Hoppa till innehållet

Handled

Boka
  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Handen är alltid aktiv och utsätts för en stor mängd utmaningar och belastningar.

Smärtor och obehag i handleden är ibland svåra att bedöma när de startat. Ibland har man ramlat och tagit emot sig mot handleden och då är det enkelt att koppla besvären till en enskild händelse. Ofta är det dock många små situationer som är inblandade i besvär i handled och fingrar.

Traumatiskt kan både handled och fingrar skadas i form av uttöjning av ledband och ledskador. Dessa bör man undersöka tämligen akut för att ge rätt insats så tidigt som möjligt. Efter man gjort en första bedömning påbörjas allt som oftast en fas av vila innan rörelseträning av olika former inleds.

Överbelastning av hand och fingrar sker ofta över mycket lång tid, tummens basled är en sådan led som kan ge obehag och smärta om man arbetar mycket med fingrar och tumme. Dessutom har handen en stor mängd långa muskelsenor som sköter handen och fingrarnas motorik. Dessa fingersenor blir ibland skadade och även överbelastade med smärta och svullnad som följd.

Hos fysioterapeuten bedöms handens och fingrarnas funktion gällande rörlighet och styrka. Smärta och obehag reproduceras och en detta syftar till att skapa en funktionsdiagnos av besvärsbilden.

Ibland har vi nytta av att veta hur handled och fingrar ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi en individuell behandlingsplan.

Besvär i handled och fingrar ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago