Hoppa till innehållet
3 maj 2019

Hermelinen etablerar sig i Boden – första steget mot utökad närvaro i länet

Nu står det klart – företaget Hermelinen tar steget och expanderar till Boden. När nya mötesplatsen Nybygget på Boden Business Park står färdigt kommer Hermelinen att finnas med som hyresgäst.

– I ett första steg etablerar vi nu en träningsanläggning men ambitionen är att även erbjuda andra hyresgäster på Boden Business Park, Sävastborna och Bodensarna en ingång i vår värdekedja. Det kommer också vara vårt första försök in i den digitala sjukvården. Med hjälp av digitala hjälpmedel hoppas vi att i ett andra steg kunna erbjuda Bodensare vårdlösningar på Boden Business Park, säger Per-Erik Mattsson, vd Hermelinen.

Hermelinens verksamhet i Luleå kommer att fortsätta som vanligt och det är alltså en helt ny anläggning som beräknas stå klar under hösten 2019 på Boden Business Park. Erik Svensson, vd Boden Business Agency, ser etableringen som en milstolpe i Parkens utveckling.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Hermelinen till Boden, som första etableringsort utanför Luleå. Hermelinens unika kompetenser kommer att ge både Bodens kommun och Boden Business Park ytterligare spets, säger Erik Svensson och fortsätter:

– Hermelinens närvaro blir ytterligare ett starkt argument för hyresgäster, besökare och Sävasts lokalbefolkning att vara en del av Boden Business Park. Vi är ju både en lokal och internationell smältdegel där olika branscher och människor möts och utvecklas. Det ställer höga krav på utbud och service. Med Hermelinen tar vi ett stort steg i rätt riktning.

Per-Erik Mattsson fyller i:

– Vi har en unik position där vi kan erbjuda en obruten kedja från behov till behandling, rehabilitering och friskvård för att sedan återkomma till ett friskt liv. I den värdekedjan vill vi nu lägga till en anläggning utanför Luleå, förklarar han.

I Luleå har Hermelinen sedan tidigare en stor verksamhet som täcker allt från estetik, företagsservice, fysioterapi, träning och friskvård till avancerad sjukvård samt en växande operationsverksamhet.

– Boden är en spännande stad i utveckling. Att satsa i Sävast ligger helt i linje med att Hermelinen vill stärka sin närvaro ute i länet. Efter återköpet 2014 är en av våra målsättningar att kunna vara en samhällsaktör som är med och utvecklar den region vi verkar i. Såväl enskilda personer som företagare och Bodens kommun har inom flera områden varit intresserade av att vi etablerar oss på Bodens Business Park, avslutar Per-Erik Mattsson.

Den som leder värme
Den som leder värme
6 mars 2024

Jag hörde en gång likheten mellan en ledare inom elektronik och en chef, "båda har rollen att...

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

By Formsmedjan. Powered by Yago