Hoppa till innehållet
20 januari 2020

Hermelinen startar fond för ungas hälsa

Hermelinen satsar på barn och ungas hälsa genom den nystartade Hermelinenfonden – en fond som syftar till att stötta initiativ som ska öka välmåendet hos barn och unga. 

Hermelinen presenterar idag sin satsning på en ekonomisk plattform för att samla och skapa medel riktat mot insatser för barn och ungas hälsa i Luleå och Norrbotten. 

– Det är en av våra stora hjärtefrågor och just därför valde vi att starta Hermelinenfonden, säger Lars Lundgren, delägare i Hermelinen. 

Tillsammans med samarbetspartners och organisationer som delar fondens syfte skall fonden skapa ekonomiska förutsättningar för att bidraga till ett Hållbart liv för barn och unga. Fonden kommer att utlysa medel vid två gånger per år, dessa kan sökas av organisationer och privatpersoner. Pengar kommer att delas ut till individer och organisationer som delar HERMELINENFONDEN´s vision om ett hållbart hälsosamt liv för barn och unga. Dessutom kommer delar av fondens medel att användas till riktade projekt som syftar att ge förutsättningar att hjälpa barn och unga att förverkliga sina drömmar och använda sina superkrafter. 

– Vi ser ungas hälsa som något hela samhället tillsammans måste ställa upp för. Vi vill verka för ett hållbart liv och det är just det fonden ska arbeta med. För oss är det viktigt att vara en samhällsaktör, säger Lundgren. 

 

Fonden administreras av HERMELINEN och leds av en styrelse bestående av: Mats Angerud, Maria Palmquist, Malin Thörnäs, Maria Frisk, Maria Omberg, Lars Lundgren och Anna Denarp. 

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago