Hoppa till innehållet
30 maj 2022

Förebygg sjukskrivning med tidiga rehab-processer

Det är kostsamt att ha sjukskrivna medarbetare. Ekonomiskt kan arbetsgivaren spara väldigt mycket pengar genom att stoppa en nedåtgående spiral hos sin medarbetare.

-Den största mängden av de rehabiliteringskoordineringar vi ser på Företagsservice är symptom på den mentala hälsan. Ofta är det symptom på utbrändhet och faktisk utbrändhet, säger Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Beroende på hur situationen ser ut och om den aktuella personen har sökt via primärvården innan eller inte så arbetar Företagsservice tillsammans i olika professioner för en helhetslösning för den kundanställde och kunden.

-Fysisk kapacitet i form av smärtor i rörelseapparaten, har också stor påverkan på delvis utförd arbetsmängd per dag samt möjlighet att utföra arbetsuppgifter. Om det går tillräckligt långt innebär det en sjukskrivning och en längre tids rehabilitering då smärtproblematik blir mer krävande ju längre tid man går med det, fortsätter Catharina.

Genom att sätta in rehabilitering i ett tidigt skede kan detta förhindra en sjukskrivning och förbättra hälsan hos individen som då kan arbeta utan smärtor eller tapp på energi och därmed få bättre arbetskapacitet.

-Det är dyrt att ha sjukskrivna medarbetare, det innebär ett kompetenstapp, ökad press på övriga anställda och ökade utgifter i om sjukskrivning och rekrytering av vikarierande personal. Att satsa förebyggande tjänar alla på, avslutar Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Vill du veta mer? Boka möte med oss på Hermelinen företagsservice

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago