Hoppa till innehållet
3 september 2019

Hermelinen lyfter med två nya ägare

Hermelinen tar sikte på en expansiv framtid med nya delägare. Vid nystarten 2014 låg stort fokus på att åter skapa en hållbar, privat hälso- och friskvårdsleverantör i Norrbotten. Nu, fem år senare, går Hermelinen in i en ny utvecklingsfas med två nya ägare.

– Framtiden kommer kräva entreprenörskap och framåtanda för att anta nya utmaningar och där tror vi att de två nya delägarna kommer att bli viktiga, säger Per-Erik Mattsson, vd på Hermelinen.

Inger Aurell har varit med i ägargruppen sedan nystarten 2014 då Hermelinen köpte tillbaka företaget från Sensia. Hon gick in i ägargruppen med en femårsvision och har nu, med några månader kvar till pension, valt att lämna över facklan.

– När jag blev en av delägarna var mitt mål att återerövra Hermelinen. Tillsammans har vi skapat ett starkare Hermelinen med fler grenar, en klar vision och vinst vid senaste bokslutet. Det har varit högt i tak och respektfullt i styrelsen. Nu vill jag lämna över till någon som med långsiktigare perspektiv tar Hermelinen till nästa nivå.

In i ägargruppen kommer istället Anders Niklasson och Svein Arthur Jensen, som båda två arbetar i verksamheten sedan tidigare.

Anders Niklasson har under flera år arbetat på Hermelinen som öron-näsa-halsläkare:

– Steget att även bli delägare känns mycket spännande och samtidigt utmanande. Jag hoppas kunna bidra med kunskap i mitt eget område, men också energi till att Hermelinen fortsätter att vara en arbetsplats där vi alla kan känna en stolthet och en närhet till de vi jobbar med, säger Niklasson.

Svein Arthur Jensen arbetar på Hermelinen estetik som plastikkirurg och går nu in i ägargruppen:

– Med privata aktörer som Hermelinen ges patienter en chans att välja kvalitet och säkerhet; och de väljer oss oftare och oftare. Vår vision måste vara att vi ska fortsätta att driva och utveckla Hermelinen som det fantastiska hälso- och träningscenter som det är. Jag tackar ägargruppen och styrelsen för deras förtroende, men också de som arbetar på Hermelinen för att jag får vara en del i deras otroligt engagerade arbetslag, säger Jensen.


De övriga ägarna är Per-Erik Mattsson, Anders Henriksson, Tomas Isaksson, Peter Backman, Göran Lundegårdh och Lars Lundgren.

Sjuksköterska till Hermelinen labb
Sjuksköterska till Hermelinen labb
21 september 2021

Vill du vara en del i att bygga upp Hermelinens nya, uppdaterade labb-verksamhet? Nu söker vi en...

Jobba på vårdcentralen – vi växer
Jobba på vårdcentralen – vi växer
19 augusti 2021

Vill du bli en av oss? Norrbottens nyaste vårdcentral har tagit form och vi har behov av...

Hermelinen och Ericson & Hjelte blir partners
Hermelinen och Ericson & Hjelte blir partners
18 juni 2021

Hermelinen Företagsservice och organisationsutvecklingsföretaget Ericson & Hjelte ingår ett...

By Formsmedjan. Powered by Yago