Hoppa till innehållet
20 december 2022

Företagshälsa för framtiden

Friska medarbetare och en välmående organisation bygger grunden för framgångsrika företag. Styrkan i Hermelinens företagshälsa är helheten, där alla kompetenser jobbar tillsammans med långsiktiga och strategiska insatser för att stötta hälsoarbetet i din verksamhet.

God hälsa bäddar för god ekonomi, både hos enskilda medarbetare och på företagsnivå. Hermelinen är en fullskalig leverantör inom hälsa och sjukvård där ditt företag får stöd och råd i hälsoarbetet och medarbetarna snabb tillgång till samtliga kompetenser inom sjukvård, rehabilitering och träning. Lisa Morin, VD och verksamhetsledare för Hermelinen Företagsservice, förklarar värdet av att ha förenade spetskompetenser under samma tak.

– Helheten i vårt utbud gör vårt erbjudande unikt. Hos oss finns alla kompetenser samlade, på ett och samma ställe. Det är företagshälsovård med extra allt, en plusmeny, helt enkelt.

Företagsläkare, beteendevetare, ergonomer och fysioterapeuter är några av kompetenserna. De jobbar tvärprofessionellt i ett helhetsperspektiv och företagskunderna har även tillgång till specialistläkare och personliga tränare.

– Förutom högklassiga friskvårds- och rehabiliteringsinsatser kan vi även hjälpa våra företagskunder med att formulera mål för hälsoarbetet och koppla dem till lönsamhet och ekonomisk tillväxt, kartläggning av hälsoläget, utvecklingsarbete på ledningsnivå och olika sorters utbildningar.

 

Långsiktigt hälsoarbete lönar sig

På Hermelinen tar man alltid avstamp i nuläget. Är många sjukskrivna och i så fall varför? Finns problem i den fysiska arbetsmiljön eller är många stressade? Tillsammans med individ och ledning går processen sedan vidare till hälsofrämjande åtgärder.

– Det finns oftast ingen quick fix när det gäller hälsa. Men i det långa loppet är det alltid värt pengarna att satsa på friska medarbetare och en frisk organisation.

Lisa betonar hur viktigt Hermelinens breda synsätt på företagshälsa och friskvård är. En anställd kan ha fått hjälp på sin hälsoresa, mår bättre mentalt och har förbättrat sin kondition. Men fortfarande finns konflikter i arbetslaget och chefer som inte tar itu med problemen.

– Då kan det ändå sluta med att individen lämnar arbetsplatsen. Därför vill vi gärna arbeta på alla nivåer i en organisation, då vi ser att det ger bäst resultat.

Hermelinen kan även stötta i det systematiska arbetsmiljöarbetet och här menar Lisa att det finns mycket att göra.

– Problem kan upptäckas innan de blir för stora och åtgärder sättas in i ett tidigt skede. Metodiskt arbetsmiljöarbete är en självklarhet i välmående organisationer och vi på Hermelinen är med och stöttar chefer och arbetsmiljöombud hela vägen.

Den goda arbetsmiljön
Den goda arbetsmiljön
19 april 2024

Den 28 april är det arbetsmiljödagen, en dag som FN har dedikerat till dagen för säkerhet och...

Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
Företagssköterska till Hermelinen Företagshälsa
17 april 2024

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en legitimerad sköterska, gärna med vidareutbildning inom...

Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
Sekreterare/vårdadministratör till Hermelinen i Sävast
12 april 2024

Vi söker dig som vill bidra med kunskap och attityd att i fräscha, funktionella lokaler vara med...

By Formsmedjan. Powered by Yago