Hoppa till innehållet
Boka
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Pris: 995

Prover för dig som vill undersöka dina värden av glukos (socker i blodet), järnvärdet, blodfetter, blodvärdet och njurvärden. Är du kvinna tas ett prov på sköldkörteln och är du man så kollar vi ditt PSA-värde. Du får även kontrollera ditt blodtryck.

De blodprover som ingår är följande:

Blodstatus: Kontrollerar blodkroppar för att veta om du lider av blodbrist samt få indikation på immunförsvarets funktion.

Järn, Ferritin, Magnesium: Värdena kan påverkas av kosten. Varierad kost är viktig för att få i sig vitaminer och mineraler i den mängd som kroppen behöver.

Blodfetter: Här kontrolleras Triglycerid, LDL, Kolesterol. Höga blodfetter är en riskfaktor för att utveckla hjärt- och kärlsjukdom på sikt. Dessa kan ofta påverkas med kost och motion.

CRP: En hög nivå av CRP kan tyda på infektion eller inflammation i kroppen.

Njurfunktion: Genom kontroll av Natrium, Kalium och Kreatinin får du svar på hur salt och vätskebalansen ser ut i kroppen.

Leverfunktion: ASAT, ALAT, ALP kontrolleras. Leverns uppgift är att bryta ner och bygga upp ämnen i kroppen.

Glukos: Blodsockernivå kan du själv påverka genom att äta näringsriktig kost och motionera. Risk att utveckla Typ 2 diabetes påverkas av livsstilen.

TSH (sköldkörtelstimulerande hormon): Sköldkörteln kontrollerar ämnesomsättningen i kroppen. Testet visar om din sköldkörtel fungerar normalt, eller om du har en under- eller överaktivitet.

PSA (prostataspecifikt antigen): Tas för att kontrollera tecken på prostatacancer eller andra sjukdomar i prostata.

 

Information inför provtagning:

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.  

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.  

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.  

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.  

Undvik järnmedicin och Levaxin på provtagningsdagen.  

Om du medicineras med NSAID-preparat bör ej analys utföras.  

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika.  

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 7-10 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

Inför provtagningen

Du ska vara fastande inför provet. Det innebär att du inte  ska äta eller dricka 10-12 timmar innan provtagning. Vatten, svart kaffe eller te utan något tillsatt socker eller mjölk går bra.

Undvik fet mat och alkohol dagen innan.

Provet ska helst tas före kl 10 på morgonen.

Undvik fysisk aktivitet innan provtagningen.

Undvik järnmedicin och Levaxin dagen innan.

Om du medicineras med NSAID-preparat bör ej analys utföras.

Provtagning bör ej utföras om du behandlas eller nyligen har behandlats med antibiotika

 

Du kommer att få en svarsrapport med kommentarer av en sjuksköterska inom 2-5 arbetsdagar. Du kommer att få svarsrapporten digitalt och du loggar in med bank-ID för att läsa denna. Om avvikande prover måste du ta kontakt med den hälsocentral du är listad på för fortsatt utredning.

By Formsmedjan. Powered by Yago