Hoppa till innehållet
30 maj 2022

Förebygg sjukskrivning med tidiga rehab-processer

Det är kostsamt att ha sjukskrivna medarbetare. Ekonomiskt kan arbetsgivaren spara väldigt mycket pengar genom att stoppa en nedåtgående spiral hos sin medarbetare.

-Den största mängden av de rehabiliteringskoordineringar vi ser på Företagsservice är symptom på den mentala hälsan. Ofta är det symptom på utbrändhet och faktisk utbrändhet, säger Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Beroende på hur situationen ser ut och om den aktuella personen har sökt via primärvården innan eller inte så arbetar Företagsservice tillsammans i olika professioner för en helhetslösning för den kundanställde och kunden.

-Fysisk kapacitet i form av smärtor i rörelseapparaten, har också stor påverkan på delvis utförd arbetsmängd per dag samt möjlighet att utföra arbetsuppgifter. Om det går tillräckligt långt innebär det en sjukskrivning och en längre tids rehabilitering då smärtproblematik blir mer krävande ju längre tid man går med det, fortsätter Catharina.

Genom att sätta in rehabilitering i ett tidigt skede kan detta förhindra en sjukskrivning och förbättra hälsan hos individen som då kan arbeta utan smärtor eller tapp på energi och därmed få bättre arbetskapacitet.

-Det är dyrt att ha sjukskrivna medarbetare, det innebär ett kompetenstapp, ökad press på övriga anställda och ökade utgifter i om sjukskrivning och rekrytering av vikarierande personal. Att satsa förebyggande tjänar alla på, avslutar Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Vill du veta mer? Boka möte med oss på Hermelinen företagsservice

Behandla smärta med VR
Behandla smärta med VR
23 juni 2022

Behandling av nacksmärta och huvudvärk med modern teknologi Sedan några år medverkar...

Häng med till receptionen
Häng med till receptionen
23 juni 2022

Receptionen är det första du ser när du kliver in hos oss, på Hermelinen på Sandviksgatan i...

Sommar med Hermelinen – i vårt egna magasin
Sommar med Hermelinen – i vårt egna magasin
23 juni 2022

Hos oss på Hermelinen är det mycket som händer, vi växer och gör många bra och spännande saker...

Tillgänglighet på hermelinen.se
By Formsmedjan. Powered by Yago