Hoppa till innehållet

Vad behöver du?

Hermelinen specialistvård utför olika typer av operationer inom en rad områden. Vi har en bredd av specialister som samarbetar med övriga kompetenser i huset, samt en egen operationssal med bemanning. 

Smärta och besvär kan påverka livskvaliteten på många sätt. Hos oss arbetar olika specialister inom en rad områden samt utför operationer, tillsammans hjälper vi dig tillbaka till ett aktivt liv.

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Allmänkirurgi
Artroskopi
Pris: Från 22 500 kr

Du är inte i behov av kryckor efter operationen och du får remiss till sjukgymnast för hjälp med rehabilitering och träningsråd.

Genom att undersöka knäleden med titthålsteknik kan man kartlägga leden och dess inre strukturer såsom menisker, korsband, ledytor mm. Ofta åtgärdas en del av skadorna direkt under operationen. I regel sker operationen i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande läkemedel.

Hudsnitten är små och tejpas, inga stygn behöver tas bort utom i undantagsfall. Det inre förbandet skall sitta kvar ca 1 vecka, lindan avlägsnas dagen efter din operation.
Lokal smärta kan förekomma över ingångskanalerna, viss ledsvullnad har du under några dagar efter operationen. Ett kluckande ljud kan uppstå och beror på att leden spolats med vätska och att det finns kvar lite i leden.

Efter din operation är det bra att belasta benet till smärtgränsen, detta minskar svullnaden i knäleden och ökar blodcirkulationen. Det är även bra att böja och sträcka på benet regelbundet för att få igång rörligheten . du är inte i behov av kryckor efter din operation. Du får en remiss till sjukgymnasten för att få hjälp med rehabilitering och träningsråd.

Om problem uppstår, gällande smärta eller tecken på infektion, feber, rodnad och ökad värme runt knäleden måste du vända dig till Hermelinen eller till din hälsocentral.

Operation artroskopi (titthål) bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Bråckoperationer
Pris: Från 28 000 kr

Bråck i bukväggen är en vanlig åkomma som normalt ger upphov till smärta, obehag och en begränsningar i livet speciellt vid idrott och motion. Bråck försvinner inte av sig själv utan måste alltid opereras om det är till besvär.

En bråckoperation kan göras via en öppen operation eller ibland som en titthålsoperation. En öppen operation är ett vanligt och säkert ingrepp och patienten återhämtar sig fort.

Vid dessa operationer används ett nät av konstgjort material för att lappa den försvagade bukväggen, på så sätt blir inte den egna vävnaden för spänd och blodcirkulationen försämras inte. Återfall är sällsynta efter bråckoperationer.

Mer information om bråckoperationer får du vid din konsultation.

 

Våra kirurger utför olika typer av bråcksoperationer bland annat navelbråck, ljumskbråck och ärrbråck.

Vasektomi/manlig sterilisering
Pris: Från 16 500 kr

Testiklarna är kvar och potensen påverkas inte av en sterilisering. Du har samma sexuella kapacitet, känslighet och könshormoner som innan.

Operationen görs i lokalbedövning och du kan återgå till arbete relativt snabbt. Det kan kännas svullet och ömt några dagar efter och du bör vänta med bad och simning i ungefär en vecka efter operationen men duscha går bra.

3 månader efter steriliseringen får du lämna spermaprov för att vara helt säker på att operationen lyckats och att det inte kommer några spermier med i utlösningen.

På konsultationen får du mer information angående operationen.

 

Vår kirurg utför manlig sterilisering (vasektomi).

Ortopedi
Hallux valgus-operation
Pris: Från 18 500 kr

I en fotblockad med lokalbedövning genomförs i regel ingreppet. Leden förskjuts och stortån rätas upp och slutligen fixeras med stift och suturer. Det är som att bryta stortån och sedan fixera den åter, därför är det lång konvalescenstid.

Fotblockaden ges på tre insticksställen vilket ger en mycket bra bedövning som sitter i ca 12-24 timmar. Det kombineras med smärtstillande och lugnande mediciner via en nål i armvecket. 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av Hallux valgus bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Hammartåoperation
Pris: Från 12 500 kr

Hammattå kan även kallas klotå. Det innebär att en eller flera tår brevid stortån är krökta i lednen så att de liknar en Hammare eller en klo. Dessa kan göra ont och vara till besvär när man har skor på sig då det ofta bildas en förhårdnad på tåns ovansida även kallad liktorn.

En ortoped hos oss kan se om du är hjälpt av en operation.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Du som har konstaterats ha behov av en hammartåoperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Handledsganglion
Pris: Från 13 000 kr

Ganglion är en vätskefylld svullnad som ofta sitter på handen eller handleden och utgår från en led eller senskida. Den är godartad och kan ibland försvinna av sig själv.

Ganglion ger sällan smärta utan är mer ett kosmetiskt besvär. Orsaken till varför gangilon uppstå är oftast okänt men kan bero på en broskförändring i leden eller som en följd av en tidigare skada, men är oftast åldersbetingad.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Du som har konstaterats ha behov av en handledsganglionoperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Höftledskirurgi
Pris: Från 90 000 kr

Artros i höftleden är idag en relativt vanlig åkomma när du blir äldre. I vissa fall blir tillståndet så besvärande att en höftledsoperation med konstgjord höftled/höftprotes är den enda lösningen.

Vårdtiden hos oss är två till tre dagar.

Att ha ont i höften påverkar din livssituation på många sätt. Motion, egenvård och hjälp från sjukgymnastik kan lindra din smärta och öka livskvalitén. Om det inte fungerar kan en konstgjord höftled hjälpa dig tillbaka till ett aktivt liv. Här kan du läsa om symptom, smärtlindring och vad en operation innebär.

 

Vad innebär höftledsartros?

Höftledsartros är en sjukdom i ledbrosket. Ett friskt ledbrosk är fast och elastiskt och fungerar som stötdämpare och glidyta för leden. Artros innebär att brosket gradvis tunnas ut och kan till slut försvinna helt. Detta kan leda till ökad stelhet, värk även i vila, vid svårare fall kan man få svårt att gå och man börjar halta. Oftast får man besvär i ena höften men många om drabbas av artros får problem i båda höfterna. Artros förutsätter smärta, stelhet och typiska röntgenfynd. Man kan ha artros förändringar som syns på röntgenbilder utan att de ger egentliga besvär.
Det finns andra sjukdomar och inflammationer som kan ge smärta i höften, men dessa går ofta över efter några veckor eller månader.
Vem drabbas av höftledsartros?
Artros i höftleden är en av de vanligaste ledsjukdomarna i västvärlden. Det finns ingen skillnad mellan män och kvinnor dock ökar risken för artros ju äldre man blir. Av hundra personer över 55 år har ungefär tre personer höftledsartros.
Det är fortfarande till största delen okänt vad som orsakar sjukdomen men det finns sannolikt både ärftliga och belastningsberoende orsaker. En annan trolig orsak är övervikt.

 

Vad kan jag göra själv?

Försök bevara din muskelstyrka och rörlighet så gott det går. Smärtstillande mediciner kan påtagligt lindra smärtan och möjliggöra fortsatt motion (cykling, simning, promenader m.m.)

 

Vad kan Hermelinen göra?

Våra ortopeder kan hjälpa dig ställa rätt diagnos med hjälp av undersökning, röntgen, information, att ordna med träningsprogram och genomgång hos en sjukgymnast. Om din smärta ökar och livskvaliteten blir låg trots dessa insatser kan det finnas förutsättningar för en operation.

 

Vad innebär en operation?

En höftledsoperation innebär att den artros drabbade leden ersätts med en konstgjord led av metall och plast. Beroende på din ålder, vikt, mm finns olika varianter av konstgjorda leder att sätta in, så att du får bästa möjliga förutsättningar för lång och god funktion i din nya led.

 

Hur bra blir jag?

Operationen syftar till att minska smärtan, och som en följd av detta blir funktionen i höften bättre. En konstgjord led kan aldrig fullt ut ersätta en frisk naturlig led. Därför måste man acceptera att leden ibland signalerar obehag och ger lite stelhet efter vila. I allmänhet gäller att för den något äldre patienten bör en ny höftled inte nämnvärt inskränka på normal livsföring.

 

Måste jag vara sjukskriven?

Rehabiliteringsperioden efter en operation är individuell, en snabb förbättring sker de första 2–3 månaderna efter operation. Sjukskrivningen bör därför anpassas efter dina behov, det kan vara allt från en vecka till flera månader. Vid längre sjukskrivningar kommer din läkare att hjälpa dig under sjukskrivningstiden.
Vissa fysiskt tungt belastande yrken kan vara olämpliga efter en höftledsoperation. I övrigt är den nya leden till för att användas!

 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av höftleden bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Knäledsoperation
Pris: Från 95 000 kr

Den vanligaste orsaken till att du behöver en ny knäprotes är ledsvikt, artros i knäleden. Med åldern är artros i knäleden relativt vanligt men vi rekommenderar aldrig operation som första behandling. Om dina besvär påverkar din livskvalitet mycket kan dock en operation och en konstgjord led (knäprotes) vara ett alternativ. Symtomen är stelhet samt smärta och värk som påverkar både nattsömn och dagliga rutiner.

Vårdtiden hos oss är två till tre dagar.

Att ha ont i knäet påverkar din livssituation på många sätt. Motion, egenvård och hjälp från primärvården kan lindra din smärta och öka livskvalitén. Fungerar inte det kan en konstgjord knäled hjälpa dig tillbaka till ett aktivt liv. Här kan du bland annat läsa om symptom, smärtlindring och vad en operation innebär. 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av knäleden bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Korsbandsplastik
Pris: Från 49 000 kr

Operationen genomförs i narkos i kombination med lokalbedövning i knäleden. Lokalbedövningen sitter i ett dygn och har oftast god effekt.  

Ingreppet genomförs via titthålsteknik kombinerat med öppen kirurgi. Vid operationen tas två senor från insidan av låret, dessa blir underlag för det nya korsbandet.

Fixeringen av korsbandet sker med en liten metallbricka på lårbenet och en skruv i underbenet. Skruven löses upp efter ca två år och då har senorna växt fast i ditt underben. Det nya korsbandet blir inte stadigare än originalet och risk för ruptur finns alltid.

Samtliga korsbandsplastikoperationer följs via Svenska Korsbandsregistret, därför skall du innan din operation registrera dig och fylla i formuläret, www.ACLregister.nu.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av korsband bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Operation av karpaltunnelsyndrom
Pris: Från 11 800 kr

Operationen genomförs i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande mediciner. Via ett hudsnitt i handflatan friläggs nerven och på så sätt minskar trycket. 

Förbandet du får efter din operation skall vara kvar tills det är dags att ta suturerna vilket sker efter två veckor på din vårdcentral. Vid duschning, skydda förbandet med ex. en plastpåse.

Lokalbedövningen har effekt i ungefär två timmar. Vid smärta efter din operation rekommenderas T. Panodil enl. ordination.

Försök att hålla handen i högläge det första dygnet så minskas svullnaden och rehabiliteringen går bättre. Det är viktigt att efter operationen röra regelbundet på fingrarna men du får inte lyfta med den opererade handen de första två veckorna efter operationen.

Beroende på vilket yrke och belastning du har kan du bli sjukskriven två-fyra veckor. I regel är det inget inplanerat återbesök, återkoppling sker via sjukgymnasten efter avslutad rehabilitering.

 

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Operation av karpaltunnel bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Triggerfingeroperation
Pris: Från 11 000 kr

Triggerfinger är när en eller flera fingrar knäpper och låser sig när de sträcks ut. Svullnad och värk kan föerkomma i fingrarna och även ömhet i handflatan. Både män och kvinnor kan drabbas och personer som har reumatiska sjukdomar eller diabetes har ökad risk för att drabbas.

Operation är inte förstahandsalternativet, utan något som kan göras när inte annan behandling hjälper.

Tomas Isaksson
Tomas Isaksson
Ortoped
Ortoped

Du som har konstaterats ha behov av en triggerfingeroperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Plastikkirurgi
Ansiktslyft
 

En ansiktslyftning, även kallad ansiktslyft, förhindrar inte åldrandet men låter processen gå tillbaka ett antal år. Ansiktslyft har under de senaste decennierna utvecklats till en av de vanligaste estetiska operationerna.
Ansiktet visar, tydligare än någon annan del av kroppen, tecken på ditt åldrande. Med tanke på hur utsatt ditt ansikte är för yttre påverkbara faktorer är det helt naturligt.
Faktorer som direkt eller indirekt påverkar och påskyndar denna process är många såsom: ärftliga orsaker, solexponering, alkohol, rökning, diet och stress. En ansiktslyftning kan påverka effekterna av dessa processer och ge dig ett föryngrande resultat.
Den naturliga åldrandeprocessen medför att huden mister sin elasticitet, samtidigt som delar av muskulaturen blir slappare. Detta gäller ansikte och hals som förlorar sin spänst och blir mer rynkiga. De så kallade föryngringsoperationerna, involverar därför olika delar av ansiktet.


Panna, kinder, hals och ögonlock
Operationer av dessa kan utföras var för sig eller i kombination. Det finns ingen fastställd ålder för när en ansiktsoperation bör göras. Det är dock en fördel att inte låta åldrandeprocessen gå för långt. I 50–60 års åldern blir många män och kvinnor besvärade av häng utmed käk linjen, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att man blir intresserad av ett ansiktslyft.


Käklinjen
De ansiktslyft som utförs av våra specialister har en mycket positiv effekt på häng utmed käklinjen. En ansiktslyftning medför en föryngrande effekt på partier nedanför ögonen och på djupa fåror från näsvingarna nedåt mungiporna. Man får ett piggare och fräschare utseende. Däremot påverkas inte de fina rynkorna runt munnen.


Olika operationstekniker för ansiktsfyft
Det finns flera olika operationstekniker som man kan använda sig av vid en ansiktslyftning, våra specialister utför oftast en s.k. djup ansiktslyftning. Valet av operationsteknik beror på vad du som patient önskar att uppnå. Idag förekommer också olika kombinationer av behandling där man förutom kirurgi även använder sig av olika behandlingar såsom injektionsbehandlingar eller hudvårdsbehandlingar som komplement för att uppnå ett så bra resultat som möjligt.


Förberedelser inför en ansiktslyftning
Vid konsultationen hos en av våra plastikkirurger går vi noggrant igenom ditt hälsotillstånd samt diskuterar igenom dina individuella förutsättningar för ett ansiktslyft. Din doktor lägger stor vikt vid att lyssna till dina förväntningar angående ingreppet. Det är mycket viktigt att du förstår vad som är möjligt att åstadkomma så ställ många frågor om du är osäker på något.
Vid ett ansiktslyft måste man tänka på vissa förebyggande åtgärder som skall vidtas innan operation. Rökning är inte tillåtet och måste upphöra senast två veckor innan operationen. Gifterna i röken påverkar blodcirkulationen på ett negativt sätt vilket kan leda till sämre sårläkning med ogynnsam ärrläkning som följd.


Operationsförlopp vid en ansiktslyftning
Ett ansiktslyft utförs oftast i narkos eller i vissa fall lokalbedövning tillsammans med avslappnade medel. Behandlingen inleds med ett snitt från tinningen ner framför örat, runt örsnibben och bakåt in i hårbotten i nacken. Därefter lossas huden frampå kinderna och ner mot halsen. Överskottshud avlägsnas och huden slätas till, operationen tar mellan 2-3 timmar.


Efterförlopp vid ansiktslyft
De första timmarna efter operationen har man en kylmask över ansiktet. Denna hjälper till att förebygga svullnad.
När du är redo att åka hem får du bära ett bandage dygnet runt fram till den sjunde dagen efter operationen. Därefter bär man det ytterligare en vecka, men då endast nattetid. Bandaget går lätt att ta av i samband med tvätt m.m.
Ansiktssvullnad samt måttlig värk medför att du kan känna dig lite medtagen. Du bör därför räkna med att hålla dig stilla och ta det väldigt lugnt åtminstone den första veckan efter din ansiktsoperation. Efter ungefär en vecka brukar man kunna visa sig utomhus, d.v.s. gå och handla etc. Man känner sig oftast styv i ansiktet i cirka fyra veckor efter operationen.
De första stygnen tar man efter cirka en vecka och de resterande tas efter cirka två veckor. Blåmärken och svullnad försvinner vanligtvis efter ett par veckor. Runt hudsnitten kommer känseln att vara nedsatt under en tid.
Under sårläkningen kan det förekomma att man känner av att det ”prickar” och sticker runt ärren. Detta beror på att de nya nervtrådarna som kroppen bildar är extra känsliga under den första tiden, speciellt med hänsyn till väder och vind. För att uppnå ett fint resultat efter ett ansiktslyft bör ansiktshuden och ärren inte utsättas för kraftig solbestrålning de första 6 månaderna.
Hos de allra flesta blir ärren framför öronen mycket diskreta och närmast osynliga inom några månader efter en ansiktslyftning. Vi rekommenderar att du använder en dagkräm med solskyddsfaktor under denna tid. Våra plastikkirurger och sjuksköterskor kan ge dig råd om vilka produkter som är lämpliga.


Risker och komplikationer vid ansiktslyft
Komplikationer vid ansiktslyftningar är ovanligt. Blodcirkulationen i den yttersta delen av huden som är lossad under operationen är under den första tiden efter ingreppet nedsatt, det är därför ytterst viktigt att man avstår från att röka under de första två till tre veckorna efter operationen. Nerverna som styr ansiktets mimik-muskler kan bli ”irriterade” av svullnaden efter ingreppet, vilket kan leda till att funktionen i dessa temporärt kan bli nedsatta.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Nedre ansiktslyftning från 78 200 kronor
Mellanansiktslyft från 48 000 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

En ansiktslyftning, även kallad ansiktslyft, förhindrar inte åldrandet men låter processen gå...

Armplastik
Pris: Från 54 600 kronor

Armsplastik används då man vill förbättra formen på överarmarna. Man besväras av volymen och att huden hänger när man lyfter armen. Andra upplever att kläderna sitter för tight. Dels sträcker man huden och tar bort överskottshud, oftast kombineras detta med en fettsugning för att minska överarmens volym.


Före en armplastik
Innan du kan sättas upp för den en armplastik måste du komma på en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vad som kan uppnås genom att genomföra en armplastik på just dig. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vilket resultat som kan förväntas samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt efter dig och dina individuella förutsättningar.


Undersökning inför en armplastik
Läkaren gör en bedömning av fettskiktet och hudens elasticitet. Sammantaget får man en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort och hur långa snitten blir samt om man måste göra en fettsugning.
Komplikationer och risker vid en armplastik
Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en armplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.


Operation armplastik
En armsplastik innebär att man lägger ett bågformat snitt längst insidan av överarmen – ibland in i armhålan. Längden av detta snitt beror på hur mycket man måste sträcka upp huden. Ärren brukar vara röda från början men bleknar under de första månaderna efter din armplastik. Ett ärr kommer dock alltid att finnas och ibland upplever man det störande med ett ärr som syns då man bär en tröja med kort ärm.
En armplastik utförs oftast i narkos och tar ca två timmar. Det brukar inte blöda även om sårytorna är ganska stora. Oftast sätter man inte dränage vid operationens avslutning men ibland gör man det. Armarna bandageras med kompressionsplagg.


Efter en armplastik
Man upplever ofta ömhet/ smärta och svullnad till en början. Tänk på att följa våra rekommendationer och anvisningar för den första tiden efter operationen för att uppnå bästa möjliga resultat under din läkningsprocess.
Att tänka på hemma efter en armplastik
Ta det lugnt första veckan efter din armplastik. Man löper annars risk för blödning och onödig svullnad som förlänger läkningen.
 Behåll din gördel på i fyra veckor både dag och natt. Därefter under ytterligare fyra veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas.
Duscha kan du göra tredje dagen efter operationen.
Du skall fortsätta att tejpa ärren efter stygntagningen. Använd Micropore tejp i 6 månader eller så länge ärren är röda. Byt endast när den blir smutsig eller börjar lossna.
Sola ej på ärren så länge som de är röda.
Träning kan du successivt återuppta efter fyra veckor, beroende på typ av träning. Fråga din läkare om råd så att du inte börjar träna för tidigt.
Återbesök
Återbesök efter ca en vecka efter din armplastik för sårkontroll, stygn tas bort efter ca två veckor.
9 – 12 månader efter din armplastik kallas du till läkare för en slutkontroll med fotografering.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Överarmsplastik + fettsugning från 54 600 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Armsplastik används då man vill förbättra formen på överarmarna. Man besväras av volymen och...

Bröstförminskning (bröstreduktion)
Pris: Från 56 700 kronor

Stora, tunga och hängande bröst kan hos en del kvinnor ge smärtor i rygg, nacke och skuldror. Brösten kan dessutom vara hindrande vid sportaktiviteter. Och även om brösten inte orsakar fysik smärta finns det dem som mår väldigt dåligt över hur de ser ut utan stöd. En bröstförminskning utförs i syfte att behandlas dessa tillstånd.
Vid en bröstförminskning flyttas bröstvårtan samtidigt upp och överflödig hud, fett och körtelvävnad avlägsnas. Övervikt kan vid enstaka tillfällen vara en medverkande orsak till stora och tunga bröst. Många kvinnor med normal kroppsvikt kan även lida av stora tunga bröst.

Operation – bröstförminskning (bröstreduktion)
En bröstförminskning utförs i narkos eller, i undantagsfall, i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel. Operationen tar ca. 2 timmar. Det finns många olika operationstekniker när det gäller bröstförminskning. Våra specialister tar sig tid och diskuterar igenom de olika operationsteknikerna med dig och skräddarsyr operationen efter dina förutsättningar.
De flesta av dessa operationstekniker kräver att bröstvårtan flyttas uppåt. Detta medför att man får ett ärr runt bröstvårtan. Vid operationen flyttas bröstvårtan och överflödig hud, fett och körtelvävnad avlägsnas. Samtidigt formar man även till bröstkörteln som blivit uttänjd. Man får på detta vis ett stabilare och fastare bröst. Såren sys sedan ihop och patienten får bära ett stödbandage i sex till åtta dagar efter operationen.


Efter bröstförminskningen (bröstreduktion)
Efter din bröstförminskning vilar du ut i ett av klinikens uppvakningsrum. Klinikens sjuksköterskor tar hand om dig och serverar dig efter en stunds vila någonting att äta och dricka. Smärtan efter en bröstreduktion är oftast medgörlig och många patienter kan gå hem redan samma dag (vid större operationer övernattar du på kliniken).
Man bär en stödjande bh dygnet runt i cirka 6 veckor efter en bröstförminskning. Man bör vara försiktig med fysisk aktivitet under den första månaden efter operationen. Efter framförallt bröstförminskande operationer (bröstlyft, bröstförminskning) så kan man riskera nedsatt känsel i bröstvårtorna samt att förmågan att kunna amma kan reduceras. Ärren bleks med tiden och blir oftast diskreta.

Pris

Konsultaton 700 kronor
Bröstreduktion från 56 700 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Stora, tunga och hängande bröst kan hos en del kvinnor ge smärtor i rygg, nacke och skuldror....

Bröstförstoring
Pris: Från 52 000 kronor

Bröstförstoring med bröstimplantat är ett av de mest populära plastikkirurgiska ingreppen som utförs. Brösten kan vara naturligt små, eller så kan de ha blivit ”tomma” efter graviditeten. Antalet patienter som genomför en bröstförstoring ökar för varje år och vi på kliniken arbetar kontinuerligt med att förbättra och förfina våra tekniker för att uppnå ett så bra och naturligt resultat som möjligt.


Bröstimplantat
Idag finns det tre huvudgrupper av bröstimplantat:
Implantat fyllda med koksaltlösning
Implantat fyllda med silikongel
Expanderbara implantat fyllda med en kombination av silikongel och koksaltlösning
Samtliga av dessa implantat har höljen bestående av silikonelastomer (silikongummi). Höljets yta kan vara antingen strukturerad eller slät.


Vem är lämpad för en bröstförstoring?
Ingreppet utförs för att öka storleken samt för att justera kroppens proportioner. Vi rekommenderar att en bröstförstoring med implantat enbart utförs på kvinnor över 18 år då tillväxten i allmänhet är avslutad. Bröstförstoring kan övervägas av en kvinna av personliga skäl som:
- Förstoring av brösten för att skapa en proportionerligare kropp
- Återskapa och förstora bröst som har förlorat sin form och volym p.g.a. amning eller viktminskning
- Skapa en balans mellan bröst som skiljer sig i storlek eller form
Dina skäl är väldigt personliga och dina val rörande en bröstförstoring skall göras av dig och din läkare baserat på dina personliga behov, önskningar och förväntningar. Idag finns det många valmöjligheter för kvinnor som finner att bröstförstoring är det rätta för dem. Den här informationen är framtagen för att hjälpa dig att förstå mer om din bröstförstoring och alla de valmöjligheter du har. Den är inte tänkt att ersätta några diskussioner emellan dig och din läkare. Det kan vara bra att prata med familj och vänner för att få hjälp att fatta ett beslut.
Vi råder dig att inte ta några förhastade beslut, läs informationen noggrant och förbered dig på bästa sätt inför konsultationen med läkaren. Skriv gärna ner dina frågor till läkaren och ta med dom på konsultationen. (Det är viktigt att du läst och tänkt över denna information innan du bestämmer dig för om du skall genomgå en bröstförstorande operation.)

Saker att tänka på inför en bröstförstoring med implantat


Att leva med bröstimplantat
Oavsett om du genomgår förstoring eller en rekonstruktion ska du vara medveten om att en bröstförstoring kanske inte är ett engångsingrepp. Ytterligare besök till läkaren kommer antagligen att behövas, och ytterligare operation(er) kan behövas under den opererades livstid.
Många av de förändringar som patientens bröst genomgår efter en implantation är oåterkalleliga (kan inte göras ogjorda). Om en patient vid ett senare tillfälle bestämmer sig för att ta ut sitt/sina implantat, kan man bli gropig, rynkig eller få andra kosmetiska förändringar på brösten. Bröstimplantat kan påverka patientens förmåga att producera tillräckligt med mjölk vid amning vilket dock är ytterst sällsynt. Bröstimplantat motverkar inte att patientens bröst börjar hänga efter en graviditet. Rutinmässig mammografi kan vara svårare att genomföra med bröstimplantat, och en patient kan komma att behöva ytterligare undersökningar.

Implantatstorlek
Generellt sett är det så, att ju större kupstorlek som efterfrågas, desto större implantat (mäts i kubikcentimeter eller millimeter) kommer kirurgen att överväga. Kirurgen undersöker också den befintliga vävnaden för att bedöma om det finns tillräckligt för att täcka implantatet på ett naturligt sätt. Väljer man ett implantat som är för stort för den befintliga vävnaden, kan läkaren varna för att implantatets kanter kan kännas eller synas efter operationen. Det kan t.o.m. orsaka komplikation under operationen. Dessutom kan för stora bröstimplantat påskynda gravitationens effekt och leda till att bysten börjar hänga eller blir slapp tidigare.

Ytstruktur
Det finns runda och anatomiska (droppformade) implantat med texturerad eller slät yta. Den texturerade ytan skapades för att ge implantatet en porös eller skrovlig gränssnittyta mot kroppens kollagen och för att implantatet skall läka in bättre.

Placering av implantat

Implantatet kan placeras antingen delvis under bröstmuskeln (submuskulärt) eller framför muskeln och under mjölkkörtlarna (subglandulärt). För- och nackdelar med olika placeringar av implantatet skall diskuteras med kirurgen. 

Operation och narkos
Bröstförstoringar utförs vanligen under dagkirurgi, med det menar man att du ankommer kliniken på morgonen och lämnar sedan kliniken för att resa hem på eftermiddag/kväll . Narkos används vanligtvis, men det är även möjligt att utföra operationen i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel.
Själva ingreppet tar vanligen ca. 35 – 60 minuter. Kirurgen lägger ett snitt och skapar en ficka för implantatet. Implantatet placeras i fickan och läggs på plats. Avslutningsvis stänger man snittet, vanligen med stygn.
Du vilar sedan ut på vår postoperativa avdelning under övervakning av intensivvårdsutbildad sjuksköterska och reser sedan hem efter några timmars vila på vår postoperativa avdelning.


Eftervård
Du kommer antagligen att känna dig trött och öm ett antal dagar efter operationen, brösten kan bli svullna och känsliga för beröring under en tid efter din operation. Du kan också känna att det stramar i brösten medan din hud anpassar sig till den nya bröststorleken. Efteråt får du använda en särskild postoperativ bh, tryckförband eller ”sport-bh” för att få extra stöd och positionering under läkningen, kliniken ombesörjer en lämplig stöd Bh till dig som du får med dig hem på operationsdagen. Önskar du en extra stöd BH finns det att köpa på kliniken.
Utifrån vad din läkare har rekommenderat dig kommer du antagligen att kunna återgå till ditt arbete inom 1-2 veckor din operation. Ansträngande aktiviteter som kan höja din puls och ditt blodtryck bör undvikas under minst ett par veckor. OBS: Om du får feber eller märkbar svullnad och/eller rodnad i det ny opererade bröstet skall du genast kontakta din kirurg.

Vilka komplikationer kan uppstå med implantat?
Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Dessutom finns det komplikationer specifika för bröstimplantat såsom:
Ruptur
En implantatruptur (dvs att silikonhöljet på implantatet får en spricka) kan uppstå under de första månaderna efter implantationen eller efter flera år. Anledningar till en ruptur kan vara att kirurgiska instrument under operationen orsakat en skada på implantatet, att man fyller på för lite eller för mycket koksaltlösning i implantatet (dvs om man valt koksaltsimplantat ) kapselkontraktur, sluten kapsulotomi, yttre påverkan som trauma eller intensiv fysisk påverkan, alltför kraftigt tryck under mammografi, införande via naveln eller andra kända/okända anledningar. Du bör också vara medveten om att bröstimplantatet kan slitas ut med tiden och rupturera. Det kan bli nödvändigt med ytterligare kirurgi för att ta bort och möjligen ersätta rupturerade implantat, detta är dock ytterst sällsynt.


Kapselkontraktur
Ärrvävnaden eller kapseln som normalt bildas runt implantatet kan strama åt och klämma åt implantatet, detta kallas för kapselkontraktur. Kapselkontraktur är vanligast efter en infektion, blödning eller efter en vätskeansamling. Man bör vara införstådd med att det kan finnas en risk att få genomgå ytterligare ingrepp vid något tillfälle för att ersätta eller ta ut implantatet. Problem med ruptur, kapselkontraktur, infektioner, att implantatet flyttat sig och kalciumavlagringar kan göra att implantatet/n måste tas ut. Många kvinnor väljer att byta ut implantaten, men några kvinnor väljer att avstå.


Otillfredställande kosmetiska resultat
Otillfredställande kosmetiskt resultat som rynkighet, asymmetri, att implantatet flyttar sig, felaktig storlek, ej förutsedd form, kännbara implantat, deformerande ärrvävnad, hypertrofiska (oregelbundna, upphöjda) ärr, och /eller löshet (med koksaltlösningsfyllda implantat) kan uppstå. Noggrann kirurgisk placering och teknik kan förebygga oönskade resultat.


Infektion
Infektioner kan förekomma efter all slags kirurgi. De flesta infektioner i samband med kirurgi uppstår inom några dagar till veckor efter operationen. Infektioner med ett implantat i kroppen är svårare att behandla än infektioner i normal kroppsvävnad. Om infektionen inte svarar på antibiotika kan man behöva ta ut implantatet och sätta in ett nytt när infektionen är borta. Kontakta kliniken direkt eller din ansvarige läkare vid tecken på feber eller om du oroar dig för något.


Hematom/ Serom
Ett hematom är en ansamling av blod i en kroppshålighet och ett serom är en ansamling av blodserum (i detta fall runt implantatet eller runt incisionen, snittet) hematom och serom som uppstår efter en operation kan bidra till infektion och kapselkontarktur. Svullnad, smärta och blåmärken kan uppkomma. Om ett hematom uppstår är det vanligen inom kort tid efter operationen, men det kan också komma när som helst efter en skada på bröstet. Medan kroppen absorberar mindre hematom och serom, kräver större sådana att man sätter in dränage för ordentlig läkning eller så öppnar man upp såret och tömmer ut hematomet . En implantatruptur kan uppkomma vid dränering om implantatet skadas under ingreppet.


Känslighet i bröstvårta och bröst
Känsligheten i bröstvårtan och i bröstet kan öka eller minska efter en bröstförstoring. De olika förändringarna efter en operation kan vara allt från intensiv känslighet till känslolöshet i bröstvårtan eller bröstet. Förändringar i känsligheten kan vara temporära eller permanenta men är dock sällsynta.


Amning
Efter en bröstoperation med bröstimplantat är det vanligen fullt möjligt att amma.
Deformering av bröstväggen
Implantatets tryck kan göra att bröstvävnaden tunnas ut och krymper. Det kan inträffa när implantaten fortfarande sitter på plats eller efter att implantaten tagits ut utan att ersättas.


Bindvävssjukdomar
Farhågorna kring kopplingen mellan bröstimplantat och utvecklandet av autoimmuna sjukdomar eller bindvävssjukdomar, som lupus, sklerodermi eller reumatisk artrit, väcktes efter rapporter i litteraturen om några få fall hos kvinnor med implantat. En genomgång av flera epidemiologiska studier av kvinnor med och utan implantat visar att dessa sjukdomar inte är vanligare hos kvinnor med implantat än hos kvinnor utan implantat. Det finns dock kvinnor med implantat som tror att deras implantat gett dem bindvävssjukdom.


Cancer
Publicerade studier visar att bröstcancer inte är vanligare hos kvinnor med implantat än hos kvinnor utan implantat.


BIA-ALCL
BIA-ALCL är ett sjukdomstillstånd som kan uppstå hos personer med bröstimplantat flera år efter operationen. Det rör sig inte om bröstcancer, utan en typ av lymfom, tumörer i immunsystemet. ALCL är mycket ovanligt och inträffar över tiden, enligt aktuell statistik, endast hos ca 1:50 000 av dem som har bröstimplantat. Samma sjukdomstillstånd kan inträffa till följd av andra kroppsimplantat såsom tandimplantat och ledproteser.
Är du patient med bröstimplantat, behöver du veta vilka symtom ALCL ger. Om diagnosen ställs och sjukdomen behandlas i tid, så går ALCL att bota helt. Det tydligaste tecknet är att bröstet plötsligt svullnar upp, ett eller flera år efter operationen, eftersom det bildats vätska runt implantatet.
Behandlingen innebär att man avlägsnar implantaten samt den tunna bindväven runt om. För närvarande pågår det mycket forskning i världen om just BIA-ALCL.
Flera åtgärder, i samband med operation, förmodas kunna minska den redan mycket låga risken för ALCL ytterligare. Det rör sig bland annat om tekniken vid införandet av implantatet


Effekter i andra generationen
Farhågor har väckts angående möjliga skadliga effekter på barn till mödrar med implantat. Institute of Medicines rapport konstaterande att det inte finns några effekter i andra generationen på barn till mödrar med implantat.
Silikongel
Gelen i ett implantat består av stora tredimentionella vävliknande molekyler som utgör ca 20% av den totala gel vikten. Mellanrummen är fyllda med en blandning av medicinska silikonoljor. Dessa oljor liknar materialen som finns i många produkter, inklusive medicin mot gaser i magen, som kan köpas receptfritt för barn och vuxna. En mikroskopisk mängd av dessa oljor kan läcka igenom implantatets hölje. Det mesta av denna olja stannar kvar på implantatets vägg.
 

 Prislista

Konsultation 700 kronor
Bröstimplantat från 52 000 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Bröstförstoring med bröstimplantat är ett av de mest populära plastikkirurgiska ingreppen som...

Bröstlyft
Pris: Från 49 500 kronor

Vid ett bröstlyft har man som mål att lyfta upp ett hängande bröst, vare sig detta är ett naturligt tillstånd eller ett resultat av amning, viktnedgång eller ålder. Beroende på om patienten är nöjd med existerande volym i bröstet eller kan tänka sig att öka volymen av bröstet i form av en protes så kan det vara ett alternativ. Om man har ett mycket begränsat häng så kan i vissa fall en bröstprotes i sig räcka som enda åtgärd för att korrigera tillståndet, eftersom ett bröstlyft på någon cm åstadkommes med protesen. Det går bra att först göra en bröstförstoring eller ett bröstlyft för att sedan i en andra seans vid behov komplettera med bröstlyft eller bröstprotes om man som patient upplever att detta behövs.
Beroende på graden av häng så kan detta åtgärdas samtidigt med eller utan borttagning av hud. Innan du sätts upp på ett bröstlyft måste du komma till en konsultation hos en av våra specialister i plastikkirurgi, vi ger dig en grundlig information om ingreppet samt lyssnar på dina individuella önskemål inför en eventuell operation.
Vid ett bröstlyft precis som vid en bröstförminskning flyttas oftast bröstvårtan upp samtidigt som överflödig hud avlägsnas. Om vårtgården är oproportionerligt stor i jämförelse med bröstet i övrigt kan vi passa på att förminska även den.


Operationsförlopp – bröstlyft
Bröstlyft utförs i narkos eller lokalbedövning tillsammans med avslappnade mediciner. Bröstlyft i narkos är vanligast. Vi använder oss idag av tre olika operationstekniker när det gäller bröstlyft. Den vanligaste behandlingsmetoden sker med snittföring som är helt lik en bröstreduktion, d.v.s. med ett snitt runt bröstvårtorna samt ett omvänt T under bröstet. Denna teknik ger ett effektivt lyft för patienter som är i behov för ett relativt stort bröstlyft.
Vid mer begränsade häng kan det räcka med en teknik som ger ärr enbart runt bröstvårtan eller runt bröstvårtan och som ett streck rakt nedåt (”lollipop-lyft”). De flesta av dagens tekniker kräver att bröstvårtan flyttas uppåt och detta medför att det blir ärr runt bröstvårtan. Såren sys ihop och patienten får ett stadigt förband som man bär i ca 6–8 dagar. Operationen tar ca. 1,5–2,5 timme beroende på vilken operationsteknik som används.


Efter ett bröstlyft
Smärtan efter en bröstlyftoperation är oftast medgörlig och de flesta patienterna kan gå hem redan samma dag. Man bär en stödjande bh dygnet runt i cirka tre veckor efter sitt bröstlyft. Man bör vara försiktig med fysisk aktivitet under de första två månaderna efter operationen.
Efter framför allt bröstförminskande operationer (bröstlyft, bröstförminskning) så kan man riskera nedsatt känsel i bröstvårtorna, förmågan att kunna amma kan även reduceras. Detta är dock ovanligt. Ärren bleks med tiden och blir oftast diskreta.


Prislista
Konsultation 700 kronor
Bröstlyft från 49 500 kronor
Bröstlyft samt inlägg av implantat från 71 000 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Vid ett bröstlyft har man som mål att lyfta upp ett hängande bröst, vare sig detta är ett...

Bröstrekonstruktion
Pris: Från 56 700 kronor

Bröstrekonstruktion handlar om återuppbyggande och återskapande kirurgi. På Hermelinen har vi genomfört bröstrekonstruktioner sedan flera år tillbaka och våra plastikkirurger har en gedigen erfarenhet av bröstets form och dess uppbyggnad. Därför blir resultatet efter en rekonstruktion oftast mycket bra. Vi tar stor hänsyn till de särskilda premisser varje patient har och kan anpassa ingreppet efter just dina förutsättningar.


Normalisera, återbygga och återskapa
Anledningen till att man som patient önskar en bröstrekonstruktion beror oftast på tidigare bröstcancerkirurgi men det kan också bero på en skada eller missbildning av bröstet. Vi har full förståelse för att ingreppet kan vara ett viktigt steg i en kamp på väg tillbaka efter en svår period eller ett sätt att normalisera, återuppbygga eller återskapa din kvinnliga kropp och dess former. Vi kommer att stödja dig och göra vårt bästa för att du ska få bästa möjliga resultat.
Innan du kan sättas upp till önskad operation måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vilket resultat vi kan uppnå.
Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vad du kan förvänta dig för resultat samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och utifrån dina förutsättningar.
Individuellt anpassade bröstrekonstruktioner
Vi kan erbjuda dig alla de olika metoder som finns för att återskapa ditt bröst och detta medför att vi kan anpassa rekonstruktionen för just dig och dina individuella förutsättningar. För en del innebär detta silikonimplantat men för andra kan vi erbjuda bröstrekonstruktion med hjälp av s.k. fettransplantation. Metoden innebär att våra skickliga kirurger förflyttar överskottsfett från exempelvis knän eller sidan av buken och injicerar detta i området där bröstet skall skapas.

 

Prislista

Konsultation 700 kronor
Bröstrekonstrukton från 56 700 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Bröstrekonstruktion handlar om återuppbyggande och återskapande kirurgi. På Hermelinen har vi...

Bukplastik
 

Efter en viktnedgång eller en eller flera graviditeter kan huden på buken ibland ha svårt att dra sig samman och återställa det utseende den en gång hade. Föreligger det ett större hudöverskott kan en bukplastik vara lösningen för dig.
I vissa fall kan det även vara nödvändigt att kombinera en fettsugning med en uppstramning av huden genom buk-plastik, för att uppnå ett optimalt resultat.
Våra erfarna plastikkirurger kan vid en konsultation informera dig om det räcker med bara en fettsugning eller om det är nödvändigt med en bukplastik.
Bukplastik skiljs åt i begreppen ”liten” eller ”stor” bukplastik. Skillnaden består i om man tar sikte på att strama till huden nedanför naveln, eller om det också är önskvärt att strama till den övre delen ovanför magen. Våra kirurger bedömmer din situation efter just dina individuella förutsättningar och önskemål.


Operationsförlopp – bukplastik
En bukplastik utförs oftast i narkos men kan även utföras i lokalbedövning tillsammans med avslappnade medel. Efter det att patienten är sövd så lägger man ett snitt nere vid blygbenet från höft till höft. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas, ofta måste man även flytta på naveln vid en stor bukplastik. Såren sys sedan ihop. Operationen tar cirka 2 timmar.


Efter din bukplastik
Efter slutförandet av din bukplastik vilar du ut på en av klinikens uppvakningsrum, där tar klinikens sjuksköterskor hand om dig och serverar dig efter välförtjänt vila någonting att äta och dricka. Efter en bukplastik kan det bli nödvändigt att stanna kvar över natten och man måste sedan hålla sig i stillhet i ungefär en vecka efter ingreppet.
Konvalescenstiden är mycket varierande efter en bukplastik och behovet av sjukskrivning är beroende av din arbetssituation. Bandage bär du efter operationen fram till den första efterkontrollen (6 – 8 dagar), kompressionsplagg bär du ytterligare några veckor.
Det är en fördel om kvinnorna har fått de barn de önskar, innan de bestämmer sig för att låta göra en bukplastik. Det föreligger inget hinder att genomgå en ny graviditet. Ärret efter en stor bukplastik kan bli ganska långt och är i början rött, det bleknar med tiden och blir vanligtvis diskret.
Våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet och tar sig tid att lyssna och rådgöra med dig inför din operation. Med hjälp av vår expertis och vår omhändertagande personal kan vi anpassa din operation efter dina personliga förutsättningar.

 

Prislista

Konsultation 700 kronor
Minibukplastik från 42 000 kronor
Bukplastik standard från 69 900 kronor
Stor bukplastik inkl fettsugning flanker från 79 900 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Efter en viktnedgång eller en eller flera graviditeter kan huden på buken ibland ha svårt att...

Fettsugning/liposkulptur
 

Fettsugning är ett alternativ för friska personer som vill bli av med lokala fettansamlingar. Den här typen av fettdepåer är oftast svåra att få bort via motion eller träning och oftast är dina fettdepåer ett resultat av genetiska och hormonella faktorer. Här kan fettsugning vara till hjälp.
Operationen ger goda och permanenta resultat och lämnar endast minimala nästan osynliga ärr efter sig. Områden speciellt lämpade för fettsugning är: ridbyxlår, mage, höfter (flanker), midja, haka, insida knä, bröst (män), ben. En fettsugning handlar om att forma eller skulptera en kropp och dess former. Fettsugning är dock ingen bantningsmetod och lämpar sig inte för den som bara är på jakt efter att bli av med överskottskilon.


Hur går en fettsugning till?
En fettsugning utförs i lokalbedövning eller narkos, tillsammans med avslappnande medel. Vid en fettsugning avlägsnas enbart fettvävnad och inte överliggande hud. Patienter som har mycket överskottshud (ex. efter en graviditet) bör diskutera om en bukplastik kan vara ett bättre alternativ. I vissa fall rekommenderar våra plastikkirurger att man kombinerar en bukplastik med en fettsugning. Man lägger små snitt i hudveck, dessa snitt är ca 5 mm och lämnar helt obetydliga ärr, man sprutar sedan in koksaltslösning blandad med lokalbedövning för att spränga fettcellerna. En tunn kanyl förs in genom snittet, kanylen har oftast en slang kopplat till en motor som skapar ett undertryck (vid vissa tillfällen använder man sig enbart av en handspruta och inte det maskinella suget). Med kanylen suger man sedan ut lämpliga delar av fettöverskottet. Så går en fettsugning till.
Vanligaste områden för fettsugning
Olika områden av kroppen lämpar sig olika bra för fettsugning och nedanför förklarar vi några av de vanligaste områdena som vi behandlar med fettsugning.


Fettsugning av mage
Området som är mest tacksamt att fettsuga är nedre del av magpartiet d.v.s. från naveln och neråt. Huden drar sig som regel samman väldigt fint även om det i början skulle föreligga ett litet hudöverskott, detta gäller även hud med sträckmärken efter graviditet. Hur platt en mage kan bli efter en fettsugning är väldigt individuellt och måste diskuteras med operatören/kirurgen. Området över naveln är något svårare att behandla då fettet här är fastare och något besvärligare att avlägsna, men med vår samlade erfarenhet så vet vi att resultaten även här är goda. Generellt är alltid en stor volymreduktion möjlig, är det behov för att ta bort en större volym av fett så vill man i synnerhet i sittande ställning kunna se att huden kan bli veckad. Föreligger ett större hudöverskott kan en bukplastiksoperation samtidigt eller någon tid efter fettsugning vara nödvändig för att uppnå bästa möjliga resultat.


Fettsugning av höfter
Detta område ägnar sig i regel mycket bra för fettsugning. Det är det traditionella ”lovehandles” området där kvinnor ofta är missnöjda med sina höga höfter och saknaden av uttalad midja. Män upplever att det hänger fett över byxlinningen. Hudöverskott är ett sällsynt problem i detta område vid fettsugning.
Fettsugning av ridbyxlår
Är beteckningen på fettansamlingar på utsidan överst på låren. Detta är ett av de mest vanliga och populäraste områdena för fettsugning hos kvinnor. Detta var det klassiska området som först blev behandlat med fettsugning och har fortsatt att vara det område som tillsammans med nedre del av magen lämpar sig allra bäst för fettsugning. Vid stora volymer i kombination med tunga hängande ridbyxlår så kan det vara svårt att ta bort allt, förbättringen som uppnås är ändå så stor att de flesta blir mycket nöjda efter fettsugning. Vid mindre fettansamlingar i detta område så kan man i princip närmast forma resultatet efter ens eget önskemål. Många kvinnor är plågade av ojämnheter och celluliter, som regel måste man säga att det är svårt att bli kvitt detta problem. Oftast ser man en förbättring efter behandlingen.


Fettsugning av insida lår
Många kvinnor plågas av för mycket fett på övre del av lårens insida. Området anses generellt att vara ömtåligt och man bör behandla det med stor försiktighet.
Huden har här ofta sämre förmåga att dra ihop sig, speciellt hos kvinnor som har en tendens till slapp och lös hud i detta område. Patienter med en god elasticitet i huden kan man emellertid också här uppnå ett tillfredställande resultat efter fettsugning med korrekt teknik.


Fettsugning av insida knä
Fettdepåer på insidan av knän är faktiskt ett vanligt problem. För mycket fett i detta område ger lätt ett intryck av “tjocka knän” och raka lår nedanför kjolkanten. Ett vackert lår är smalare ner mot knäet även en justering av mindre volym ger önskat resultat. Området lämpar sig för fettsugning och resultaten är goda. Hudöverskott är även här aldrig ett problem.


Fettsugning av haka
Fettansamlingar under hakan (dubbelhaka) är ganska vanliga både hos slanka och överviktiga personer. Fettsugning är i detta område oftast väldigt tacksamt då huden i regel drar sig samman och ger en mer tilltalande ansiktsprofil. Patienter som har mycket lös hud på halsen bör fettsugning eventuellt kombineras med halslyft/ansiktslyftning för att ge ett mer tillfredställande resultat efter fettsugning.


Fettsugning av rygg
På den mittersta del av ryggen blir det hos vissa kvinnor hängande ”valkar” under bh-kanten. Området kan behandlas med fettsugning men en helhetsvärdering av hur mycket fett som föreligger i området är nödvändig.
Fettsugning av bröst (män)
Fettsugning av ”bröst” är ett av de vanligaste områdena för män. Fördelen med fettsugning i detta fall är att man undviker generande ärr och att risken för konturförändringar, ojämnheter är väldigt liten. Hudöverskott är sällan ett problem, emellertid består brösten förutom av fettvävnad även av körtelvävnad. Har man en stor del körtelvävnad bör detta avlägsnas samtidigt eller vid ett senare tillfälle för att uppnå bästa resultat. Fettsugning av kvinnliga bröst är relativt ovanligt, detta kan ibland vara aktuellt där små valkar eller fettansamlingar föreligger (efter det att patienten genomgått en bröstförminskande operation.)


Fettsugning av andra områden
Fettsugning kan man i princip utföra på alla områden på kroppen där det finns lokala fettdepåer. De områden som vi här ovan har nämnt är de vanligast förekommande vid fettsugning. Överarmar kan fettsugas, rumpan ”skinkorna” anses som ett mycket svårt område och ägnar sig inte så bra till fettsugning, fettsvulster (lipomer) kan även fettsugas.


Efter en fettsugning
När din fettsugning är avslutad vilar du ut på ett av våra uppvakningsrum, du får en stadig gördel som är till för att förhindra svullnad. Du är i god form direkt efter ingreppet och en fettsugning tar från cirka en till tre timmar. De flesta patienterna kan gå hem samma dag (vid större fettsugningar/bukplastik övernattar man på kliniken). Klinikens sjuksköterskor tar hand om dig och serverar efter en stunds vila någonting att äta och dricka. Det är inte nödvändigt med sängläge efter en fettsugning tvärtom så är det en fördel att man är lite i rörelse efter ingreppet, kraftigare ansträngningar bör man undvika den första veckan. Måttlig smärta kan kännas i operationsområdet efter en fettsugning. De flesta patienterna är tillbaka på arbetet redan efter en vecka, vid större behandlingar och hos patienter som har ett tyngre arbete kan en – två veckors ledighet vara nödvändigt. Efter ca fyra veckor kan man motionera som vanligt igen.


Resultat efter din fettsugning
Fettsugning är en omfattande operation. Stora volymer fett kan tas bort genom små hål. Det blir dock alltid mer eller mindre ärrbildning i samband med en operation och det gäller även fettsugning där ärren blir s.k. ärrsträngar. Dessa strängar kan vara mycket diskreta men ändå ge upphov till ojämnheter. För att undvika ojämnheter är kompressionsplagget viktigt efter operationen. Detta ska ge dig ett bra stöd under din läkning men eventuellt måste du komplettera det plagg som du erhåller vid operationen med ett extra. Massage är också att rekommendera. Man kan också införskaffa en enklare massageapparat på ett varuhus eller en butik som säljer diversevaror. Det som dock är viktigast för att nå ett så bra resultat som möjligt är att gå ner något kilo i vikt månaderna efter en fettsugning. Motsatsen visar sig tydligt i resultatet: Går man upp i vikt tidigt efter en fettsugning så blir det onödiga ojämnheter.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Mage hel från 37 400 kronor
Mage under naveln från 27 000 kronor
Höfter från 27 000 kronor
Love handle från 27 000 kronor
Överarm från 33 500 kronor
Insida lår från 27 000 kronor
Insida knä från 24 100 kronor
Ridbyxlår från 37 400 kronor
Vader från 31 000 kronor
Runt anklarna från 23 800 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Fettsugning är ett alternativ för friska personer som vill bli av med lokala fettansamlingar....

Gynekomasti
Pris: Från 28 300 kronor

Gynekomasti (manlig bröstförminskning) är en operation som har som mål att minska mängden bröstvävnad och överskottshud hos män som har utvecklat en bröstförstoring och/ eller oönskad form. Bröstens form kan påverkas av arvsanlag, viktnedgång, viktuppgång samt av läkemedel och andra substanser.
Behandlingen omfattar oftast en kombination av fettsugning och reduktion av mängden bröstkörtel samt eventuellt överskottshud på brösten.
Innan du kan sättas upp till önskad operation måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vilket resultat vi kan uppnå. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vad du kan förvänta dig för resultat samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och utifrån dina förutsättningar.
Gynekomasti utförs mycket sällan inom den offentliga vården då det oftast anses vara ett rent estetiskt ingrepp som man får finansiera på egen hand. I vissa fall är det dock aktuellt med provtagning av hormoner och i enstaka fall kan man få en remiss via den offentliga vården. Besök därför din vårdcentral innan du bokar tid för din konsultation hos oss.


Undersökning inför en gynekomasti
Vid konsultationen mäter vår plastikkirurg hur mycket fett, bröstkörtelvävnad och hud som skulle kunna avlägsnas. Brösten undersöks för att utesluta onormala knölar och knutor.


Operationsmetod gynekomasti
Olika operationsmetoder finns då det gäller en gynekomasti (manlig bröstförminskning), de flesta innebär fettsugning i bröstet och avlägsnande av körtelvävnad. Ibland räcker det med ett par små snitt i huden på bröstkorgens sida men ofta läggs även ett mindre snitt i anslutning till vårtgården. Tillsammans kommer du och plastikkirurgen att diskutera vilken metod som passar just dig och dina förutsättningar.


Efter en gynekomasti
Man får ta det extra lugnt första veckan efter operationen. Promenader och enklare uppgifter är tillåtet. Oftast kan man återgå till arbetet en vecka efter operationen beroende på typ av arbete. Eventuell träning kan du återuppta successivt efter två till tre veckor beroende på typ av träning. Börja försiktigt och öka successivt. Specifik överkroppsträning skall dock inte utföras de fyra första veckorna.
Det är viktigt för ett hållbart resultat att man efter sin gynekomasti (manlig bröstförminskning) håller ungefär samma vikt som innan operationen. En viktuppgång kan leda till ojämnheter samt att bröstkörteln åter växer till.
Det tar relativt lång tid innan det slutgiltiga resultatet efter en gynekomasti (manlig bröstförminskning) visar sig. Det kan ta 6-8 månader beroende på svullnaden.
Har du fler frågor om gynekomasti eller vill boka in dig på en konsultation tveka inte att kontakta kliniken.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Gynekomasti enbart lipo från 28 300 kronor
Gynekomasti enbart körtel från 32 900 kronor
Gynekomasti lipo och körtel från 44 500 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Gynekomasti (manlig bröstförminskning) är en operation som har som mål att minska mängden...

Lårplastik
 

Lårplastik används då man vill förbättra formen på låren. Ingreppet fokuserar på att sträcka huden och ta bort överskottshud, oftast kombineras detta med en fettsugning för att minska lårens volym.

Innan du kan sättas upp för en lårplastik måste du komma på en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vad som kan uppnås med denna. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vilket resultat du kan förvänta dig av en lårplastik samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och efter dina personliga förutsättningar.
En lårplastik innebär att man lägger ett snitt i ljumsken och sedan längst insidan på låret. Längden av detta snitt beror på hur mycket man måste sträcka upp huden. Ärren efter en lårplastik brukar vara röda från början men bleknar under första månaderna efter operationen. Ett ärr kommer dock alltid att finnas och ibland upplever man det störande med ett ärr som syns då man bär kortbyxor eller kjol.


Undersökning inför en lårplastik
Läkaren gör en bedömning av fettskiktet och hudens elasticitet. Sammantaget får man en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort och hur långa snitten blir samt om man måste göra en fettsugning.


Komplikationer och risker vid en lårplastik
Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en lårplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.


Operation lårplastik
En lårplastik utförs i narkos och tar mellan två till tre timmar. Det brukar inte blöda även om sårytorna är ganska stora. Oftast sätter man dränage vid operationen avslutning. Benen bandageras med kompressionsplagg.


Efter en lårplastik
Man upplever ofta ömhet/ smärta och svullnad. Man kan ha svårigheter att sitta då det stramar.


Att tänka på hemma efter en lårplastik
Ta det lugnt första veckan. Man löper annars risk för blödning och onödig svullnad som förlänger läkningen.
Du skall behålla din gördel på i fem veckor dag och natt. Därefter under ytterligare fem veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas.
Det kan vara klokt att bära stödstrumpor på underben och fötter under första veckan. Dessa finns att köpa på Apoteket.
Duscha kan man göra på tredje dagen efter operationen.
Du skall fortsätta att tejpa ärren efter stygntagningen. Använd Micropore tejp i 6 månader eller så länge ärren är röda. Byt endast när den blir smutsig eller börjar lossna.
Undvik att sola på ärren så länge de är röda.
Träning kan du återuppta successivt efter ca fyra veckor, beroende på typ av träning.
Återbesök lårplastik
Du kommer att kallas på ett återbesök ca en vecka efter din lårplastik för sårkontroll, stygnen tas bort efter ca två veckor.
9 – 12 månader efter din lårplastik kallas du till oss igen för en slutkontroll med fotografering.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Lårplastik + fettsugning från 76 400 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Lårplastik används då man vill förbättra formen på låren. Ingreppet fokuserar på att sträcka...

Näsplastik
Pris: Från 58 000 kronor

Målet med näsplastik är att skapa en harmoni mellan näsan och övriga ansiktet.

Tillvägagångssättet kan ofta kombineras med andra ansiktskirurgiska ingrepp. Vårt mål kommer alltid att vara att forma näsan på sådant sätt att du inte ser opererad ut.

Formen på en näsa är genetisk. Det är viktigt att både kirurg och du som patient förstår vad som kan göras, vad som är planlagt och vilket resultat som kan förväntas.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Näsplastik från 58 000 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Målet med näsplastik är att skapa en harmoni mellan näsan och övriga...

Pannlyft
Pris: Från 45 500 kronor

Pannlyft (ögonbrynslyft) är en plastikkirurgisk operation som syftar till att sträcka pannhuden när ögonbrynen har sjunkit ned och/eller när det föreligger onormalt djupa veck/rynkor i pannan.
Ibland korrigerar man även djupa bekymmersrynkor i samband med ett pannlyft.
Innan du kan sättas upp till en behandling måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet.
Vi vill se om du lämpar dig för ett pannlyft/ ögonbrynslyft och vad som kan uppnås genom att utföra behandlingen. Vi pratar igenom vilket resultat du önskar och om din målbild går att uppnå med det önskade ingreppet.
Varje operation planeras unikt efter just dig och dina speciella förutsättningar.

Operation pannlyft/ögonbrynslyft
Vi lägger ett snitt längs hela hårfästet och/ eller en bit in i hårbotten. Pannhuden lossas ned till ögonbrynen, eventuellt klipper man delvis igenom pannmuskulaturen och därefter sträcks pannhuden upp och hudöverskottet tas bort. Man justerar även eventuell överskottshud på de övre ögonlocken. Ett förband läggs som får sitta i några dagar. Operationen görs i lokalbedövning med lugnande medel eller i lätt narkos/ narkos.

Efter ett pannlyft/ ögonbrynslyft
Du kommer normalt på två återbesök, efter en respektive två veckor efter din operation. Vid dessa tar man eventuella suturer och kontrollerar att allt läker som det ska.

 

Prislista

Konsultation 700 kronor
Pannlyft inklusive övre ögonlocksplastik från 45 500 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Pannlyft (ögonbrynslyft) är en plastikkirurgisk operation som syftar till att sträcka...

Uttag av bröstimplantat (explantation)
Pris: Från 19 050 kronor

Det kan finnas olika anledningar till att man efter en bröstoperation vill ta bort sina bröstimplantat. Kroppen kan till exempel ändrat sig efter viktuppgång/nergång, graviditet och amning och detta kan göra att storleken på implantat som valdes från början inte längre känns bra.

 

Prislista

Uttag av implantat från 16 050 kronor
Uttag av implantat och kapsulektomi från 34 900 kronor
Uttag av implantat och kapsulektomi + bröstlyft från 89 000 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Det kan finnas olika anledningar till att man efter en bröstoperation vill ta bort sina...

Åderbråck
Pris: Från 23 000 kr

Har du åderbråck? Besväras du bl.a. av tyngdkänsla, värk och lider av synliga kärl. Då kan vi hjälpa dig.

Åderbråck eller varicer är en mycket vanlig sjukdom som till viss del kan vara ärftlig, men även bero på stigande ålder, övervikt, graviditet med mera. Åderbråck/varicer är vidgade, slingriga ytliga vener som kan ge symtom som svällda fötter och anklar, spänningskänsla, klåda och ibland smärta i och på benen.

Riktigt svåra åderbråck/varicer kan ge dålig blodcirkulation som leder till bensår.

Vid en konsultation gör vår kirurg en ultraljudsundersökning på det aktuella området för att kartlägga benets djupa och ytliga vensystem. Detta för att kunna bedömma vilka åtgärder som bör göras.

Hos oss kan du boka en tid för en konsultation hos vår kärlkirurg. I samband med konsultationen får du ett behandlingsförslag på åtgärder som gäller just för dig.

Behöver du opereras kan vi operera dig på Hermelinens operationsavdelning.

Det finns olika metoder att behandla åderbråck. Vi utför både lokal exstirpation av kärl men även radiofrekvensbehandling.

Här nedanför kan du läsa om de två olika metoderna och eftervården.

Information till dig som ska opereras för åderbråck

Information till dig som ska opereras för åderbråck med RF

 

Pris för konsultation: 700 kr. 

Mattias Andersson
Mattias Andersson
Kirurg
Kirurg

Har du åderbråck? Besväras du bl.a. av tyngdkänsla, värk och lider av synliga kärl. Då kan vi...

Ögonlocksoperation
Pris: Från 24 200 kronor

Partiet runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket av ansiktet vilket gör ögonlocksplastik till ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Men en ögonlocksoperation utförs ofta även av praktiska orsaker i synnerhet hos äldre personer där ögonlockshuden kan hänga ner så mycket att den stör synen.
Att ha påsar i de undre ögonlocken kan också innebära en psykologisk effekt då man utseendemässigt kan uppfattas som äldre och tröttare än man känner sig.
Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överflödig hud samt muskel och fettväv i både de övre och undre ögonlocken vilket resulterar i att påsar eller tunga ögonlock försvinner.
Hos yngre patienter med påsar under ögonen kan det ibland vara tillräckligt att avlägsna enbart fettvävnad vilket görs via ett snitt på insidan av ögonlocket. Operationen är enkel och resultatet är en yngre och piggare blick.


Genomförande av ögonlocksplastik
En ögonlocksplastik utförs i narkos och tar cirka en timme och är ett relativt okomplicerat ingrepp. Vid en övre ögonlocksplastik mäter man ut hur mycket överskottshud som finns och detta skär man sedan bort. Vanligen tar man även bort en del av den underliggande muskulaturen samt lite fett.
Vid en undre/nedre ögonlocksplastik kan man använda sig av två olika tekniker. Antingen lägger man snittet på insidan av ögonlocket eller så lägger man det alldeles under ögonfransarna. Den förstnämnda tekniken har en fördel då man inte får några synbara ärr. Kirurgen avlägsnar sedan fett och eventuellt så sträcks även huden.
Det är viktigt att känna till att smårynkor under ögonen inte försvinner vid en ögonlocksplastik men för att även åtgärda sådana kan man komplettera behandlingen med en injektionsbehandling, peeling eller laserbehandling.


Efter din ögonlocksplastik (ögonlocksoperation)
När din operation är avslutad går du vanligtvis hem direkt alternativt erhåller en behandling med kylmask på vår uppvakningsavdelning. När du kommit hem är det bra om du lägger en kylande kompress över ögonen för att minska svullnaden och vilar med huvudet något förhöjt ett par timmar.
Man känner oftast en dunkande ömhet i ögonområdet och man får även blåmärken under de första dagarna. Dessa bleknar och avtar efter 2-3 dagar och är oftast helt borta efter cirka 2 veckor. Vid enstaka tillfällen kan man få en blodutgjutning i ögonvitan som kan sitta kvar i cirka 3 veckor innan den försvinner.
Stygnen som försluter snitten avlägsnas 7 dagar efter din ögonlocksplastik. Ärren är normalt sett synliga i ett par månader men kan döljas med smink. De flesta av våra patienter är mycket nöjda efter sin ögonlocksoperation, sitt yngre utseende och piggare blick.
För att ytterligare förbättra slutresultatet av Din operation rekommenderar vi användning av en bra och vårdande dagkräm morgon och kväll. Det är bra att börja veckan innan operationen och sedan fortsätta i alla fall 3-6 månader efteråt. Fråga vår personal om råd. De har stor kunskap om vilka produkter som är lämpliga för just Dig.

Prislista

Konsultation 700 kronor
Ögonlock, övre från 24 200 kronor
Ögonlock, nedre från 28 200 kronor
Övre och nedre ögonlock från 46 000 kronor
Kylmask att använda efter operation 189 kronor

 

För att boka en konsultation, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp. 
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Partiet runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket av ansiktet vilket gör...

Öron-näsa-hals
Septumplastik
Pris: Från 30 000 kr

När du gjort en septumplastik har du genomgått en näsoperation där nässkiljeväggen har korrigerats.

Anders Niklasson
Anders Niklasson
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet

Du som har konstaterats ha behov av en septumplastik kan få din operation utförd av vår öron-näsa-halsspecialist här på Hermelinen.

Tonsillektomi
Pris: Från 26 000 kr

Tonsillektomi är en operation där man avlägsnar halsmandlarna oftast på grund av upprepade infektioner trots antibiotikabehandlingar.

Anders Niklasson
Anders Niklasson
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet

Du som har konstaterats ha behov av en tonsillektomi kan få din operation utförd av vår öron-näsa-halsspecialist här på Hermelinen.

Ytteröreplastik
Pris: Från 30 000 kronor

Ytteröronplastik eller tillbakasättningsplastik är ett ingrepp som korrigerar utstående öron. Utstående öron är medfött och innebär att örats brosk inte vikt sig bakåt i den utsträckning som är önskvärt eller att själva öronsnäckan är förstorad.

Ytteröronplastik eller tillbakasättningsplastik är ett ingrepp som korrigerar utstående öron....

Övrigt
Operation av födelsemärken
 

Kontrollera dina födelsemärken med jämna mellanrum och boka tid för undersökning om du hittar något som du är osäker på.

Om ett födelsemärke skall tas bort av kosmetiska skäl bekostas detta privat.

 

Prislista

Borttagning av födelsemärke/aterom på kroppen från 3500 kronor och uppåt beroende på antal.
Borttagning av födelsemärke/aterom i ansiktet från 4550 kronor och uppåt beroende på antal.

Svein Arthur Jensen
Svein Arthur Jensen
Plastikkirurg
Plastikkirurg
Anders Niklasson
Anders Niklasson
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet

Operation av födelsemärken bestäms i samråd med hudläkare/plastikkirurg.

Operation av lipom
Pris: Från 3500 kronor

Om du har en hudförändring eller ett lipom kan vår plastikkirurg operera bort detta, men innan beslut tas om det är möjligt behöver vi få en bild på förändringen. 

För att skicka in din bild, klicka på knappen "Kontakta Hud & Plastikkirurgi" högst upp.
Välj kontaktorsak "Kontakt med Hud & Plastikkirurgienheten".

Om du har en hudförändring eller ett lipom kan vår plastikkirurg operera bort detta, men innan...

Tillgänglighet på hermelinen.se
By Formsmedjan. Powered by Yago