Hoppa till innehållet
19 april 2022

Tack för att du bidrar till ett friskare samhälle

Vi är gjorda för att röra på oss och vår fysiska och psykiska hälsa är beroende av att vi rör på oss tillräcklig mycket. I dagens digitaliserade samhälle blir vi mer och mer stillasittande samtidigt som folkhälsan blir allt sämre.

På Hermelinen träning är alla medlemmar lika mycket värda, oavsett om det är ett besök till seniorgympan, gruppträningen eller babysimmet. Vi anser att prestationer på gymmet ska ske på individuell nivå där den enda man ska jämföra sig med är sig själv. Till Hermelinen träning är alla välkomna.

Forskning visar att en aktiv livsstil med regelbunden motion och träning minskar risken att drabbas av hjärtkärlsjukdomar och vissa typer av cancer och demens. Det är få saker som främjar hälsan på samma sätt som fysisk aktivitet gör.

Att vara en del av något större, där vi skapar ett samhälle med gladare och friskare människor är något att vara stolt över. Genom att ta ansvar för sin egen hälsa och att vara ett föredöme för andra bidrar vi tillsammans till en bättre folkhälsa och ett friskare samhälle. Tack för din insats.

Träning förebygger inte bara fysisk ohälsa utan har visat sig vara lika effektivt som läkemedel och terapi mot lätt till måttlig depression och ångest. Även sömn, kognitiv funktion och livskvalitet förbättras.

Trots pandemin registrerades 183 129 träningstillfällen på Hermelinen under förra året, ett imponerande antal träningstillfällen, som alla har bidragit till ett lite friskare samhälle med lite gladare människor.

Rekommendationen är att höja pulsen minst 30 minuter varje dag genom att vara fysisk aktiv i någon form. Rörelse behöver inte vara särskilt intensiv för att vara bra för hälsan.

All vardagsmotion har betydelse, hur blygsam den än är. Varje steg räknas, även de till kaffebryggaren. Men ju mer vi rör på oss desto större blir naturligtvis hälsoeffekten.

Bli medlem du också och var med och bidra till ett friskare samhälle!

Du har väl inte missat vår podd?
Om du vill ha nyttiga träningstips och tips om kost, lyssna på vår podd!

  Träning för dig 

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago