Hoppa till innehållet
3 januari 2023

Strategisk partner mot hållbara organisationer

Bakom varje framgångsrikt företag finns välmående och välbalanserade medarbetare. I takt med att gränserna mellan arbete och fritid suddas ut krävs nytänkande och hållbara insatser mot att skapa en frisk och trivsam organisation. Det som pågår under ytan är helt avgörande för hur framgångsrik en organisation är, menar Anna-Karin Isaksson, organisation- och arbetsmiljöutvecklare på Hermelinen.

Förändringar i arbetslivet och privatlivet pågår konstant, små som stora och i många fall även parallellt. Det moderna och snabbskiftande samhället kommer med nya förutsättningar, möjligheter och utmaningar inom arbetslivet och att vara en attraktiv arbetsgivare blir alltmer aktuellt, både till att locka nya talanger och behålla sina anställda. 

— Vi är väldigt glad och stolt att vi kan erbjuda våra kunder ett så pass brett, och komplett partnerskap där du som företag inte bara kan få hjälp och stöd med medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö utan även en möjlighet för att utveckla organisationen, ledarskapet och ledningsgruppen, säger Anna-Karin.

 

Ett samspel som lönar sig

En god arbetsmiljö bäddar för en välmående organisation. Att må bra på jobbet är av yttersta vikt och något som inte bara hjälper individen utan även organisationen som helhet. Trivsel och trygghet har en stor påverkan på produktivitet och lönsamhet på en arbetsplats. Arbetet som utförs av medarbetaren speglas i hur väl den anställda mår, både på jobbet och i hemmet, och med nya och förändrade arbetssätt krävs nytänkande och strategiska insatser.

— Mätningar och resultat av en medarbetares hälsa av olika slag är i regel tecken och signaler på något som har med organisationen att göra, antingen att det fungerar bra eller mindre bra, förklarar Anna-Karin.

 

En företagshälsa i framkant

Hermelinens unika och kompletta företagshälsa kan erbjuda kunden ett helhetskoncept där man förenar spetskompetenser, långsiktiga och hälsofrämjande insatser med en unik värdekedja som stöttar hälsoarbetet inom verksamheten. På Hermelinen ser man värdet och vikten av att hjälpa sina företagskunder att formulera och definiera sina mål för hälsoarbetet och sedan koppla dem till lönsamhet, ekonomisk tillväxt, kartläggning och utveckling.

— Vi vet att det blir mer effektivt om man arbetar både med ledarnas och medarbetarnas utveckling. Hälsa handlar om flera faktorer som samverkar, och påverkar. Dessa faktorer kan vara på både individ såväl som gruppnivå. Hur vi lever och hur vi har det, både hemma och på jobbet spelar in, och vi ser det inte som separata delar, utan snarare vill vi hjälpa våra kunder att se sambanden och lösningarna, avslutar Anna-Karin.

Vad gör en ortoped? Hör Mats berätta!
Vad gör en ortoped? Hör Mats berätta!
18 januari 2023

Har du besvär från leder i knän, höfter eller axlar? Lider du av nack- eller ryggvärk? Då är det...

Hermelinen Health för ett växande Norrbotten
Hermelinen Health för ett växande Norrbotten
16 januari 2023

Hermelinens Företagsservice växlar upp för en utökad företagshälsa där nya och digitala verktyg...

MEBA - riskbedömningsmetod vid handintensivt arbete
MEBA - riskbedömningsmetod vid handintensivt arbete
10 januari 2023

En av Arbetsmiljöverkets många AFS är en som berör handintensivt arbete (Medicinska kontroller i...

By Formsmedjan. Powered by Yago