Hoppa till innehållet

Axel / skuldra

  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Axel- och skulderområdet är ett område som våra patienter ofta besväras av.

Det kan både vara obehag i vila, som när man ska sova eller sitta och köra bil. Det kan även vara obehag vid aktiviteter som träning och arbete med händerna ovan axelplanet.

Trauma mot området kan innebära att själva axelleden gått ur led eller att någon av de muskelsenor som omsluter ledkulan skadats helt eller delvis. I skuldran kan även nyckelbenet eller nyckelbenets led mot skuldran skadas.

Långvariga besvär handlar ofta om att muskler och led inte fungerar optimalt, det kan finnas en svullnad inne i leden som gör att leden blir ”trång”. Detta ger obehag vid rörelser ovan axelplanet samt kan ibland påverka nattsömnen ganska mycket.

Hos fysioterapeuten undersöker vi din axelled och gör en bedömning på vilka rörelser du klarar av och vilka som ger dig besvär. Muskulaturen runt axelleden testas med ett antal muskelkrafttester. Omkringliggande leder undersöks med hänsyn till smärta och rörlighet. Detta ligger till grund för en funktionsdiagnos som blir utgångspunkt för ett behandlingsförslag.

Ibland har vi nytta av att veta hur själva axelleden och skuldran ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan.

Besvär i axel och skuldra ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen

By Formsmedjan. Powered by Yago