Hoppa till innehållet
29 juni 2023

Hermelinen Vårdcentral satsar på kvinnohälsa

Råd och vård runt bäckenbottenrelaterade besvär

Nu lanserar Hermelinen Vårdcentral tjänsten Kvinnohälsa, som riktar sig till kvinnor och deras särskilda kunskaps- och vårdbehov. Fokus ligger på bäckenbottenrelaterade besvär, rehabilitering och frågeställningar runt förlossning och förlossningsskador. Det kan handla om allt från exempelvis rådgivning till fysisk rehabilitering efter förlossning samt träning under och efter graviditeten. Många gånger handlar det också om en kombination av hjälpinsatser som är nödvändiga eller efterfrågas.

Även om det idag finns en större medvetenhet runt exempelvis förlossningsrelaterade besvär, finns det fortfarande stora kunskapsluckor samt begränsade resurser för att möta efterfrågan i Norrbotten, anser fysioterapeuterna Anna Nordbeck och Johanna Olofsson.

 - Länge har besvär efter en förlossning i det närmaste bemöts av vården som ett kort konstaterande att ”så här är det”. Det ska absolut inte behöva vara så. Det finns hjälp att få, säger Anna Nordbeck.

Hon får medhåll av sin kollega Johanna Olofsson som tillägger: 

- Det kan handla om uppemot ett års väntetid för att få komma till en specialist gällande kvinnorelaterade problem. Det anser vi är alldeles för lång tid, så behovet av en vårdtjänst som omfattar och fördjupar sig i kvinnorelaterade besvär och hälsa är både angelägen och efterfrågad. 

Att erbjuda en vårdtjänst riktad direkt till kvinnor gör det lättare för behövande att söka och få en ingång till rätt vård. Behoven skiftar från individ till individ och ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få hjälp. Genom Hermelinen Kvinnohälsa erbjuds en enkel och naturlig första vårdkontakt.

- Som fysioterapeuter är vi specialister på besvär och rehabilitering runt bäckenbotten, men vi har fördelen av att ha exempelvis barnmorska, läkare och andra specialistkompetenser i Hermelinens egen vårdorganisation, säger Anna Nordbeck.

Läs mer om Kvinnohälsan här.

Hermelinen söker Sjuksköterska
Hermelinen söker Sjuksköterska
23 augusti 2023

Välkommen till Hermelinen Vårdcentral i Luleå! Vi på Hermelinen är stolta över att vara en...

ST-läkare till Hermelinen i Luleå
ST-läkare till Hermelinen i Luleå
23 augusti 2023

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att på Hermelinens vårdcentral i Luleå forma...

ST-läkare till Hermelinen i Sävast
ST-läkare till Hermelinen i Sävast
23 augusti 2023

Hösten 2023 öppnar Hermelinens vårdcentral i nybyggda hälsonavet i Sävast. Vi söker dig som vill...

By Formsmedjan. Powered by Yago