Hoppa till innehållet
6 juni 2022

Hermelinen företagsservice jobbar för välmående medarbetare

Att våga öppna upp för samtal, åtgärda och att följa upp medarbetarnas vardagliga problem är också viktiga framgångsfaktorer för hållbar hälsa på arbetsplatsen.

Vi lever allt längre och är allt friskare men samtidigt ökar hälsoklyftorna på arbetsmarknaden och många mår allt sämre. Vi vet att individens förmågor i kombination med arbetsplatsens förutsättningar avgör den långsiktiga arbetsförmågan.

- Som chef är det bra att visa att man bryr sig om och stödjer en generell hälsoutveckling hos sina medarbetare. Om vi både bryr oss om hur människorna lever och hur de har det på arbetet skapar vi bättre förutsättningar för en långsiktig förbättrad arbetsförmåga, säger Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Det är avgörande för organisations- och företagshälsa att chefer ser till både arbetsrelaterad hälsa och hälsa som påverkar arbetsförmåga i stort. Här har chefer och ledare en viktig roll att se tidiga signaler, ha bra dialoger med sina medarbetare.

-Kanske innebär det att man ska lägga sig i lite mer och våga fråga hur medarbetarna mår och våga öppna upp för samtal. På så sätt kan behov identifieras och den långsiktiga hälsan kan påverkas, avslutar Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago