Hoppa till innehållet

Coolsculpting

Coolsculpting är en unik metod som fryser bort oönskade fettdepåer som kan vara svårt att få bort med hjälp av sund kost och träning. Med hjälp av Coolsculpting kan vi forma och skulptera kroppen utan kirurgiska ingrepp. Det finns inga behov av sjukskrivning och resultatet är permanent.

Coolsculpting för fettreducering

CoolSculpting teknologin använder kontrollerad kyla för att med hög precision angripa fettceller under huden. Behandlingen är effektivt och skonsamt, påverkar inte hudstrukturen och muskelvävnad. Fettcellerna är extra känsliga för kyla och när man tillför kontrollerad kyla under en kontrollerad tid så kristalliseras (fryses) fettcellerna och dör. Din kropp transporterar sedan gradvis bort de döda fettcellerna via lymfatiska systemet.

Vetenskapen kring CoolSculpting

Själva teknologin bakom CoolSculpting heter Cryolipolysis och det är CoolSculpting som ägs av Allergan som har licens på denna unika behandling. CoolSculpting är den enda produkten i sitt slag som har ett FDA godkännande (Food and Drug Administration) och har ett inbyggt säkerhetssystem som minimerar risken till frysskador.

Med 52 vetenskapliga studier och över 7 miljoner behandlingar så kan CoolSculpting stolt presentera sig som en mycket effektiv och säker behandling.

Vart tar fettet vägen?

När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frysts), transporterar kroppen bort dessa döda celler på naturlig väg. Denna process är oåterkallig. När cellerna har avlägsnats från kroppen är fettet borta för alltid. Resultaten är således permanenta.

Hur går behandlingen till? Gör behandlingen ont?

Under behandlingen läggs en geldyna och en applikator på området som skall behandlas. Applikatorn suger in behandlingsområdet/fettdepån i applikatorskålen, detta ”nyper” till lite. Därefter tillförs området kyla under kontrollerade former, vilket kan upplevas som intensivt kallt under ungefär 10 minuter tills området domnar. Många patienter läser, arbetar på sin bärbara dator eller till och med tar en tupplur under behandlingen.

Efter behandlingen så kan man få en rodnad och ibland blåmärken samt bli svullen och lite öm i det behandlade området. Några kan uppleva att det behandlade området är lite bortdomnat men detta är en känsla som klingar av efter några 2-3 veckor.

Man kan återgå till sina normala aktiviteter efter en CoolSculptingsbehandling.

När ser man resultaten?

Patienter kan se resultat så snabbt som fyra veckor efter behandlingen, men den slutgiltiga effekten uppstår efter 2-3 månader. Varje patient är unik, varför vi rekommenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekter.

Trygghet och säkerhet

CoolSculpting har vetenskaplits bevisats vara en säker och effektiv behandling. Med den patenterade säkerhetsmekanismen, Anti-Freeze Detect System, som minimerar risken för frysskada, är CoolSculpting den enda ledande kylbaserade, icke-kirurgiska behandlingen för att avlägsna fett som har godkänts av amerikanska FDA-myndigheten.

Passar Coolsculpting för alla?

Den bästa kandidaten för coolsculpting är den person som inte får bort lokala fettdepåer trots träning och sund livsstil, ett BMI under 30.
Coolsculpting är således inte någon viktminskningsmetod.

Ditt första besök och konsultation hos oss på kliniken för att göra en CoolSculptingsbehandling

Samtliga CoolSculpting behandlingar föregås av en konsultaion. Hos oss på Hermelinen är det våra sjuksköterskor, vår läkare eller annan vårdpersonal som fått specialistutbildning på CoolSculpting-behandligen som du får träffa.

Vid en konsultation får du veta om du är kandidat för denna behandling samt veta om hur vi kan hjälpa dig att bli av med de oönskade fettet i det område du vill få behandlat.

Du erhåller en skräddarsydd behandlingsplan och även ett pris för just din behandling.

Välkommen på konsultation hos oss. Kostnad 500kr, en kostnad som dras av vid din första coolsculptingbehandling.

Behandlingstid från 35-60min/applikator, ingen bedövning, eftervård eller sjukskrivning behövs.

Pris från 5000:-/applicering 

 

Lista över publicerade studier

 

Så här fungerar det

 

Exempel på behandlingar

Kontakt

Telefontid, estetisk behandling:
0920-40 22 40
Tisdag–onsdag: 13.00–15.00
Torsdag: 13.00–15.00

Du kan även nå oss via formulären:

Bokning

Landstings-finansierad

Försäkring

Betala själv

Företag

Vi som jobbar här

Koordinator, sjuksköterska estetik

Lotta Krona

Koordinator, sjuksköterska estetik
Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet

Anders Niklasson

Öron-näsa-halsläkare, medicinskt ansvarig estetisk verksamhet
Sjuksköterska

Sara Rönnbäck

Sjuksköterska
Receptionist och administratör Estetik

Sarah Michelsson

Receptionist och administratör Estetik
By Formsmedjan. Powered by Yago