Hoppa till innehållet
12 april 2022

"Hermelinen företagsservice har en otrolig bredd och är väldigt kompetenta i det de gör.”

Vi på Hermelinen företagsservice är stolta över att kunna leverera helhetslösningar av hälsa och arbetsmiljö för våra företagskunder. Oavsett hur många anställda ditt företag har erbjuder vi samma trygga service för att våra företagskunder ska må bra och prestera på arbetet.

En av våra företagskunder är Luleåföretaget BnearIT. De erbjuder IT-konsulttjänster inom systemutveckling och tjänsteorienterade lösningar. Företagets IT-experter har lång erfarenhet och spetskompetens inom området och har ett hjärta som klappar lite extra hårt för utvecklingen i Norrbotten.

I en intervju med Ida Ek, konsultchef på BnearIT, kan ni läsa om hur samarbetet med Hermelinen företagsservice har påverkat hälsan och arbetsmiljön på företaget.

Hur tänker ni kring samarbetet med Hermelinen företagsservice?
Min känsla är verkligen att de skräddarsyr utifrån vad vi har haft för önskemål med vårt hälsoprojekt. De är både lyhörda med vad vi önskar men de kommer också med förslag från deras sida i och med att de sitter på kompetensen. Det har varit en väldigt bra dialog och de har varit tillmötesgående baserat på hur vi har velat ha det och vad vårt syfte har varit.

Varför valde ni att arbeta med Hermelinen?
Hermelinen företagsservice har en otrolig bredd och är väldigt kompetenta i det de gör och sedan är de väldigt lätta att samarbeta med. De är lyhörda, hjälpsamma och väldigt serviceinriktade och lätta att komma kontakt med. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där vi behåller kompetensen i verksamheten och har en stark position på arbetsmarknaden.

Vad har det inneburit för er som företag i praktiken?
Genom att vi kartlägger hälsan och arbetsmiljön så kan vi tillsammans med företagsservice få fram mätbara resultat och riskområden tillika vårt företags hälsoindex.

Vi har gemensamma träningspassen som bidragit till en plats för gemenskap och samhörighet på arbetsplatsen. Vi har ett träningspass i veckan där vi hyr lokal på Hermelinen och tränar tillsammans. Till en början hade vi instruktör på Hermelinen men nu är det jag som håller i passen i och med att jag har en träningsbakgrund. Vi åker dit tillsammans, träffas och umgås i en avslappnad miljö.

Efteråt skojas och pratas det om träningspasset och träningsvärken blir lite av en snackis. Det blir ringar på vattnet, man hänger på varandra och går tillsammans till träningen. Det har blivit ett samtalsämne med mycket skratt och humor på arbetsplatsen.

Det har också bidragit till att konditionsnivåerna har ökat på individuell nivå för nästan alla som har varit med i det här projektet. Att ens konditionsvärde ökar bidrar ju till hälsa och välmående, att man blir piggare både hemma och på arbetet. Det har också skapat ett intresse för hälsa och välmående med allt vad det innebär. Många har börjat träna på sin fritid tack vare att vi har haft den här satsningen.

Vad ser ni för värde i att satsa på hälsa och arbetsmiljöarbete?
Friskare och piggare medarbetare som bidrar till välmående och prestation. Ju piggare man är desto mer tillfredställande blir ju också ens liv när man kommer hem. Att man orkar med livet efter arbetsdagen, vi tycker att det är superviktigt att jobba med det.

Vi vill skapa förutsättningar för ett ökat välmående och en hälsosam livsstil för att vi bryr oss om alla medarbetare. Utmaningen just nu är att öka antalet deltagare på de gemensamma träningspassen även om vi är ett stadigt gäng som kör. 

Vad har ni för framtida ambitioner?
Ambitionen är att fortsätta förbättra hälsan och skapa förutsättningar för en hälsosam livsstil hos våra medarbetare. Vara lyhörd och ta med sig vad som har funkat och var man får tänka om, som en del i arbetsmiljöarbetet.

Vi fortsätter undersöka vår hälsa och arbetsmiljö, tittar på resultat och sätter upp nya mål.
Utifrån det jobbar vi för att förbättra arbetsmiljö och hälsa, där gemensam och individuell träning är en åtgärd som vi erbjuder.  

Är du intresserad av att veta mer? Boka möte med oss på Hermelinen företagsservice!

Hermelinen Luleå söker receptionist
Hermelinen Luleå söker receptionist
5 juli 2024

Ledig tjänst i vår härliga reception! Vi söker nu nästa medarbetare till vår gemensamma reception...

Hermelinen Företagshälsa söker Beteendevetare
Hermelinen Företagshälsa söker Beteendevetare
2 juli 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en samtalsterapeut till vår företagshälsa. Vi är en...

Vi söker simskoleinstruktör
Vi söker simskoleinstruktör
2 juli 2024

Vi söker nu dig som är utbildad simskoleinstruktör och som vill jobba extra på timmar. Du brinner...

By Formsmedjan. Powered by Yago