Hoppa till innehållet
27 januari 2021

Uppskjuten start för Hermelinens vårdcentral

Den nya vårdcentralen i Luleå, Hermelinens vårdcentral, skjuter upp sitt öppningsdatum. Tills dess att vårdcentralen öppnar kommer patienter att fortsätta att vara listade på sina gamla vårdcentraler.

På måndag 1 februari skulle portarna ha öppnats till den nya vårdcentralen i privat regi. Nu skjuts öppnandet upp till i maj. Orsaken är Corona-pandemin.

- Vi såg fram emot att kunna ta emot de första patienterna redan nu i februari, men eftersom delar av personalen som skulle vara med och starta upp vårdcentralen är kvar i covid-vården, har vi valt att flytta fram öppningen. Vi har full respekt för situationen och kommer att använda tiden till att lösa det vi behöver från vår sida, säger Magnus Olivesten, verksamhetschef Hermelinen vårdcentral.

Patienter har redan kunnat anmäla sitt intresse för att lista sig på den nya vårdcentralen. Vårdcentralen skulle också ansvara för ett särskilt boende.

-Region Norrbotten är ytterst ansvarig för all vård som ges i Norrbotten. Därför kommer patienterna att vara kvar på sin nuvarande hälsocentral och vi fortsätter att ansvara för det särskilda boendet tills Hermelinens vårdcentral kan öppna, säger Pia Näsvall, chefläkare inom Region Norrbotten.

- För oss är det viktigt att vi får en bra start med vårdcentralen och att vi kan leva upp till vår högt ställda ambition, både mot personal och patienter. Om vi behöver vänta några månader för att garantera att allt ska fungera som vi tänkt så gör vi självklart det, avslutar Magnus Olivesten.

Den som leder värme
Den som leder värme
6 mars 2024

Jag hörde en gång likheten mellan en ledare inom elektronik och en chef, "båda har rollen att...

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

By Formsmedjan. Powered by Yago