Hoppa till innehållet
11 april 2019

Hermelinen byter VD med sikte på framtiden

Det anrika privata sjukvårds- och hälsoföretaget, Hermelinen, går in i en utvecklings- och expansionsfas och byter samtidigt VD till Per-Erik Mattsson. Per-Erik är en av ägarna i Hermelinengruppen Holding AB, moderbolag i koncernen Hermelinen. Han har arbetat inom företaget många år med rehabilitering och har idag uppdraget som styrelseordförande i koncernen. Han efterträder Lisbeth Engelmark, som fortsätter i en central roll i företaget.

— Vår tidigare VD Lisbeth Engelmark har varit fantastisk i sin roll som VD. Hon vill växla ner sin ansvarsroll och kommer övergå till att utveckla och vårda de relationer vi har med Region Norrbotten och andra externa parter, där hon har en avgörande betydelse med sin erfarenhet från både den offentliga och privata vården. När vi återtog Hermelinen till lokalt ägande fanns ett behov av att skapa lugn och återupprätta den anda och det DNA som grundarna en gång etablerade under 90-talet. Här har Lisbeth verkligen gjort ett gediget arbete, säger Per-Erik Mattsson.

Han fortsätter:

— Nu går vi in i en ny fas, där vi som samhällsutvecklare, komplement, partner och alternativ till den offentliga vårdkedjan måste ligga i framkant och expandera vår verksamhet. Det är nödvändigt för att vi och den offentliga vården ska klara framtidens behov. Min uppgift blir mer fokuserad på att utveckla vår affär och skapa strukturer för att serva nya marknader. I slutändan är vårt mål och uppdrag att tillsammans skapa hållbara liv för norrbottningarna. Då måste vi ligga i framkant och driva utveckling.

Hermelinen består av fem verksamhetsområden som tillsammans skapar en sammanhängande länk mellan vård, rehabilitering, träning och friskvård. Som komplement och partner till den offentliga vården avlastar de vårdköer och kan i många fall minska vårdbehovet genom snabb samordning.

— Jag ser allvaret i Hermelinens ansvar och tror att vi kommer få en allt större samhällsroll att bära. Digitalisering, omvärldens förändringar och ökade behov i en allt äldre befolkning kommer kräva nya vägar för att nå framgång. Samtidigt är jag starkt optimistisk till att vi kommer klara det på ett bra sätt. Hermelinen är byggt på familjär känsla, erfarenhet och fantastiska medarbetare som alla vill leverera sin del i kedjan. Framtiden är ljus, både för kropp och knopp tycker jag, avslutar Per-Erik.

Sjuksköterska till Hermelinen labb
Sjuksköterska till Hermelinen labb
21 september 2021

Vill du vara en del i att bygga upp Hermelinens nya, uppdaterade labb-verksamhet? Nu söker vi en...

Jobba på vårdcentralen – vi växer
Jobba på vårdcentralen – vi växer
19 augusti 2021

Vill du bli en av oss? Norrbottens nyaste vårdcentral har tagit form och vi har behov av...

Hermelinen och Ericson & Hjelte blir partners
Hermelinen och Ericson & Hjelte blir partners
18 juni 2021

Hermelinen Företagsservice och organisationsutvecklingsföretaget Ericson & Hjelte ingår ett...

By Formsmedjan. Powered by Yago