Hoppa till innehållet

Höftled

  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Höftleden och området runt denna; säte och ljumskar är ett vanligt område som kan ge besvär.

Ibland har man ramlat och slagit sig eller töjt ut muskler och senor. Ibland har man sakta utvecklat ett problem som under ganska lång tid börjat påverka förmåga att vara aktiv utan obehag. 

Hos fysioterapeuten undersöker vi själva ledens förmåga att röra sig samt hur omkringliggande muskler fungerar både vad gäller rörlighet och styrka. Förmågan att förflytta sig med gång, trappgång samt jogga och hoppa är viktiga funktioner som bedöms.

Efter undersökning av ledstrukturer och funktion så får vi en bild på samlad funktion i en funktionsdiagnos. Utifrån denna ger vi så förslag på åtgärd för att förbättra patientens situation.

Ibland har vi nytta av att veta hur själva höftleden ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan

Besvär i höftleden ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago