Hoppa till innehållet
24 februari 2022

Hermelinen och Polarrenen bygger hållbart i Boden

Polarrenen AB planerar en ny fastighet vid Boden Business Park för Hermelinen, som fortsätter sin expansion med vård och företagshälsa utöver sin tidigare satsning på friskvård i området.

Etableringen av ett hälsonav kompletterar Hermelinens befintliga gymverksamhet vid Boden Business Park och bygger vidare på företagets värdekedja, som innefattar allt från vårdcentral, rehab och träning till företagsservice och specialistsjukvård. Per-Erik Mattsson, koncern-vd för Hermelinen utvecklar;

— Hermelinen har gjort sin egen analys av vad den pågående samhällsomvandlingen innebär för samhället i Boden. Vår bedömning är att vi har en viktig funktion att fylla i det perspektivet, samtidigt som det bidrar till vår vision om att vara en aktiv samhällsaktör i regionen.

Polarrenen, Polarbrödskoncernens familjeägda investmentbolag, ser satsningen i Boden som ett steg framåt i sin strävan att vara en hållbar samhällsaktör i norr. Lars Wikman, vd för Polarrenen;

— Vi ser det som ett naturligt steg att vara en del i regionens gröna omställning. Dagens och morgondagens hyresgäster har ett tydligt krav på hållbarhet och långsiktighet. Projektering pågår och vi tittar på smarta materialval, resurseffektivitet och kloka lösningar för att skapa en attraktiv fastighet till våra hyresgäster under en lång tid framöver.

Lars Wikman fortsätter;

— Byggnaden kommer förutom Hermelinens verksamhet innehålla attraktiva kontorslokaler. Hälsonavet utgör ungefär hälften av de 2000 m2 det nya huset omfattar, och vi ser det som positivt att vi samtidigt kan bidra till att öka kapaciteten av kontorsytor vid Boden Business Park.

Den utmaning inom rekrytering, som gäller hela norra regionen, gäller även vård- och hälsosektorn. Hermelinen har tydligt uttalat att man vill vara en attraktiv arbetsgivare. Per Erik Mattsson avslutar;

— Vi vill visa att det är en fantastisk bransch att arbeta inom, och vi vill fortsätta utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Det innebär att man får möjligheten ta ett fullt ansvar och skapa kontinuitet för patienten. Och samtidigt verka i en omgivning som tillåter en att vara sitt bästa jag.

Byggstart planeras starta sommaren 2022 och en planerad byggtid på ca 14 månader.

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago