Hoppa till innehållet

Karpaltunneloperation

Du som har konstaterats ha behov av en karpaltunneloperation kan få din operation utförd av våra ortopeder här på Hermelinen.

Du betalar operationen själv eller via din privata sjukvårdsförsäkring.

Pris: 9500 kronor

KARPALTUNNELSYNDROM

Operationen genomförs i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande mediciner. Via ett hudsnitt i handflatan friläggs nerven och på så sätt minskar trycket.
Förbandet Du får efter Din operation skall vara kvar tills det är dags att ta suturerna vilket sker efter två veckor på Din vårdcentral. Vid duschning skydda förbandet med ex. en plastpåse.
Lokalbedövningen har effekt i ungefär två timmar. Vid smärta efter Din operation rekommenderas T. Panodil enl. ordination.
Försök att hålla handen i högläge det första dygnet så minskas svullnaden och rehabiliteringen går bättre. Det är viktigt att efter operationen röra regelbundet på fingrarna men Du får inte lyfta med den opererade handen de första två veckorna efter operationen.
Beroende på vilket yrke och belastning Du har kan Du bli sjukskriven två-fyra veckor. I regel är det inget inplanerat återbesök, återkoppling sker via sjukgymnasten efter avslutad rehabilitering.

 

By Formsmedjan. Powered by Yago