Hoppa till innehållet
30 januari 2019

Hermelinen Sports Concussion Center har öppnat

Hermelinen startar nu en enhet speciellt riktad mot idrottare och motionärer som skadat sitt huvud i samband med idrottande. Idrottare som upplever symtom av varierande grad direkt eller i anslutning till olyckstillfälle skall misstänka att denne drabbats av en hjärnskakning. Dessa symtom kan vara huvudvärk, yrsel, illamående, förvirring, koncentrationssvårigheter, minnesproblem, påverkan på ögon och syn, nedstämdhet eller trötthet, för att nämna några av de vanligaste förekommande symtomen.

På Hermelinen arbetar fysioterapeut Lars Lundgren som ansvarig för enheten. Lars har arbetat länge med denna patientgrupp och är bl.a rehabiliteringsansvarig i Luleå Hockeyförening. Till enheten är dr Jan Lexell, specialist i neurologi och rehabiliteringsmedicin knuten som medicinsk rådgivare. Jan har jobbat länge med patienter med idrottsrelaterad hjärnskakning och är en flitigt förekommande föreläsare i ämnet.

Som patient kan du kontakta oss genom att ringa till vår reception och boka in ett första besök till fysioterapeut Lars Lundgren. Som sjukvårdspersonal kan du remittera till vår enhet så kallar vi patienten. 

Om du har en sjukvårdsförsäkring ta kontakt med ditt försäkringsbolag för att ta reda på om din försäkring täcker besök på vår enhet.

Inom enheten bedriver vi diagnostisering av hjärnskakning samt tidig rehabilitering åter till vardag och slutligen motion och idrott. Vi gör även större utredningar för den patient som har haft besvär länge och har kvarvarande symtom.

Försäkringsärenden gällande kvarvarande symtom som kräver intyg om invaliditet kan bokas in på enheten.

 

Kontakt: vx 0920-40 23 00 alternativt lars.lundgren@hermelinen.se

 

 

Hermelinen söker specialist i allmänmedicin
Hermelinen söker specialist i allmänmedicin
23 november 2022

Brinner du för att vara med och forma framtidens primärvård och vara del av din egen arbetsmiljö?...

Hermelinen söker ST-läkare
Hermelinen söker ST-läkare
23 november 2022

Brinner du för att vara med och forma framtidens primärvård och vara del av din egen arbetsmiljö?...

Specialistläkare inom invärtesmedicin
Specialistläkare inom invärtesmedicin
21 november 2022

Är du specialistläkare och har en examen i invärtesmedicin? Känner du för att arbeta mer...

Tillgänglighet på hermelinen.se
By Formsmedjan. Powered by Yago