Hoppa till innehållet

Hallux valgus-operation

Ditt ärende
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Operation av Hallux valgus bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Pris: Från 14 500 kr

I en fotblockad med lokalbedövning genomförs i regel ingreppet. Leden förskjuts och stortån rätas upp och slutligen fixeras med stift och suturer. Det är som att bryta stortån och sedan fixera den åter, därför är det lång konvalescenstid.

Fotblockaden ges på tre insticksställen vilket ger en mycket bra bedövning som sitter i ca 12-24 timmar. Det kombineras med smärtstillande och lugnande mediciner via en nål i armvecket. 

Vad händer efter operationen?

Efter operationen kan man uppleva smärta och kan vara i behov av smärtstillande läkemedel några dagar efter operationen.

Efter operationen tejpas stortån på ett speciellt sätt och förbandet skall sitta kvar tills stygnen tas 14-21 dagar efter operationen, då avlägsnas också eventuella stift. Efter detta behövs inget ytterligare förband. Läkningsprocessen tar upp till 6 månader.

Kryckor behövs under de första 2-3 veckorna då du avlastar foten, när stygnen är tagna kan man påbörja belastning av hela foten.

Det finns alltid risk för infektion vid ett kirurgiskt ingrepp, tecken på detta är tilltagande smärta, vätskande sår, rodnad och feber. Skulle det uppstå, kontakta Hermelinen.

By Formsmedjan. Powered by Yago