Hoppa till innehållet

Föreläsningar

Vi kan anordna föreläsningar för grupper från 10 upp till 100 personer hos oss. Här följer ett axplock av föreläsningar som lämpar sig för en personalgrupp med varierade förutsättningar.

Hälsa – ditt eget val
Vem bär ansvaret för din hälsa?
En timmes samtal och fakta som leder fram till att arbetsgivare och anställd har ett gemensamt ansvar att behålla/förbättra den enskildes fysiska status. God hälsa kan uppnås på många sätt – och vi tar upp ett antal möjliga vägar.
Föreläsare: Lars Lundgren.


Good enough – träning
Det finns alltid en nivå till.
Känslan av att inte ta i tillräckligt mycket, eller inte träna tillräckligt ofta, är tankar som är negativa vid en förändring mot en sundare livsstil och hälsosammare vardag. Good enough förklarar vikten av att ta små steg – ett pedagogiskt instrument för att våga ge sig in i den resa som det innebär att börja motionera.
Föreläsare: Lars Lundgren.

Motivation till träning
Genom fakta och exempel förklaras behovet av en god fysik. Inte bara för att leva hälsosamt utan också för att orka med ett socialt och gott liv i vardagen utanför arbetet. Rätt och fel om samt myter med och kring träning diskuteras på ett personligt sätt.
Föreläsare: Lars Lundgren.

Att sova eller inte sova
Grundläggande föreläsning angående sömn och dess påverkan på vår förmåga att prestera. Målet är att ge deltagarna ökad kunskap inom området och hitta lösningar på om/när sömnproblem uppstår.
Föreläsare: Dan Ljungqvist.

Stress – att undvika fallgroparna
Grundläggande kunskaper, råd och praktisk genomgång av vanliga bakomliggande faktorer och beteenden till stress, i arbetslivet och i vardagen. Deltagaren får verktyg som ger möjligheter att påverka vardagen, minska stressen och att vända stressituationer från något negativt till något energigivande och positivt.
Föreläsare: Dan Ljungqvist.

Den värdefulla spelaren, det stärkta laget
En arbetsplats kan jämföras med ett idrottslag. I båda fallen handlar det om att flera komponenter måste samspela för att få ihop ett vinnande och lönsamt koncept. Klokt ledarskap, rätt medspelare och optimala förutsättningar krävs för att spelupplägget ska fungera och leda fram till en seger.
Föreläsare: Lars Lundgren

Landstings-finansierad

Försäkring

Betala själv

Företag

Vi som jobbar här

Lars Lundgren

Fysioterapeut, ansv. idrottsmedicin, gruppträningsinstr

Dan Ljungqvist

Fysioterapeut

Erika Nilsson-Waara

Fysioterapeut & personlig tränare

Ingrid Persson

Fystränings- & PTansvarig, kostrådgivare, gruppträningsinstruktör