Hoppa till innehållet
14 oktober 2019

Möt våra läkare: Ingemar Nilsson, specialist i allmänmedicin

Lär känna några av våra läkare, som här berättar hur det är att ha sin etablering hos oss. Läkarna i intervjuerna har skrivit samverkansavtal med Region Norrbotten.

 
Först ut är Ingemar Nilsson, som är ny på Hermelinen sedan två månader tillbaka. Han är specialist i allmänmedicin och arbetade länge i Piteå innan han flyttade upp till Luleå. Här är hans berättelse.  

Om arbetsrollen 
Jag utför en första bedömning av patienter. De kommer med nytillkomna eller långvariga skador och/eller sjukdomar och allt är helt osorterat. Vad som helst kan komma upp. Jag bjuds konstant på nya utmaningar. Mitt jobb är att sortera i allt detta och erbjuda råd, stöd, utredning, behandling och uppföljning eller vidareremittering. Inte en enda dag i mitt yrkesliv har varit likadan. Det är väldigt utmanande och stimulerande.  

Vägen till Hermelinen 
Jag var allmänläkare inom Piteå kommun i 22 år. Jag har också på heltid i fem år utrett långtidssjukskrivna. Efter det utbildade jag mig till företagsläkare för att kunna förhindra långtidssjukskrivning av anställda och chefer i ett tidigt skede. Jag var företagsläkare på SSAB i tio år. Efter nio år där ställde jag mig frågan om jag ville fortsätta eller återvända till allmänmedicin. Jag hade en kollega som hade arbetat på Hermelinen och som talade gott om dem. Jag bevakade och bjöd på en etablering hos Region Norrbotten och startade därefter ett samarbete med Hermelinen.  

Hermelinen som arbetsplats 
Det är en väl inkörd och bred verksamhet – allt från babysim till nittioplus-träning. I huset finns många olika former av verksamhet. Det är korta vägar för att få råd av kollegor, att kunna samråda med olika yrkesgrupper inom hälsa och sjukvård och hjälpa någon vidare. Vi ägnar oss mycket åt patienter och jag stortrivs med det.  

Allt vi gör sker ju i samverkan med Region Norrbotten. Vi har samma grundsyn i medicinering och använder samma vårdprogram. Vi är absolut ingen ö, utan vi har samarbetsavtal och samarbetsprinciper med regionen. 

Ett minne 
I fredags, efter en dag med tolv helt olika patienter, kom jag hem och sa ”det skulle ta en bok att beskriva den här dagen”. Dagarna är så intressanta. 

 

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago