Hoppa till innehållet
3 januari 2023

Strategisk partner mot hållbara organisationer

Bakom varje framgångsrikt företag finns välmående och välbalanserade medarbetare. I takt med att gränserna mellan arbete och fritid suddas ut krävs nytänkande och hållbara insatser mot att skapa en frisk och trivsam organisation. Det som pågår under ytan är helt avgörande för hur framgångsrik en organisation är, menar Anna-Karin Isaksson, organisation- och arbetsmiljöutvecklare på Hermelinen.

Förändringar i arbetslivet och privatlivet pågår konstant, små som stora och i många fall även parallellt. Det moderna och snabbskiftande samhället kommer med nya förutsättningar, möjligheter och utmaningar inom arbetslivet och att vara en attraktiv arbetsgivare blir alltmer aktuellt, både till att locka nya talanger och behålla sina anställda. 

— Vi är väldigt glad och stolt att vi kan erbjuda våra kunder ett så pass brett, och komplett partnerskap där du som företag inte bara kan få hjälp och stöd med medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö utan även en möjlighet för att utveckla organisationen, ledarskapet och ledningsgruppen, säger Anna-Karin.

 

Ett samspel som lönar sig

En god arbetsmiljö bäddar för en välmående organisation. Att må bra på jobbet är av yttersta vikt och något som inte bara hjälper individen utan även organisationen som helhet. Trivsel och trygghet har en stor påverkan på produktivitet och lönsamhet på en arbetsplats. Arbetet som utförs av medarbetaren speglas i hur väl den anställda mår, både på jobbet och i hemmet, och med nya och förändrade arbetssätt krävs nytänkande och strategiska insatser.

— Mätningar och resultat av en medarbetares hälsa av olika slag är i regel tecken och signaler på något som har med organisationen att göra, antingen att det fungerar bra eller mindre bra, förklarar Anna-Karin.

 

En företagshälsa i framkant

Hermelinens unika och kompletta företagshälsa kan erbjuda kunden ett helhetskoncept där man förenar spetskompetenser, långsiktiga och hälsofrämjande insatser med en unik värdekedja som stöttar hälsoarbetet inom verksamheten. På Hermelinen ser man värdet och vikten av att hjälpa sina företagskunder att formulera och definiera sina mål för hälsoarbetet och sedan koppla dem till lönsamhet, ekonomisk tillväxt, kartläggning och utveckling.

— Vi vet att det blir mer effektivt om man arbetar både med ledarnas och medarbetarnas utveckling. Hälsa handlar om flera faktorer som samverkar, och påverkar. Dessa faktorer kan vara på både individ såväl som gruppnivå. Hur vi lever och hur vi har det, både hemma och på jobbet spelar in, och vi ser det inte som separata delar, utan snarare vill vi hjälpa våra kunder att se sambanden och lösningarna, avslutar Anna-Karin.

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago