Hoppa till innehållet
24 maj 2022

Dags att ta nya tag i hälsoarbetet efter pandemin!

Under pandemin valde många företag att vänta med exempelvis hälsokontroller på sina anställda just för att minska exponeringen och följa restriktionerna som har varit.

I takt med att tillvaron har återgått till ett mer normalt läge har många delvis valt att återvända till sin arbetsplats efter lång tids hemmaarbete.

-Under pandemin har många företag tappat kontrollen över hur medarbetarna mår då detta är en ny situation och då det sedan tidigare inte fanns några satta rutiner gällande hemarbete i denna magnitud som vi har sett under pandemin, säger Catharina Hallberg, fysioterapeut Hermelinen företagsservice.

Efter pandemin finns det ett behov av ergonomiska genomgångar i större utsträckning än tidigare, delvis på kontoret då man har varit borta en längre tid men många kundanställda frågar även efter hemergonomi. Vi ser en ökad tendens av arbetsrelaterade besvär från nacke, axlar, rygg och huvud relaterat till hemarbete.

-Där erbjuder vi en föreläsning riktat till både kontorsarbete och hemergonomi i syfte att hjälpa våra kunder och kundanställda att optimera sina arbetsplatser, säger Catharina

Gällande våra yrkesarbetande företag som också har påverkats finns i dagsläget inget forskningsunderlag att gå på då det är så nära inpå pandemin då forskningen främst riktats mot arbetsmiljön för personer inom vårdyrken. Forskningen för övriga yrkeskategorier är något företagsservice kommer att följa över tid.

-Det som däremot har förtydligats än mer under pandemin är vikten av ett organiserat arbetsmiljöarbete, fortsätter hon.

Många medarbetare inom alla yrkeskategorier berättar också om den minskade fysiska aktivitet som har kommit som följd av just pandemin. Människor har inte varit aktiva på gym i samma utsträckning som innan pandemin och att efter ett uppehåll på två år starta i gång igen är inte alltid helt lätt.

Vill du ha hjälp att optimera din arbetsplats? Kontakta oss!

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago