Hoppa till innehållet
25 mars 2021

Möt våra läkare | Tomas: ”Vår styrka är kompetens och effektivitet”

Lär känna några av våra läkare, som här berättar hur det är att ha sin etablering hos oss. Läkarna i intervjuerna har skrivit samverkansavtal med Region Norrbotten.

Tomas Isaksson är ortoped och delägare i Hermelinen. I år firar han 10 år hos oss, och tar till vardags hand om både styrelsearbete och idrottslag. Men han har också fått en skidbacke uppkallad efter sig.

Vad gör du på Hermelinen?

I år har jag faktiskt varit här i 10 år, och delägare sedan vi tog över ägarskapet från Sensia år 2014. 

Min roll består av två delar: den ena är som ägare och styrelseledamot. I den rollen ingår att leda och utveckla företaget. Det tar mycket tid men känns viktigt att vara del av Hermelinens framtid och överlevnad.

Den andra delen är som ortoped. En stor del är mottagning och till viss del även operation. Mest är det höfter, knän och korsband, men också lite händer och fotingrepp. Vi sköter också om Luleå Hockey och BC Luleå.
 

Hur såg din resa hit ut?

Jag gick läkarutbildningen i Umeå och blev färdig 1995. Då började jag arbeta i Piteå och fick anställning som AT-läkare. Där gjorde jag sedan min specialistutbildning och sedan var jag sektionschef på ortopeden i många år.

Jag är född i Västerås men har bott här uppe hela mitt vuxna liv och gick faktiskt grundskolan i Boden. En del tid har också spenderats i Frankrike, eftersom jag har ett väldigt stort skidintresse.

Hur är det att arbeta här?

Vår styrka är hög kompetens och effektiva vårdförlopp. Det är en fantastiskt bra arbetsplats. Vi har en familjär stämning på Hermelinen, det är lätt till beslut och enkelt att förändra och skapa en bra arbetsmiljö. Vi har effektiva patientflöden med korta beslutsvägar.

Det är en väldigt bra sammansättning i personalen och jag är särskilt stolt över vår operationsavdelning med deras enastående kompetens och effektivitet.
 

Kan du berätta om ett minne från Hermelinen? 

Många är kopplade till idrottsvärlden. Processen är snabb från skada till diagnostik, åtgärd och rehab. Vi har snabba handläggningstider och det är vår styrka. Nu senast var det en spelare från Piteå IF som skadat knäleden och skadan var utredd med MR inom ett par dagar och patienten opererad snabbt så nu är rehab igång. Höftplastiken som redan 2 veckor efter operation tog sin promenad på ca 2 km.

Vad gör du när du inte är här?

Jag bor i Luleå med min sambo som också jobbar i huset och jag har ett väldigt stort intresse för skidåkning, och jag brukar säga att mitt andra hem ligger i Kittelfjäll. Det finns faktiskt en backe döpt efter mig, Doc Isak…

Välkommen dit så bjuder jag ett åk.

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago