Hoppa till innehållet
20 januari 2020

Hermelinen startar fond för ungas hälsa

Hermelinen satsar på barn och ungas hälsa genom den nystartade Hermelinenfonden – en fond som syftar till att stötta initiativ som ska öka välmåendet hos barn och unga. 

Hermelinen presenterar idag sin satsning på en ekonomisk plattform för att samla och skapa medel riktat mot insatser för barn och ungas hälsa i Luleå och Norrbotten. 

– Det är en av våra stora hjärtefrågor och just därför valde vi att starta Hermelinenfonden, säger Lars Lundgren, delägare i Hermelinen. 

Tillsammans med samarbetspartners och organisationer som delar fondens syfte skall fonden skapa ekonomiska förutsättningar för att bidraga till ett Hållbart liv för barn och unga. Fonden kommer att utlysa medel vid två gånger per år, dessa kan sökas av organisationer och privatpersoner. Pengar kommer att delas ut till individer och organisationer som delar HERMELINENFONDEN´s vision om ett hållbart hälsosamt liv för barn och unga. Dessutom kommer delar av fondens medel att användas till riktade projekt som syftar att ge förutsättningar att hjälpa barn och unga att förverkliga sina drömmar och använda sina superkrafter. 

– Vi ser ungas hälsa som något hela samhället tillsammans måste ställa upp för. Vi vill verka för ett hållbart liv och det är just det fonden ska arbeta med. För oss är det viktigt att vara en samhällsaktör, säger Lundgren. 

 

Fonden administreras av HERMELINEN och leds av en styrelse bestående av: Mats Angerud, Maria Palmquist, Malin Thörnäs, Maria Frisk, Maria Omberg, Lars Lundgren och Anna Denarp. 

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago