Hoppa till innehållet

Armbåge

Boka
  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Armbågen är en komplicerad led. Den ska böja och sträcka i armbågen samtidigt som den medverkar i underarmens förmåga att rotera då vi vrider handleden.

I armbågen finns ett stort antal muskelfästen som kommer från handleden. Dessa muskler kan utveckla stor kraft i hand och underarm och fäster på tämligen små punkter på in- eller utsida av armbågen.

De vanligaste besvären i armbågen är det som kallas tennisarmbåge eller golfarmbåge. Dessa namn syftar mer till vilket av ovanstående muskelfästen som är påverkade än till vilken sport patienten utövar. Detta är tillstånd som baseras på överbelastning i olika former, ibland vid idrott men ofta även i samband med långvarigt likartat arbete med handleden.

Armbågen drabbas även av akuta åkommor som muskelbristningar och ledbandsskador, även om dessa är mer ovanliga än i övriga extremitetsleder.

Hos fysioterapeuten undersöker vi din armbåge och gör en bedömning på vilka rörelser du klarar av och vilka som ger dig besvär. Muskulaturen runt leden testas. Ledens stabilitet och rörlighet bedöms. Omkringliggande leder undersöks med hänsyn till smärta och rörlighet. Detta ligger till grund för en funktionsdiagnos som blir utgångspunkt för ett behandlingsförslag. 

Ibland har vi nytta av att veta hur själva armbågen ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare. 

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan.

Besvär i armbågen ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago