Hoppa till innehållet

Neurologiska tillstånd

  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Sjukdomar eller tillstånd som på annat sätt påverkar vårt nervsystem går under samlingsnamnet Neurologi.

Detta kan vara sjukdomar där nervsystemet är påverkat av olika former av tillstånd som sänker nervsystemets förmåga att fungera optimalt.

Nervsystemet kan dessutom drabbas av mer traumatiska skador som exempelvis, hjärnblödningar och hjärninfarkter. Dessa tillstånd kallas ofta för stroke.

Hos Fysioterapeuten görs en grundlig undersökning och test av nervsystemets funktion samt i vilken mån personens vardagliga aktivitet är påverkad. Utifrån detta provar man sig fram till olika former av behandlingar och träning som kan påverka detta i positiv riktning. 

Neurologisk rehabilitering är ofta långsiktig och tar lång tid. Nervsystemet har en god förmåga att anpassa sig till nya förhållanden och friska delar av hjärnan kan läras att kompensera för andra sämre fungerande delar. Detta kallas adaptation och är en stor del av behandlingen.

By Formsmedjan. Powered by Yago