Hoppa till innehållet

Korsbandsplastik

Ditt ärende
  • Försäkring
  • Betala själv

Våra kunder

Vi finns för alla. Ung som gammal, otränad som vältränad, vi tar emot med öppna armar och sinnen. Du kan komma som privatperson, via landstinget, via din försäkring eller din arbetsgivare

Betala Själv

Kunden står för samtliga kostnader. Vi kan förmedla kontakt till olika finansieringsmöjligheter.

Företag

Vi hjälper till med att hitta rätt sjukvårdsförsäkring för företaget och för den anställde som, därmed, kan få snabb, trygg, effektiv vård och behandling vid behov.

Försäkring

Försäkringsbolagen står för kostnaderna utifrån överenskomna regler.

Regionfinansiering

Här gäller samma priser som i offentlig hälso- och sjukvård. Högkostnadsskydd gäller.

 

Operation av korsband bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Pris: Från 46 350 kr

Operationen genomförs i narkos i kombination med lokalbedövning i knäleden. Lokalbedövningen sitter i ett dygn och har oftast god effekt.  

Ingreppet genomförs via titthålsteknik kombinerat med öppen kirurgi. Vid operationen tas två senor från insidan av låret, dessa blir underlag för det nya korsbandet.

Fixeringen av korsbandet sker med en liten metallbricka på lårbenet och en skruv i underbenet. Skruven löses upp efter ca två år och då har senorna växt fast i ditt underben. Det nya korsbandet blir inte stadigare än originalet och risk för ruptur finns alltid.

Samtliga korsbandsplastikoperationer följs via Svenska Korsbandsregistret, därför skall du innan din operation registrera dig och fylla i formuläret, www.ACLregister.nu.

Vad händer efter operationen?

Såren försluts med suturer som skall tas bort efter 7-10 dagar vid ett återbesök hos läkaren. Det yttre förbandet skall sitta kvar det första dygnet. Förbandet närmast huden skall sitta kvar tills du tar suturerna.

Du får recept på smärtstillande läkemedel och blodförtunnande sprutor vid hemgång. Vanligtvis räcker det att ta smärtstillande läkemedel under första veckan efter din operation. En viss ömhet och missfärgning kan finnas på lårets insida under de tre första veckorna.

I regel blir du sjukskriven 3-4 veckor beroende på vilket yrke du har.

Rehabilitering hos sjukgymnasten är avgörande för slutresultatet, det är mycket viktigt att träningen utförs. Rehabiliteringen sker i tre steg och pågår i totalt 4-6 månader efter din operation. Innan du återgår till ev. kontaktidrott skall ett styrketest genomföras och du ska då ha uppnått 95 % styrka i det opererade benet.

Återbesök till läkaren sker efter 1, 6 och 12 veckor, samt efter styrketest.

Om problem uppstår, gällande smärta eller tecken på infektion, feber, rodnad och ökad värme runt knäleden måste Du vända Dig till Hermelinen eller till Din vårdcentral.

By Formsmedjan. Powered by Yago