Hoppa till innehållet

Hallux Valgus

Operation av Hallux Valgus bestäms i samråd med en av våra ortopeder.

Du kan betala själv, kostnad 14500:- eller få den bekostad via din sjukvårdsförsäkring.

 

HALLUX VALGUS
I en fotblockad med lokalbedövning genomförs i regel ingreppet. Leden förskjuts och stortån rätas upp och slutligen fixeras med stift och suturer. Det är som att bryta stortån och sedan fixera den åter, därför är det lång konvalescenstid .
Fotblockaden ges på tre insticks ställen vilket ger en mycket bra bedövning som sitter i ca 12-24 timmar. Det kombineras med smärtstillande och lugnande mediciner via en nål i armvecket.  Efter operationen kan man uppleva smärta och kan vara i behov av smärtstillande läkemedel några dagar efter operationen.
Efter operationen tejpas stortån på ett speciellt sätt och förbandet skall sitta kvar tills stygnen tas 14-21 dagar efter operationen, då avlägsnas också eventuella stift.  Efter detta behövs inget ytterligare förband. Läkningsprocessen tar upp till 6 månader.
Kryckor behövs under de första 2-3 veckorna då Du avlastar foten, när stygnen är tagna kan man påbörja belastning av hela foten.
Det finns alltid risk för infektion vid ett kirurgiskt ingrepp, tecken på detta är tilltagande smärta, vätskande sår, rodnad och feber. Skulle det uppstå, kontakta Hermelinen.

By Formsmedjan. Powered by Yago