Hoppa till innehållet

Artroskopi

Operation artroskopi (titthål) bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Du kan betala operationen själv, kostnad 20400:- eller få den bekostad av din sjukvårdsförsäkring.

Du är inte i behov av kryckor efter operationen och du får remiss till sjukgymnast för hjälp med rehabilitering och träningsråd.

KNÄ ARTROSKOPI
Genom att undersöka knäleden med titthålsteknik kan man kartlägga leden och dess inre strukturer såsom menisker, korsband, ledytor mm. Ofta åtgärdas en del av skadorna direkt under operationen. I regel sker operationen i lokalbedövning med tillägg av lugnande och smärtstillande läkemedel.

Hudsnitten är små och tejpas, inga stygn behöver tas bort utom i undantagsfall. Det inre förbandet skall sitta kvar ca 1 vecka, lindan avlägsnas dagen efter Din operation.
Lokal smärta kan förekomma över ingångskanalerna, viss ledsvullnad har Du under några dagar efter operationen. Ett kluckande ljud kan uppstå och beror på att leden spolats med vätska och att det finns kvar lite i leden.

Efter Din operation är det bra att belasta benet till smärtgränsen, detta minskar svullnaden i knäleden och ökar blodcirkulationen. Det är även bra att böja och sträcka på benet regelbundet för att få igång rörligheten . Du är inte i behov av kryckor efter Din operation. Du får en remiss till sjukgymnasten för att få hjälp med rehabilitering och träningsråd.
Om problem uppstår, gällande smärta eller tecken på infektion, feber, rodnad och ökad värme runt knäleden måste Du vända Dig till Hermelinen eller till Din hälsocentral.

By Formsmedjan. Powered by Yago