Hoppa till innehållet

Knäled

Boka
  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Knäbesvär är vanliga och kan ge stor påverkan på vår förmåga att vara aktiva och rörliga i vardagen.

De traumatiska besvären drabbar ofta sidoledband eller korsband som töjs ut eller går av. I samband med dessa vridningar och vrickningar skadas ibland även meniskerna. Har man en ledskada där ledband och menisker kan vara skadade är det bra att göra en undersökning så tidigt som möjligt. Rätt åtgärd direkt kan spara mycket tid och minska framtida besvär.

Långvariga besvär i knälederna med värk, stelhet, svullnad och smärta vid gående är även detta mycket vanligt. Ledytorna i knäleden som tar upp hela vår belastning när vi går och står är känsliga och dessa blir mer känsliga efter hand som vi blir äldre. Redan tidigt i medelåldern kan ledytan uppvisa tecken att inte tåla lika mycket belastning som den gjorde i unga dagar.

Hos fysioterapeuten undersöker vi din knäled och gör en bedömning på vilka rörelser du klarar av och vilka som ger dig besvär. Vi försöker även hitta mått på hur mycket du kan göra, exempelvis hur långt du kan gå eller hur mycket tyngd din led tål. Detta ger oss en funktionsdiagnos som ligger till grund för vårt behandlingsförslag.

Ibland har vi nytta av att veta hur själva knäleden ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan.

Besvär i knäleden ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago