Hoppa till innehållet
20 januari 2020

Hermelinen startar fond för ungas hälsa

Hermelinen satsar på barn och ungas hälsa genom den nystartade Hermelinenfonden – en fond som syftar till att stötta initiativ som ska öka välmåendet hos barn och unga. 

Hermelinen presenterar idag sin satsning på en ekonomisk plattform för att samla och skapa medel riktat mot insatser för barn och ungas hälsa i Luleå och Norrbotten. 

– Det är en av våra stora hjärtefrågor och just därför valde vi att starta Hermelinenfonden, säger Lars Lundgren, delägare i Hermelinen. 

Tillsammans med samarbetspartners och organisationer som delar fondens syfte skall fonden skapa ekonomiska förutsättningar för att bidraga till ett Hållbart liv för barn och unga. Fonden kommer att utlysa medel vid två gånger per år, dessa kan sökas av organisationer och privatpersoner. Pengar kommer att delas ut till individer och organisationer som delar HERMELINENFONDEN´s vision om ett hållbart hälsosamt liv för barn och unga. Dessutom kommer delar av fondens medel att användas till riktade projekt som syftar att ge förutsättningar att hjälpa barn och unga att förverkliga sina drömmar och använda sina superkrafter. 

– Vi ser ungas hälsa som något hela samhället tillsammans måste ställa upp för. Vi vill verka för ett hållbart liv och det är just det fonden ska arbeta med. För oss är det viktigt att vara en samhällsaktör, säger Lundgren. 

 

Fonden administreras av HERMELINEN och leds av en styrelse bestående av: Mats Angerud, Maria Palmquist, Malin Thörnäs, Maria Frisk, Maria Omberg, Lars Lundgren och Anna Denarp. 

Hermelinen Luleå söker receptionist
Hermelinen Luleå söker receptionist
5 juli 2024

Ledig tjänst i vår härliga reception! Vi söker nu nästa medarbetare till vår gemensamma reception...

Hermelinen Företagshälsa söker Beteendevetare
Hermelinen Företagshälsa söker Beteendevetare
2 juli 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en samtalsterapeut till vår företagshälsa. Vi är en...

Vi söker simskoleinstruktör
Vi söker simskoleinstruktör
2 juli 2024

Vi söker nu dig som är utbildad simskoleinstruktör och som vill jobba extra på timmar. Du brinner...

By Formsmedjan. Powered by Yago