Hoppa till innehållet
6 juni 2022

Hermelinen företagsservice jobbar för välmående medarbetare

Att våga öppna upp för samtal, åtgärda och att följa upp medarbetarnas vardagliga problem är också viktiga framgångsfaktorer för hållbar hälsa på arbetsplatsen.

Vi lever allt längre och är allt friskare men samtidigt ökar hälsoklyftorna på arbetsmarknaden och många mår allt sämre. Vi vet att individens förmågor i kombination med arbetsplatsens förutsättningar avgör den långsiktiga arbetsförmågan.

- Som chef är det bra att visa att man bryr sig om och stödjer en generell hälsoutveckling hos sina medarbetare. Om vi både bryr oss om hur människorna lever och hur de har det på arbetet skapar vi bättre förutsättningar för en långsiktig förbättrad arbetsförmåga, säger Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Det är avgörande för organisations- och företagshälsa att chefer ser till både arbetsrelaterad hälsa och hälsa som påverkar arbetsförmåga i stort. Här har chefer och ledare en viktig roll att se tidiga signaler, ha bra dialoger med sina medarbetare.

-Kanske innebär det att man ska lägga sig i lite mer och våga fråga hur medarbetarna mår och våga öppna upp för samtal. På så sätt kan behov identifieras och den långsiktiga hälsan kan påverkas, avslutar Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago