Hoppa till innehållet
2 november 2020

Vi öppnar vårdcentral

Nu står det klart att Hermelinen kommer att öppna egen vårdcentral i centrala Luleå. 
– Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda Luleåborna ett ytterligare vårdalternativ, säger Per-Erik Mattsson, vd Hermelinen.

Vårdcentralen blir ytterligare en del av Hermelinens värdekedja, där olika kompetenser och specialister samverkar för att bilda en helhet där människor i alla livets faser är välkomna. Vårdcentralen har utvecklats i samarbete med Ola Berg, som tidigare startat upp Vårdcentralen NorraHamn. 

– Vi vill kunna erbjuda en vårdcentral med hög kompetens, hög tillgänglighet och med en modern driftsform. Vi vill skapa plats som är bra för patienten men också för personalen – en arbetsmiljö där människor kan växa och känna sig delaktiga, säger Ola Berg.

Vårdcentralen kommer att hålla till i Hermelinens lokaler i centrala Luleå. Sedan tidigare finns Hermelinens specialistverksamhet här. Per-Erik Mattsson, vd Hermelinen, ser fram emot det nya steget.

– Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda Luleåborna ett ytterligare vårdalternativ. Samtidigt passar det väldigt bra in i vår vision – att erbjuda en lösning för ett hållbart liv, säger Per-Erik Mattsson. 

– Magnus Olivesten har rekryterats till positionen som verksamhetschef. Nu återstår bland annat att rekrytera personal och att få i ordning lokalerna inför öppningen, förklarar Per-Erik Mattsson.

– Vi har redan byggstenar som reception, labb och rehab. Målsättningen med vårdcentralen är bättre tillgänglighet samtidigt som det också är nära till de specialister vi har i samma hus. I framtiden hoppas vi kunna etablera oss i andra kommuner också, avslutar Per-Erik Mattsson.

Undersköterskor till Hermelinen labb
Undersköterskor till Hermelinen labb
26 november 2021

Vill du vara en del i att bygga upp Hermelinens nya, uppdaterade labb-verksamhet? Nu söker vi två...

Möt våra läkare | Andrea: ”Viktigast är mötet med patienten”
Möt våra läkare | Andrea: ”Viktigast är mötet med patienten”
11 november 2021

Lär känna några av våra läkare, som här berättar hur det är att ha sin etablering hos...

KBT-terapeut till Hermelinen vårdcentral
KBT-terapeut till Hermelinen vårdcentral
2 november 2021

Vill du bli en av oss? Norrbottens nyaste vårdcentral har tagit form och vi har behov av en...

By Formsmedjan. Powered by Yago