Hoppa till innehållet
2 november 2020

Vi öppnar vårdcentral 1 februari 2021

Nu står det klart att Hermelinen kommer att öppna egen vårdcentral i centrala Luleå. 
– Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda Luleåborna ett ytterligare vårdalternativ, säger Per-Erik Mattsson, vd Hermelinen.

Vårdcentralen blir ytterligare en del av Hermelinens värdekedja, där olika kompetenser och specialister samverkar för att bilda en helhet där människor i alla livets faser är välkomna. Vårdcentralen har utvecklats i samarbete med Ola Berg, som tidigare startat upp Vårdcentralen NorraHamn. 

– Vi vill kunna erbjuda en vårdcentral med hög kompetens, hög tillgänglighet och med en modern driftsform. Vi vill skapa plats som är bra för patienten men också för personalen – en arbetsmiljö där människor kan växa och känna sig delaktiga, säger Ola Berg.

Vårdcentralen kommer att hålla till i Hermelinens lokaler i centrala Luleå. Sedan tidigare finns Hermelinens specialistverksamhet här. Per-Erik Mattsson, vd Hermelinen, ser fram emot det nya steget.

– Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda Luleåborna ett ytterligare vårdalternativ. Samtidigt passar det väldigt bra in i vår vision – att erbjuda en lösning för ett hållbart liv, säger Per-Erik Mattsson. 

– Magnus Olivesten har rekryterats till positionen som verksamhetschef. Nu återstår bland annat att rekrytera personal och att få i ordning lokalerna inför öppningen, förklarar Per-Erik Mattsson.

– Vi har redan byggstenar som reception, labb och rehab. Målsättningen med vårdcentralen är bättre tillgänglighet samtidigt som det också är nära till de specialister vi har i samma hus. I framtiden hoppas vi kunna etablera oss i andra kommuner också, avslutar Per-Erik Mattsson.

 

Vårdcentralens öppningsdatum är 2021-02-01.

Bufff Norrbotten tilldelas 11 420 kr av Hermelinenfonden
Bufff Norrbotten tilldelas 11 420 kr av Hermelinenfonden

20 november 2020

Hermelinenfondens andra ansökningsperiod för i år är avslutad. Mottagaren för denna gång är Bufff...

Inga medföljare vid besök
Inga medföljare vid besök

17 november 2020

För att kunna hålla avstånd i väntrummen är det inte tillåtet att ha med anhöriga vid besök hos...

Meddelande från ägargruppen: Möte om framtidsfrågor
Meddelande från ägargruppen: Möte om framtidsfrågor

25 mars 2020

Ägargruppen i Hermelinen Holding AB har haft ett extrainsatt ägarmöte för att diskutera...

By Formsmedjan. Powered by Yago