbandet med ex. en plastpåse.

Lokalbedövningen har effekt i ungefär två timmar. Vid smärta efter din operation rekommenderas T. Panodil enl. ordination.

Försök att hålla handen i högläge det första dygnet så minskas svullnaden och rehabiliteringen går bättre. Det är viktigt att efter operationen röra regelbundet på fingrarna men du får inte lyfta med den opererade handen de första två veckorna efter operationen.

Beroende på vilket yrke och belastning du har kan du bli sjukskriven två-fyra veckor. I regel är det inget inplanerat återbesök, återkoppling sker via sjukgymnasten efter avslutad rehabilitering.

 

By Formsmedjan. Powered by Yago