Hoppa till innehållet
18 november 2019

Möt våra läkare: Maria Palmquist, gynekolog

Lär känna några av våra läkare, som här berättar hur det är att ha sin etablering hos oss. Läkarna i intervjuerna har skrivit samverkansavtal med Region Norrbotten.

 

Maria Palmquist är tornedalingen som länge arbetat med cancervård. Hon har en gedigen bakgrund inom gynekologi på Region Norrbotten och har haft etablering hos oss på Hermelinen sedan ett halvår tillbaka. 

 

Om arbetsrollen
På min mottagning tar jag emot, utreder och behandlar patienter med gynekologiska besvär, sjukdomar och åkommor av olika slag.  

Gynekologi är en bred specialitet, där man kan hjälpa många. Under tiden som AT-läkare provade jag en månad på gynekologiska mottagningen på Sunderbyn och fascinerades av specialitetens bredd. Det spänner från livets början till cancervård och allt däremellan.

Vägen till Hermelinen
Under mina 13 år på Sunderby sjukhus arbetade jag bland annat med cancervård och var processledare för gynekologisk cancer i sex år. Då ser man till att riktlinjer följs och att Norrbotten har likvärdig cancervård med resten av landet. Det var väldigt lärorikt och stimulerande.

En gynekolog på Hermelinen valde att gå i pension och jag tog över hennes etablering. Det var spännande att prova någonting nytt – öppenvårdsgynekologi är ju en annan del av specialiteten. Vi har ett gott samarbete med Region Norrbotten och jag ser fram emot fortsatt utveckling i samma anda.

Hermelinen som arbetsplats
Det är trevligt och högt i tak med korta och snabba beslutsvägar. Det lilla formatet ger trygghet. Jag kan påverka mitt eget schema och min arbetsdag i stor utsträckning och dessutom bara jobba dagtid. Och så har vi ju trevliga lunch- och kafferaster med gänget, med många skratt och hög trivselfaktor.

Jag växer om jag kan göra det bättre för patienten. Kontinuiteten här, där man får träffa och gå på återbesök till samma läkare, är en styrka. Eftersom jag är min egen arbetsgivare bestämmer jag också själv över min egen fortbildning, utveckling och patientarbetet.

Den som leder värme
Den som leder värme
6 mars 2024

Jag hörde en gång likheten mellan en ledare inom elektronik och en chef, "båda har rollen att...

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

By Formsmedjan. Powered by Yago