Hoppa till innehållet
Möt våra läkare: Ingemar Nilsson, specialist i allmänmedicin
14 oktober 2019

Möt våra läkare: Ingemar Nilsson, specialist i allmänmedicin

Just nu söker vi läkare som vill köpa en etablering och jobba hos oss på Hermelinen. Upphandlingen av ersättningsetablering sker via Region Norrbotten. Lär känna några av våra läkare, som här berättar hur det är att ha sin etablering hos oss. Läkarna i intervjuerna har skrivit samverkansavtal med Region Norrbotten.

Hur kan vägen till Läkarhuset Hermelinen se ut? Möt våra läkare – och kanske dina framtida kollegor.   
 
Först ut är Ingemar Nilsson, som är ny på Hermelinen sedan två månader tillbaka. Han är specialist i allmänmedicin och arbetade länge i Piteå innan han flyttade upp till Luleå. Här är hans berättelse.  

Om arbetsrollen 
Jag utför en första bedömning av patienter. De kommer med nytillkomna eller långvariga skador och/eller sjukdomar och allt är helt osorterat. Vad som helst kan komma upp. Jag bjuds konstant på nya utmaningar. Mitt jobb är att sortera i allt detta och erbjuda råd, stöd, utredning, behandling och uppföljning eller vidareremittering. Inte en enda dag i mitt yrkesliv har varit likadan. Det är väldigt utmanande och stimulerande.  

Vägen till Hermelinen 
Jag var allmänläkare inom Piteå kommun i 22 år. Jag har också på heltid i fem år utrett långtidssjukskrivna. Efter det utbildade jag mig till företagsläkare för att kunna förhindra långtidssjukskrivning av anställda och chefer i ett tidigt skede. Jag var företagsläkare på SSAB i tio år. Efter nio år där ställde jag mig frågan om jag ville fortsätta eller återvända till allmänmedicin. Jag hade en kollega som hade arbetat på Hermelinen och som talade gott om dem. Jag bevakade och bjöd på en etablering hos Region Norrbotten och startade därefter ett samarbete med Hermelinen.  

Hermelinen som arbetsplats 
Det är en väl inkörd och bred verksamhet – allt från babysim till nittioplus-träning. I huset finns många olika former av verksamhet. Det är korta vägar för att få råd av kollegor, att kunna samråda med olika yrkesgrupper inom hälsa och sjukvård och hjälpa någon vidare. Vi ägnar oss mycket åt patienter och jag stortrivs med det.  

Allt vi gör sker ju i samverkan med Region Norrbotten. Vi har samma grundsyn i medicinering och använder samma vårdprogram. Vi är absolut ingen ö, utan vi har samarbetsavtal och samarbetsprinciper med regionen. 

Ett minne 
I fredags, efter en dag med tolv helt olika patienter, kom jag hem och sa ”det skulle ta en bok att beskriva den här dagen”. Dagarna är så intressanta. 


Är du intresserad av att ha en etablering på Hermelinen? Kontakta Lisbeth Engelmark på 070-606 50 70 eller lisbeth.engelmark@hermelinen.se så berättar vi mer.

 

Fler nyheter

25 mars 2020

Meddelande från ägargruppen

Ägargruppen i Hermelinen Holding AB har haft ett extrainsatt ägarmöte för att diskutera framtidsfrågor på kort och lång sikt. Självklart har...
20 januari 2020

Hermelinen startar fond för ungas hälsa

Hermelinen satsar på barn och ungas hälsa genom den nystartade Hermelinenfonden – en fond som syftar till att stötta initiativ som ska öka...
18 november 2019

Möt våra läkare: Maria Palmquist, gynekolog

Just nu söker vi läkare som vill köpa en etablering och jobba hos oss på Hermelinen. Upphandlingen av ersättningsetablering sker via Region...Ladda fler
By Formsmedjan. Powered by Yago