Hoppa till innehållet

Patientinformation

Vad är en magnetkameraundersökning ?
Undersökning med magnetkamera görs med en teknik där man använder ett starkt magnetfält för att få bilder av kroppens olika organ utan att använda röntgenstrålning.

Hur går undersökningen till ?
Du får ligga på ett undersökningsbord som körs in i magnetens öppning. Den del av kroppen som ska undersökas placeras i magnetfältets mitt. Undersökningsutrymmet är belyst och öppen åt båda hållen.
Undersökningen sköts från ett rum intill, vi kan se både dig och undersökningsrummet genom ett fönster. Du kan när som helst påkalla vår uppmärksamhet genom en signalanordning och vi kan också prata med dig mellan bildtagningarna.


Vid bildtagningen hörs ett bankade ljud från magnetkameran. Detta ljud återkommer i perioder som varar mellan 1 till 10 minuter. Under den tiden är det viktigt att du ligger helt stilla för att bildkvaliteten ska bli tillfredsställande.
Den totala undersökningstiden varierar mellan 20 och 40 minuter.


Förberedelser
*Följ dina normala rutiner både med mat och medicinering.
*Smycken t ex örhängen, halsband, armband, ringar eller piercingsmycken får du inte ha på dig under undersökningen. Du ska heller inte använda kosmetika som mascara eller ögonskugga.
*Färgade linser måste tas bort före undersökningen.
*Fyll i frågeformuläret som du fått som sms. Om du svarar ja på någon av frågorna ber vi att du snarast ringer till oss för att vi ska kunna planera för din undersökning.

Välkommen!

OBS! Bussen står uppställd på baksidan av Hermelinenhuset.
Adress Varvsgatan 53

By Formsmedjan. Powered by Yago