Hoppa till innehållet
10 februari 2023

Lisa leder Hermelinens tillväxtresa

I november 2022 påbörjades bygget av Hermelinens hälsonav med företagshälsa och vårdcentral intill Boden Business Park i Sävast. Första december blev Hermelinen majoritetsägare i Kirunahälsan. Samma dag blev verksamhetschefen Lisa Morin VD för Hermelinen Företagshälsa, som ett led i att stärka organisationen i expansionen.

- Ska vi uppfylla vår vision att vara en samhällsaktör som göra våra barn stolta, så måste vi också finnas för samhället och göra nyttiga saker. Då räcker det inte med att vi finns på en plats och verkar i närområdet. Därför kommer vi ständigt jobba mot visionen, möta efterfrågan och fortsätta att växa i en hållbar takt, säger Lisa Morin.

 

En komplett värdekedja

I norra Sveriges glödheta tillväxtregion finns ett stadigt ökande behov av lättillgängliga helhetslösningar inom företagshälsa. Lisa Morin uppger att när bolaget nu expanderar kommer Hermelinen Företagshälsa kunna erbjuda en komplett värdekedja av behandling, rehabilitering och friskvård till fler kunder på fler orter.

- Att vi växer gör att vi kan hjälpa fler samt dra nytta av varandras kunskaper och på så sätt kunna göra effektiviseringsvinster, till exempel genom att nyttja kompetens mellan våra olika kontor. Tanken att det ska finnas en flexibilitet så personal kan användas där det behövs, digitalt eller fysiskt – givetvis utifrån sin etableringsort och specifika profession.

 

Starkt arbetsgivarvarumärke

Kirunahälsan har i dagsläget 16 anställda och på hälsonavet i Boden beräknar man att vårdcentralen inledningsvis ha en förväntad bemanning på minst 10 personer, medan en handfull människor primärt kommer nyanställas inom företagshälsan. Planen är att hälsonavet i Sävast ska vara klar för invigning den första oktober och rekryteringen pågår för fullt. Hermelinen är en attraktiv arbetsgivare med många sökande till de tjänster som lagts ut, och Lisa gläds åt det stora intresset.

- Vi märker att många söker sig till oss utifrån de värden som Hermelinen förmedlar, hur vi vill vara som företag och arbetsgivare: att man trivs och mår bra på arbetsplatsen, kan glädjas i jobbet och bidra, men samtidigt ha energi kvar när arbetsdagen är slut.

Ny VD på Kirunahälsan
Ny VD på Kirunahälsan
19 januari 2024

Kirunahälsan fortsätter att utvecklas som en del av vård- och hälsoföretaget Hermelinen. Efter 18...

Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
Sjuksköterska till Hermelinen i Sävast
19 januari 2024

Hermelinens hälsonav i Sävast växer. Nu söker vi dig som kan vara med och ta emot den stadiga...

7 september – En kickstart för framtiden
7 september – En kickstart för framtiden
29 november 2023

Den sjunde september gick vårt event ”Inte en dag till” av stapeln på Boden Business Park. Med...

By Formsmedjan. Powered by Yago