Hoppa till innehållet

Nacke / halsrygg

Boka
  • Regionfinansierad
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Nackrelaterade besvär kan delas in i akuta besvär och besvär som successivt skapats.

Detta hänvisar mer till hur snabbt besvären har startat än hur allvarliga och besvärliga besvären är.

Akuta nackbesvär: Kommer oftast av ett trauma där nacken eller huvudet utsatts för kraft från något håll. Huvudet förs snabbt till ett ytterläge och nackens muskler och leder får ta emot kraften. Detta kan ge en stor variation av besvär som oftast inleds med att man känner sig stel och orörlig. Den andra formen av akuta besvär är de som kommer plötsligt, ibland utan anledning, man vaknar med ”nackspärr”. Här är det muskler som har fått en ökad spänning och detta gör att den eller de nackkotor där dessa muskler arbetar blir låsta i sin rörlighet.

Långvariga nackbesvär: Smärta, stelhet och obehag från nacken under lång tid, som kan variera från dag till dag är vanligt. Det är ibland svårt att hitta en grundorsak till detta och oftast kopplar man som patient ihop detta med de aktiviteter som gör ont. Dock är det inte alltid dessa är orsaken utan snarare att det är vid dessa aktiviteter besvären känns av som mest.

Hos alla patienter så strävar vi efter att undersöka din nacke och skapa en funktionsdiagnos: Vad klarar du att utföra trots dina besvär? Vad är det som hindrar patienten att göra mer, göra de rörelser och aktiviteter man önskar? Går det att utföra någon rörelse eller aktivitet som orsakar den smärta eller obehag patienten söker för.

Ibland har vi nytta av att veta hur själva halsryggen ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan.

Besvär i nacke och halsrygg ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago