Hoppa till innehållet

Rygg

  • Regionfinansierad
  • Försäkring

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Besvär med ryggen är en av de vanligaste frågeställningar våra fysioterapeuter får av de som söker oss.

Detta kan vara efter trauma som när man lyft för tungt eller tappat balansen i samband med någon aktivitet. Det kan även vara om man tagit ut en rörelse för långt, längre än kroppen egentligen tålde. Detta är vad vi kallar akuta besvär och kan påverka muskler, ledband, ledytor samt den disk som sitter mellan kotorna.

Den andra gruppen besvär är långvariga besvär, kanske efter tidigare skada eller efter en inflammatorisk reaktion i ryggen. Dessa besvär börjar ofta som de akuta men har lämnat kvarstående besvär och nedsatt funktion som ännu, flera år efter traumat kan ge obehag.

Oavsett besvärens art så strävar vi efter att undersöka din rygg och skapa en funktionsdiagnos: Vad klarar din rygg av att utföra trots dina besvär? Vad är det som hindrar patienten att göra mer, göra de rörelser och aktiviteter man önskar? Går det att utföra någon rörelse eller aktivitet som orsakar den smärta eller obehag patienten söker för.

Ibland har vi nytta av att veta hur själva ryggen ser ut på en röntgenundersökning eller magnetkamerabild. Det kan även vara aktuellt med medicinering i någon form. Då kontaktar vi någon av våra ortopeder för att diskutera vidare.

Utifrån detta skapar vi sedan en individuell behandlingsplan.

Besvär i ryggen ingår dessutom ibland i olika sjukdomstillstånd och då hanteras detta baserat på grundsjukdomen.

By Formsmedjan. Powered by Yago